Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Monastus

29. 10. 2009 12:39
Mléko vylité do pole? Už ani koruna dotace!

Velice nekvalifikovaný názor. Stejně tak, jako tvrdit, že na Sněžce vedle lanovky lze pěstovat banány, nebo že banánovník je strom ...;-D

0 0
možnosti
VR

varix

29. 10. 2009 11:08
Neházejte zemědělce do jednoho pytle!

Něž začnete nadávat zemědělcům, tak se nejdříve podívejte, kdo to vlastně protestuje! To neprotestují všichni zemědělci, ale Agrární komora!

Pro ty, kteří se neorientují: Agrární komora je sdružení bývalých JZD. Nikoliv tedy všech soukromě hospodařících zemědělců! Toto sdružení zcela nepokrytě politicky sympatizuje s ČSSD.

Toto sdružení se i po jiných stránkách chová naprosto absurdně. Např. chodí protestovat před Strakovku proti špatně vyjednaným přístupovým podmínkam pro zemědělce v době, kdy tam sedí pravicová vláda. A vůbec jim nevadí, že ty špatné přístupové podmínky vyjednala vláda ČSSD.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

29. 10. 2009 10:48
Plně s Vámi souhlasím

Je sice fakt, že zemědělci podporu potřebují, ale dokáži si představit i jiné nátlakové akce. Co takhle postavit se před supermarkety s cisternou plnou mléka a zdarma čepovat lidem do přinesených nádob? Rozhodně by to bylo efektivnější řešení než vylévání do hnoje. A když už lidé to mléko částečně svými dotacemi zaplatili, tak ať si ho taky užijí. Jenomže ono je jednodušší ho vylít a hrát si na chudáky. Osvětu akce by zajistily televizní zprávy a výsledek by byl určitě lepší pro obě strany.

0 0
možnosti
K

kenev

29. 10. 2009 9:14
Kdyby jenom mléko.

Kolik nás stojí vylité politické nesmysly a rychlo nalité hlavy?

Skládejme tyto penízky a Janotovi možná nebude stačit letecký vak na hnojiva - vlastně na uštřené peníze. Mimo jiné po něžné revoluci nějaký pan Kubát tvrdil, že 10 ha uživí farmáře?Jak je vidět tak ano, ale opoměl sdělit, za jakých okolností.

Dnes se dívíme, ale není čemu. Tenkrát  "oslňující pravda", dnes nepravda. Jak to bude pokračovat? Opět zaručeným lhaním?

Ono by bylo vhodné zrušit veškeré "dotace". Pokud budou trvale uplatňovány, tak se absolutně nejedná o trh, ale o libovůli, znamenající korupci.

Jinak s autorem článku souhlasím.R^

0 0
možnosti
F

fildicka

29. 10. 2009 9:05
Karma!

Plne souhlasim. A zemedelci jsou mne HOVADA!!!!

0 0
možnosti
JC

Jarcho

29. 10. 2009 8:58
Naprostý souhlas.

To mléko jsme si již částečně zaplatili dotacemi ze svých daní. Tak nám ho nemá kdo co vylévat!

A když ho vylévá, nesmíme být donucováni mu výrobu dalšího mléka platit ani formou dotací z našich daní.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

29. 10. 2009 8:43
Člověče není

V tom dotačním programu nikde není napsáno, že to mléko nemohou vylévat kam se jim zlíbí. A platí pouze to, co je na papíře. :-P

0 0
možnosti
K

kuba78

29. 10. 2009 8:42
vite ono je to slozitejsi

ja rozhodne nejsem zemedelec takze hajit je nebudu ale je treba si uvedomit obe stranky veci.

za prve, veskera dotacni politika EU je postavena na hlavu - nepestuje se to co je potreba a co lide chteji, ale to na co je nejvyssi dotace. a na vsechno jsou kvoty. Tohle by melo prijit cele zrusit komplet v celem EU - at zemedelci pestuji pro zisk, trh uz skladbu potravin upravi. jedine ulevy bych jim dal mozna tak danove. Navic, neni to tak davno co rvali zase vykupci mleka ze cena je moc vysoka. holt kazdej chvilku taha pilku.

jenze problem je v tom, ze kdybysme jim my v CZ zastavili dotace, tak francouzsky dostavaji porad a x krat tolik. takze tim zlikvidujeme vlastni zemedelce. a ja radsi zlikviduju nejakyho zabozrouta nez frantu traktora z horni dolni.

reseni? v nedohlednu. celou zemedelskou politiku EU predelat nejde - je v tom moc lidi namocenych. takze jedine cekat az to napravi trh, coz trva dlouho protoze je tou politikou totalne pokriveny.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

29. 10. 2009 8:45
Re: vite ono je to slozitejsi

Reformovat zemědělskou dotační politiku se EU snaží už cca 20 let - vždy to nakonec zablokují Francouzi, Italové a Španělé.

Líbí se mi anglický přístup - nečerpají zem. dotace + mají výjimku v odvodech do unijní kasy (platí mnohem méně). Ovšem tohle Frantíky přivádí k zuřivosti. :-P

0 0
možnosti

CART09

29. 10. 2009 8:33
Jenže to by v EU musela být demokracie

Jenže to by v EU musela být demokracie, a ne jen spolek lobbystů... a bohužel ta zemědělská je velmi vlivná...

0 0
možnosti
MB

buxus

29. 10. 2009 8:22
Karma + dovětek

A zablokování dálnice? Tvrdý postih pro organizátory. A ne, že nám budou v tisku vysvětlovat, jak a kde nás podle svého rozmaru přidusí.

Myslím si, že podobné akce mají kontraproduktivní účinek. Neustále se opakují, "upozorňují" na problém způsobem, který veřejnost jen štve. Takže politik, který by jim chtěl něco slíbit navíc, spíš politické body ztratí než získá. A úřednické vládě je to už úplně jedno - ta musí především šetřit.

0 0
možnosti
VR

varix

29. 10. 2009 11:17
Re: Karma + dovětek

Souhlas s tvrdým postihem pro organizátory blokád! Ale než začnete nadávat na všechny zemědělce, doporučuji Vám si zjistit, které sdružení zemědělců tyto blokády organizuje a s kterou politickou stranou toto sdružení sympatizuje.

Jsou u nás totiž i sdružení zemědělců, která tyto blokády odsuzují! 

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3112x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...