Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

buxus

11. 10. 2012 10:22
Nechápu, co chcete těm lidem vyčítat?

Jestliže na celou tramvaj hlasitě brečí dítě, když jedete zrovna z práce a máte celou řadu jiných starostí není to nic příjemného. Ale - rozumný člověk uzná, že prostě dítěti neporučíte a že i vy se potřebujete někam dopravit. A proto mlčí, nenadává vám, nestěžuje si nahlas, i když se pochopitelně netváří nadšeně. Slušnost a porozumnění vidím právě v tom, že jsem schopen bez zbytečných protestů snést i nepříjemnosti, které mi někdo přichystá, ale kde musím férově uznat, že za ně pravděpodobně nemůže. A v tom se ti kritizovaní lidé zachovali slušně. Vy jste ovšem zřejmě očekával, že situaci budou vítat s nadšením a jásavým úsměvem....

7 0
možnosti
PZ

0xf

11. 10. 2012 9:38
no super

uz i chlapi musi verejne zdelovat sve pocity s jizdy v tramvaji :-P No co otravoval jste celou tramvaj rvoucim potomkem a tak nejak pocitove ocekavate ze ten rev svama chce nekdo sdilet. Navic misto aby jste situace resil tak se zobirate pocity. Proste se optam jestli me nekdo pusti. Kdyz ne da se to resit 100x jinak. Vim ze decku neporucite v tomhle veku ale kdyz uz je toho hulakani moc tak vystoupim a necham mu cvicit plice na "cerstvem vzduchu". Nebo ho necim zabavte no ja jednou s takovym urvancem sedel na zemi tramvaje a docela se mu to libilo.... asi proto ze snim nekdo zdilel jeho vysku :-D no co pracku mame a to jestli to bylo komformni je mi u zadku dulezite ze to nikoho neotravovalo... teda krom toho ze mel kazdy pocit ze si me musi prohlednout... a me je to burt... (chapu ze to v nacmapne tramvaji nejde ta moje byla prazdnejsi) jinak se mi jeste osvedcila metoda prolivani cajem

5 0
možnosti
ML

Vytržená mandle

11. 10. 2012 8:03
3. dohoda - nevytvářet si domněnky

Nezdá se Vám, že aniž by Vám kdokoliv cokoliv řekl, tak jste toho napsal až moc? Váš pocit je Vaše vidění světa. Tu omalovánku jste vybarvil podle barev, které byste měl v kapse na jejich místě. Mějte se.

5 0
možnosti
JK

pesimistka7

11. 10. 2012 8:36
Re: 3. dohoda - nevytvářet si domněnky

R^

1 0
možnosti
H

honza76

11. 10. 2012 0:16
ze si neco delate z nejakych pohledu

vubec bych to neresil...

1 0
možnosti
KZ

Katka1

10. 10. 2012 16:01
Hm

Vám se nelíbilo, že na vás lidi blbě koukaj. Mně by se nelíbilo, že Vaše dítě řve. A stejně tak jako já nemám právo po Vás požadovat, abyste s dítětem vystoupil z tramvaje/přidusil ho/whatever, nemáte Vy právo po mně požadovat, abych se tvářila příjemně, když mi praskají ušní bubínky řevem Vašeho potomka. My ostatní (považte, i ti bezdětní) máme svých starostí dost, o Vaše dítě se starejte Vy, my to za Vás dělat nebudeme. Jestli jste si chtěl sednout, měl jste otevřít pusu a o místo si říct.

Nechtěla jsem být hnusná (ale asi jsem), jen mi vadí přístup lidí, kteří očekávají toleranci a pochopení od ostatních a přitom by sami rádi druhým diktovali nejen jak se mají chovat (automaticky vyskočit do haptáku, když Vy nastoupíte s Největším pokladem světa do tramvaje), ale dokonce co si u toho mají myslet a jak se mají tvářit (tedy ne nevraživě, ale láskyplně, něžně a s pochopením, když Největší poklad světa spustí bandurskou). Sorry, pane, ale své právo na naštvanej ksich si vzít nenechám.

11 0
možnosti
LS

Lenka S.

10. 10. 2012 16:48
Re: Hm

R^

2 0
možnosti

vzdyt_to_rikam_02

10. 10. 2012 14:41
...a ještě...

Tady na sídlišti do naší skupiny matek šílených z mateřství, péče o dítě, domácnost a manžela, přibyl muž. Co muž - chlap. Obrovský potetovaný chlap s fousy po hrudník, býčí šíjí a rukama jako lopaty. Manželka mu utekla, když se narodil syn a on s ním zůstal sám. Malému jsou dva měsíce. Pán se o něj stará sám, je na mateřský. My ostatní ukvičený baby u něj nacházíme zdroj energie:))) David je symbolem rozvahy, klidu a rozumu - pro nás, kterými cloumají hormony:)) On hormony nemá, má spoustu energie a veliké srdce pro svého malinkého synka i pro nás, hysterky! On taky nespí, taky vaří, uklízí, přebaluje, krmí, nakupuje - a to všecko sám. My ho obdivujeme a stydíme se, že jsme hysterky a vždycky, když s ním promluvíme, tak na čas hysterkami být přestaneme;-))) Prostě - držte se! Na lidi kašlete!

2 0
možnosti

vzdyt_to_rikam_02

10. 10. 2012 14:35
:)

Mám syna už dvouletého a nikdy v mhd nebrečel, on tak nějak skoro vůbec nebrečí a nebrečel:)) a musím říct, že náhodou s reálnýma lidma v mhd mám dobré zkušenosti - vždycky uvolní místo vyhrazené pro kočárky - až na pár puberťáků, kteří to nechápali, ale když jsem jim to vysvětlila, tak pochopili:)) - ale to asi tím, že dítě neřvalo:)) Ovšem nedávno jsem tady na blogu četla článek, kde autor psal taky o mhd a cestování s dětmi, ovšem z té druhé strany - těch bezdětných, kteří koukají na ty děti:)) Matky s kočárky zařadil do skupiny obtížného hmyzu spolu s bezdomovci a revizory:)) Prej se cpeme, kam nemáme, kam se nevejdeme my ani ten pitomý kočár a myslíme si, že když máme dítě, tak všichni mají vstát a vystoupit, abychom my měli prostor pro sebe a pro to dítě a naprosto nejhorší jsou ty matky a otcové, kterým děcko řve a oni s tím nic nedělají! Prej máme ty děti utišit, protože ty děti ostatní ruší! Napsala jsem mu, že jsem z té skupiny...

0 0
možnosti

vzdyt_to_rikam_02

10. 10. 2012 14:37
Re: :)

...a že teda předpokládám, že on se narodil už desetiletý, kočárek nepotřeboval, nikdy nebrečel a když mluvili dospělí, šoupal nohama, jeho maminka se nikdy nesnažila do žádného autobusu s ním nastoupit, prostě - asi on je dokonalý a já se omlouvám za celou skupinu uštvaných matek a otců a brečících dětí, že na tom světě tyhle dokonalé lidi omezujeme v jejich rozletu;-)))

0 0
možnosti
EH

Kahlan Amnell

10. 10. 2012 13:56
O co vlastně jde?

To už se musí psát blogy o tom, že se cestující dívali nevraživě? Nejsme ve filmu, kde by se usmívali, taťku povzbuzovali a kojící matky nabízely svá prsa. ;-D

Jediná oprávněná stížnost - nepustili sednout. U mužů se vesměs očekává, že si poradí sami, hlavně když se tváří, že mají vše pod kontrolou. Mě by teda nenapadlo pustit sednout někoho, u koho nepoznám, že to potřebuje.

Řvoucí dítě je kapitola sama o sobě. Nemám problém přečkat 15 minut, ale třeba v dvouhodinovém letu je už řvoucí dítě na bolehlav. Tam dítě řve, protože ho bolí ouška. Nebudu se usmívat jenom proto, že dětské potřeby jsou nedotknutelné.

4 0
možnosti
JL

blueheart

10. 10. 2012 13:18
děti jsou fajn

nenechte se odradit.

0 0
možnosti
LG

afram

10. 10. 2012 13:02
Záleží na rodiči.

Já posuzuju chování rodiče. Pokud vidím, že mu to není fuk, že obtěžuje celou tramvaj, a snaží se s tím něco dělat, tak má u mě spíš chápavý úsměv. Že občas nic nepomáhá, s tím se nedá nic dělat, miminko není stroj.

Pokud ale vidím, že je mu to šumák, ani kočárem nepohoupe, natož aby dítě třeba pochoval, dal mu dudlík, napít apod., tak se taky tvářím kysele, protože bezohlednost mi vadí a mizerní rodiče taky.

Mám dítě a celé tři roky mateřské jsem projezdila MHD. Klidně jsem i vystoupila, když jsem usoudila, že není jiná možnost, venku nakojila nebo nakrmila a pak s klidným dítětem nastoupila do následujícího spoje.

Chce to trochu ohleduplnosti a trochu tolerance. Ale vyžadovat toleranci druhých bez vlastní snahy je stejně pitomé, jako odsoudit někoho, i když je jkeho snaha zjevná.

7 0
možnosti
LG

afram

10. 10. 2012 13:09
Re: Záleží na rodiči.

Jo a mít sobou nějakou "svačinku" pro děcko je samozřejmě naprostý základ, ale to už autor asi ví...;-) I když je to ještě kojenec, dá se to v klidu zařídit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3112x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...