Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TS

the Svetliks

23. 12. 2009 9:30
diky

Vazeny pane Kysilko, predem se omlouvam, toto je reakce pouze na Vas clanek, nemam ted zrovna na celou diskuzi cas. Velice si vazim Vaseho clanku o chobotnici i clanku o blaznovi s berlickou. Myslim, ze co se politiky tyce, veci chteji hlubsi analyzu, ale je jasne, ze "korenem vseho zla byla a zustava laska k penezum"  

Preji Vam vse Nejlepsi do dalsiho roku. Budu se za Vas modlit. JS

0 0
možnosti
S

simsII

22. 12. 2009 12:00
Kdyby lidé dostali rozumu

a zvolili nejslušnější z malých sttran - je jich pár vidět, např. Věci veřejné, níže vzpominaní Svobodní a jistě by se nějaká čistší ještě našla. Aby ti stavající haj...ci viděli, že to bez nich půjde taky. Ale určitě by bylo důležité zavázat nové garnitury zavedením demokratických principů vládnutí - po open card by správně měla odstoupit celá pražská radnice a ejhle - již hledají nějaké viníčky, oni nic oni muzikanti. Kde je tolik slibovaná přímá volba prezidenta, patřili by sem i hejtmani a starostové obcí. Podívejte se na to, jak je to prolzelé a prohnilé v rámci všech struktur. Myslím si, že takový borďák zde nebyl ani po komunistech a ti na to měli ještě jednou tolik času.

0 0
možnosti
U

ufonek007

22. 12. 2009 19:44
Re: Kdyby lidé dostali rozumu

Jakoukoliv malou stranu je možné volit a je jisté že co se týče politické kultůry a morálky to bude vždy lepší než hodit hlas silné čtyřce (či pětce). Hlas hozený zavedeným politickým stranám je v tomto kontextu hlas hozený do kanálu.

Jenže malým stranám bude vždy něco chybět, ať už jsou to osobnosti, finance na zviditelnění, smysluplný a komplexní volební program.

I když jsou to amatéři tak já příští volby budu volit ČPS.

http://www.ceskapiratskastrana.cz/

A je mi naprosto fuk v jaké bude v té době ČR ekonomické situaci, myslím že zavedené strany už nejednou dokázaly že jim na tom také vůbec nezáleží, je to jen divadlo a jediný co je zajímá jsou korýtka a jak si sobě a kamarádům nahrabat.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

22. 12. 2009 11:55
Hezky napsáno,ale řešení nevidím.

Bohužel;-€.

Za článek R^

0 0
možnosti
MP

MPosp

22. 12. 2009 11:32
Vidím to úplně stejně,

ale kdo nezkorumpovaný má vůbec šanci vstát, ukázat na ten zástup lumpů (slušně napsáno), nazvat je skutečnými jmény a přitom nedostat po ústech? (opět slušně napsáno) Jak zde píší i ostatní, takový se asi ještě nenarodil ...

Nezbývá stejně jak před dvaceti lety jen zvracet a zvažovat emigraci - ovšem mimo Evropu, neb na tomto kontinentě je to všude stejné ...

0 0
možnosti
B6

best 68

22. 12. 2009 10:17
dobře pospsáno

ale řešení není, najděte ty lidi nebo plitickou stranu, kteří budou brát politiku jako službu vlasti ane jen pro svoje obohacení. Jyrka ten to bere jen jako džob pro svoje okolí a svoji partaj, Topol a spol to je mafie lobistů kolem kamarádíčka Dalíka, TOP 09 se senilním knížetem a a nejvíc zkorumpovaným politikem Kalouskem to je výsměch, komanči jsou zahlděni do minulosti a zelení to je partička která se tak vleze akorát do výtahu, tak koho chcete volit ? 

0 0
možnosti
JK

Jaroslav Kysilko

22. 12. 2009 10:44
Re: dobře pospsáno

Dobrý den,

děkuji vám za váš příspěvek.

Ano, domnívám se, že jedinou cestou je založit novou politickou stranu. Nemám strach o to, že by se nenašlo dost lidí, kteří by do toho chtěli jít, lidí, kteří jsou bezúhonní a chtěli by skutečně pracovat pro blaho naší země. Mám obavy z chapadel chobotnice a z nenápadných záškodníků, prospěchářů a lidí s nečistými úmysly, kteří by měli zcela jistě snahu se do nové strany dostat. Zatím nevím, jak zajistit to, aby mohla vzniknout nová strana na dobrém základě charakterních a čestných lidí, jak odhalit každého potenciálního narušitele, jaké zvolit kontrolní mechanismy, které by v dnešní době nebylo možné obejít nebo oklamat.

Každopádně mi píšou i staří lidé a nabízí své celoživotní úspory na založení nové strany. Tedy neplatí, že to, co se na naší politické scéně děje, vadí jenom lidem mladší a střední generace. Nespokojení jsou i mnozí občané důchodového věku, jenom již nemají tolik vitality a energie, aby se ozvali sami. Ale věří ve změnu! JK

0 0
možnosti
JC

Mr-Rubikon

22. 12. 2009 10:05
Musela by vyhrát úplně jiná strana

A to je zřejmě nereálné z mnoha důvodů. Jedním z nich jsou peníze na reklamní kampaň, závažnější je ovšem zkorumpovanost velké části voličů závislostí na bezpracných prebendách od státu v té či oné formě. Ti budou levici volit vždy.

Chobotnice tak dál bude vysávat a zadlužovat naši krásnou zemi. Není úniku.

0 0
možnosti
A

Akire

22. 12. 2009 9:45
pěkně jste "hodil" na papír

to co vnímá a čím se možná trápí  každy obyčejný člověk této země. Ale co s tím? Jak zničit chapadla? Myslím, že se snad manipuluje s předvolebními průzkumy-jak by jinak bylo možné aby 2největší nejzkorumpovanější strany měly stále tak vysoké preference??? I tím se dají zmást voliči..tvrdit jim, že volba neparlamentní malé strany je stejná jako vhodit volební lístek do kanálu.....Ale kde jinde než v volbách můžeme projevit své DOST rozkrárání?:-/

0 0
možnosti
JK

Jaroslav Kysilko

22. 12. 2009 10:25
Re: pěkně jste "hodil" na papír

Dobrý den,

děkuji vám za váš názor.

Také se domnívám, že se manipuluje s výsledky předvolebních průzkumů. Kromě vašeho argumentu mě napadá ještě jeden, že totiž není prakticky možné, aby se tak často měnily preference stran, především pak těch dvou nejsilnějších, a to i jejich podezřelého pravidelného střídání na místě strany, která volby vyhraje. Je cosi shnilého ve státě Českém, jsem o tom hluboce přesvědčený! Je nutné najít jinou alternativu, rozhodně neházet volební lístky do kanálu - to by mělo smysl, pokud by byla nutná pro platnost voleb určitá procentuální účast, například 50 % oprávněných voličů. Potom bych byl pro vyhození lístků do kanálu a založení nové strany ze středu naštvaných a morálně bezúhonných obyčejných lidí. Takhle nám nezbývá, než založit úplně novou stranu, jenomže to stojí peníze a především je nutné sestavit nutné body proměny do jednoduchého, srozumitelného a čestného programu, který by mohl být s ohledem na současnou situaci skutečně naplněn.

Pěkný den,JK

0 0
možnosti
JV

georgino

22. 12. 2009 9:39
Pravda bolí

Napsal jste to dobře. K mé lítosti je to tak všechno. Lidi si za tři pětky prostě k psychiatrovi nedojdou, ač by tam mělo být plno. Proto ve volbách zvolí stejné vyžírky, protože ten je modrej, ten oranžovej, ten je kníže, ale že jim život nezmění, protože jde "jenom" o koryta a když, tak to, co je k horšímu, zaplatí a teprve mu dojde, až když o tom tlachá v hospodě. Ale mezi námi, je vůbec možné v tomhle "blázinci" najít někoho, kdo by za tu důvěru stál. Moc alternativ asi není, když pominu nejlepšího exministra financí všech dob a politických struktur, křesťana s nekřesťanským sebevědomím a prapodivnou minulostí, sociálního inženýra nebo větroplacha, co ještě asi neprošel pubertálním vývojem. Jeden za 18, druhý bez dvou za dvacet. O tom někdy napište, bude to mít hlavu a patu, ale bohužel .... jsem zase na začátku. Mějte se fajn.

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 12. 2009 10:40
Re: Pravda bolí

Jen jsem si vzpomeň na ten vtip, jak se novic v kláštěře zpovídá opatovi

"Otče, už nemohu dál. Všude kolem tolik zla, lhaní, podvodů, korupce, násilí, cizoložství, sodomie, hříchů......"

Pravdu díž synu, odvětil smutně opat. A bojím se že venku mimo kláštěr to nebude o moc lepší.....:-P

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

22. 12. 2009 9:33
Jeden můj známý

učil na škole bývalého ministra Němce a tvrdí, že za 40 let kantorování většího hajzla nepoznal. Jeho aféry to potvrzují. Vrána k vráně sedá a takoví tam budou všichni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...