Jak poslanec Baštýř očistí svoje jméno? Jednoduše!

MF Dnes objevila na katastrálním úřadu, že poslanec Václav Baštýř (ODS) zakoupil od několika majitelů pozemky v místech, kde je plánovaná výstavba dálnice D3. Ovšem poslanec tvrdí, že nešlo v žádném případě o spekulativní nákup s cílem prodat parcely obratem ruky státu s výrazným ziskem. Na pozemcích chtěl prý jen hospodařit…

MF Dnes, zdroj: iDNES.cz

Tak tedy nyní, když se situace zamotala a ukázalo se, že při vší smůle přes nezištně nakoupené pozemky povede dálnice D3 a poslancem plánované hospodaření na nich tak nebude možné, zbývá jednoduché řešení, jak zcela očistit své jméno. Je třeba učinit docela snadný krok, který všem pochybovačům zavře ústa a jeho realizací bude nad slunce jasné, že jsou lichá všechna ta podezření z účelově spekulativního nákupu, z podvodu na původních majitelích či snad dokonce ze zneužití informací o územním plánu a místech, kudy dálnice povede.

Tím prostým řešením je zpětný odprodej pozemků původním majitelům za cenu, za kterou byly překvapenému hospodáři Baštýřovi prodány. Majitelé samozřejmě nevěděli zhola nic o tom, že prodávají pozemky, které bude zanedlouho vykupovat stát za obvyklou cenu 100 Kč za metr čtverečný, a tak je poslanci prodali jako ornou půdu za 7 korun. Baštýř je však nyní překvapený úplně stejně, jako původní majitelé, protože o tom také nic nevěděl. A aby toho nebylo málo, k tomu všemu nemilému jej nyní nenechavá a podezíravá média naprosto nehorázně popotahují.

Předpokládám, že se tohoto horkého bramboru bude chtít poslanec Baštýř rychle zbavit. A protože pozemky bez zbytečného odkladu prodá zpět původním majitelům, ukáže se, jak to celé doopravdy bylo. Je přeci docela spravedlivé, že na pozemcích vydělá ten, kdo je původně vlastnil a určitě by neprodával pod cenou, kdyby věděl, jaká je situace ohledně plánované dálnice. A je rovněž v pořádku, že na pozemcích nevydělá ten, který na nich nikdy vydělat nechtěl, protože je kupoval pro své hospodaření.

 

http://zpravy.idnes.cz/poslanec-bastyr-nakoupil-pozemky-pod-dalnici-nyni-je-prodava-statu-1pc-/domaci.aspx?c=A120513_150210_praha-zpravy_ab

Autor: Jaroslav Kysilko | pondělí 14.5.2012 17:47 | karma článku: 29,83 | přečteno: 1811x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04