Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BN

LCypher

28. 10. 2009 11:32
I nekuřáci jsou různí - slušní i bezohlední

Např. ohleduplný nekuřák záměrně nevyhledává místa kde se kouří a nevynucuje si tam nekouření.

Slušný nekuřák se zdrží poznámek jak moc mu to kouření vadí, když je na místě které není nekuřácké.

Slušný nekuřák bude respektovat místa určená ke kouření stejně jako jsou nuceni (ač navíc pod pohrůžkou pokut a jiných postihů) kuřáci respektovat místa kde je kouření zakázáno.

Tak by se dalo pokračovat, pokud je na toto téma diskuse o ohleduplnosti a respektu, pak je nutno dodat že tyto musí být vzájemné. Není to jen o tom že nekuřáci si budou diktovat a kuřáci jim budou čím dál víc ustupovat...

0 0
možnosti
B

BULSH

1. 12. 2009 16:56
Re: I nekuřáci jsou různí - slušní i bezohlední

pokud se tolik zastavate prav kuraku, co rikate na toto: mam znamou, ktera je astmaticka a take alergicka na cigarety. a prave cigaretovy kour u ni dokaze vyvolat astmaticky zachvat. jednou jsme spolu stali na autobusove zastavce kdyz se k nam postavil kurak, ktery si naprosto bezohledne zapalil. asi jste uhodl co se stalo. ma znama z toho dostala astmaticky zachvat.

co navrhujete?

mozna by mela zustat doma a odejit do invalidniho duchodu, aby neomezovala prava kuraku. a my, tolerantni narod bychom ji ten invalidni duchod samozrejme meli platit.

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

26. 10. 2009 15:10
je to o lidech

to je fakt. kouření zabíjí. kdyby místo kouře lítal z huby kyslík a stejně by to dělalo raka, tak by to nikomu nevadilo. že smrdí auta a zabíjí nikomu nevadí. protože všichni potřebujeme jezdit a někam se dostat. to je každýmu jedno, stejně jako to že láduje děti instantníma polívkama s jedem. jsou věci které nám jsou jedno, protože se nás týkají a věci, na kterých se můžeme vozit. rozhodně neobhajuju kouření. Dřív nebo později vás zabije nebo mě. snažím se být ohleduplným kuřákem. ale je vtipné vidět, že je to celé tak trochu pokrytectví. spíš je to o bezohlednosti obecně. kouření s tím nemá co dělat. R^

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

26. 10. 2009 15:20
Re: je to o lidech

Amen. Vsechno je to stejne jen o lidske touze demonstrovat svoji silu a nadrazenost.

O tom pokrytectvi ani nemluve. Byt to strycek miliardar, co mi slibi vyplatit x milionu, najednou zjistime, ze nam to koureni zase tak moc vlastne nevadi a jeste mu pripalime :-)R^

0 0
možnosti
JS

Anita76

26. 10. 2009 15:01
bezohlednost je hnus

Jsem ke kuřákům tolerantní, pokud je to na veřejném prostoru a nebo v restauraci. Jestliže si někdo v mé přítomnosti u stolu zapálí, nevyháním ho, ačkoliv mi to není příjemné. Prostě to beru jako daň společenského života. Ale pokud mám v patrovém domě pod námi souseda, který je tak bezohledný a hloupý, že kouří pouze na záchodě, ačkoliv má k dispozici balkon, tak to mě vážně vytáčí. Mluvila jsem s ním  o tom několikrát, výsledek žádný.Veškeré jeho kuřácké puchy projdou naším bytem,  bohužel několikrát denně. Prakticky stále větrám i v největších mrazech. Prostě krása, tohle je mnohem horší než obtěžovat lidi cigaretami na veřejnosti.

0 0
možnosti
W

wencap

26. 10. 2009 15:50
Re: bezohlednost je hnus

Náš soused kouří na balkoně, takže když máme v létě otevřené dveře na balkon, máme kouř většinou  v bytě...

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

26. 10. 2009 14:55
Koukam,

ze Buxus zase ma tendenci pachat dobro za kazdou cenu (viz USA v Iraku - tu demokracii vam tu nastolime, at se vam to libi, nebo ne). Zeptej se na tohle zamestnancu takovych zarizeni a soudim, ze tak 1/3 ti rekne, ze jim to nevadi a druhe 2/3 te poslou rovnou do pr...

0 0
možnosti
BK

Bauglir

26. 10. 2009 13:39
Kuřák

Se obecně považuji za slušnějšího kuřáka. Snažím se neobtěžovat nekuřáky tím, že kouřím (zastávky apod.) Ale prostě u restaurace a hospody mi boje mezi kuřáky a nekuřáky nejdou do hlavy. V první ředě se jedná o prostory, které jsou vlastněné podnikatelem a ten jediný by měl právo o tomto rozhodnout. Nenapadlo by mě by zapálit na zastávce, to je skutečně veřejná prostora, ale představa,, že ke mě někdo přijde v restauraci, že mu to vadí a provozovatel by to povoloval, tak bych se nejspíš rozčílil, i kdyby to byla těhotná maminka čekající dvojčata a ještě v každé ruce jedno dítě. Pokud ji to vadí, ať tam neleze, já do nekuřáckých také nechodím a když už tam jdu (protože mě tam vytáhne parta nekuřáků), respektuji, že se tam nekouří a nenadávám nekuřákům :)

Ano, skutečně veřejné prostoty (zastávky, nástupiště apod.) by měli být nekuřácké, stejně tak místa, kam člověk "musí" chodit (škola, úřady apod.) ale soukromé prostory (včetně restaurací a hospod) by se měla řídit rozhodnutím majitele.

0 0
možnosti
MB

buxus

26. 10. 2009 14:05
Re: Kuřák

Soukromé restaurace by měly dodržovat hygienické předpisy a nemůže to být na rozhodnutí majitele. Pokud funguje odtahová ventilace a odebrané vzorky vzduchu vyhoví normě, jako např. v chemické či jiné provozovně, pak je vše v pořádku. Pokud ne, mělo by se postupovat stejně jako u podniků, které toto nedodržují.

0 0
možnosti
C

cara7

26. 10. 2009 13:10
Nekouřím

Ale do hospody kouření patří!A komu to vadí tak ať chodí kde se nekouří!U nás v jedné hospodě je kuřácká a nekuřácká místnost!Kde si myslíte,že je víc lidí?:-)

0 0
možnosti
JK

Jaroslav Kysilko

26. 10. 2009 13:27
Re: Nekouřím

Dobrý den,

děkuji vám za váš příspěvek.

Tak úplně s vámi nesouhlasím, je to věc názoru a pohledu. Podle mého přesvědčení není hospoda primárně určena k tomu, aby se v ní kouřilo. Především je to veřejný prostor, kde by své příjemné posezení měl nalézt kuřák i nekuřák. Pro někoho je hospoda o pivu a cigaretě, pro někoho o kofole a smaženém sýru s hranolkami. Je to hodně individuální a není možné z toho udělat jednoduchou rovnici: Hospoda = kouření + cokoliv jiného.

V rámci návštěvy hospody by neměla být nikomu omezována jeho práva, ani nemůže být nikdo nucený, aby se přizpůsoboval někomu druhému. Pořád platí podle mého názoru obecná zásada slušnosti a ohleduplnosti v mezilidských vztazích. Tedy například nenechám moje děti křičet a běhat po hospodě bez dozoru, a na druhou stranu nebude do obličeje mých dětí nikdo "omylem" foukat cigaretový kouř.

Přeji příjemný den, JK

0 0
možnosti
C

coj@nato

26. 10. 2009 12:51
Lidi sou různí, tak i kuřáci.

Slušný článek, smířlivého tónu.R^ Karma !

No, znám dost lidí, co nekouří, nechlastají, za lehké děvy neutrácejí, .......ale lžou, podvádí a kradou.

Je to o lidech.:-)

0 0
možnosti
MF

fraze

26. 10. 2009 13:03
Re: Lidi sou různí, tak i kuřáci.

Tak tak, každý by si měl hledět především sebe...R^

0 0
možnosti
F

fildicka

26. 10. 2009 12:37
Kurak NEJSEM

tam kde se kouri PLOSNE, proste nelezu. Je kurak slusny i neslusny. Rozhodne me namichne ten, kdo mi cadi primo do huby, ten schyta. Ale je opravdu  kurak a kurak. Takovej ombudsman p.Motejl ten si huli ve svem kanclicku a na ohledy kasle. Staci mi vzdy reportaz jeho rozhovoru, kdy kouri do kamery jedna radost...To svedci o jeho inteligenci. Ja bych k nemu si pro radu nesla.

0 0
možnosti
PJ

Hip

26. 10. 2009 12:23
každý slušný člověk ví,

co je slušné a co není. Je jedno jestli je to kuřák, pejskař nebo kdokoliv. Na slušné a neslušné se dělí bez rozdílu, proto jsou i slušní a neslušní kuřáci. Neslušného člověka neudělá to jestli kouří nebo ne, ale je takový už od přírody.

0 0
možnosti
MS

blob

26. 10. 2009 11:55
...

že bychom tím, co děláme z vlastní vůle, neměli omezovat práva druhých.

Velice mne obtěžuje hluk. Jakýkoliv. Tudíž jsou-li v kuřácké restauraci řvoucí děti, kouřím .

0 0
možnosti
W

wencap

26. 10. 2009 12:13
Re: ...

Hmmm, zajímavý názor. Takže když si zapálíte v hospodě a mě to bude obtěžovat, pak Vám jistě nebude vadit, že si k Vám sednu a budu smrdět, kýchat bez kapesníku nebo řvát.

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3112x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...