Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

I-voucH

23. 11. 2010 1:57
autore, proberte se

varovat před hrozbou ano, souhlasím, ale nevytvářet paniku. protože když dneska budeme varovat před stopem, zítra to bude cesta vlakem, pozítří jít pěšky do školy a nakonec skončíme všichni vystresovaní, že za každým rohem číhá vrah nebo aspoň násilník.

když spislberg natočil čelisti, tak vyvolal panickou reakci u obrovské spousty lidí a do dneška spousta lidí nevleze do moře, protože má panickej strach ze žraloku. a v osmdesátých letech žraloky skoro vyhubili.

taky bychom mohli říct, že jen varoval před tím, že žralok může napadnout člověka.

takže vyberme si opravdové hrozby a nevytvářejme paniku.

0 0
možnosti
DM

Aretta

19. 11. 2010 21:46
..

Myslím, že jste skvělý táta. Moc hezky jste ty obavy popsal. Myslím, že vaše dcera "sice udělá, co bude sama chtít", ale zároveň bude natolik respektovat Vaše slova, že se jimi mimoděk bude řídit:-)

0 0
možnosti
PK

chicocheco

19. 11. 2010 11:02
Mno

Já osobně jsem projezdil stopem skoro celou Evropu, mám kámošku z Polska, co takhle cestuje pravidelně, zejména Polsko-Španělsko a zejména sama. To už není jenom o penězích, je to o dobrodružství, tolik zajímavých lidí, co na stopu, nikde jinde nepotkáte. Kde jinde se vám otevře jinak zamlklý manažer v limuzíně stejně jako týpek s dodávkou v zaprášených montérkách? Za dobu stopování jsem potkal spoustu lidí, někdy přišla i nabídka práce, ve Švédsku jsme s kámoškou u studentů, co nám zastavili, dokonce tři dny přespávali a poznávali krásy jejich města.

Jinak důležitý je i pohled z druhé strany: vzali jsme stopaře, co v liché týdny stopoval a v sudé bral stopaře. Jednou vzal slečnu (Brno-Pha), která chtěla jet do HB, tak ji chtěl vysadit pod dálnicí u Jihlavy a pokračovat dál, milá slečna si ale roztrhla halenku a prý že pojedou až do HB. Nakonec za sjezdem z dálnice stáli policajti, tak u nich zastavil, řekl jim co se stalo a průser naštěstí neměl, jenom 2 hodiny zpoždění.

0 0
možnosti
B

bx777desta

18. 11. 2010 16:41
ono je to spis i o socialni situaci

kde nejsou penize jezdi holka stopem a takhle to dopada, to samy kdyz vyjde z diskoteky, chuda de pesky, bohata si zavola svyho taxika, kterej uz je neco jako jeji osobni ridic. tamhle v jizni americe kde sou jeste chudsi tam primo lidskej zivot chudyho ditete nema prakticky zadnou cenu :-/

0 0
možnosti
P

Peťulák2

18. 11. 2010 16:26
Byla bych ráda,

kdyby se jednou provždy přestali všichni na něco vymlouvat. V tomto případě chlapi na přírodu. To, co provedou, je jasný nátlak silnějšího na slabšího, kdy slabší je donucen k něčemu, co mu jako platba nebylo na počátku oznámeno.

Kdyby v tomto případě nebyli chlapi hovada (protože ženské při stopu druhé pohlaví, nebo i to stejné, znásilňují minimálně), tak jsme v klidu. Až si přestanou cosi dokazovat a dokážou se podívat pravdě do očí, že holt jsou takoví, jací jsou, tak nejen, že získají tuto službu, nebo i životní partnerku, ale zároveň nebudou mít potřebu neustále někde dělat machry.

0 0
možnosti
RK

Renatus Karmín

19. 11. 2010 13:31
Re: Byla bych ráda,

Dokud bude na této planětě existovat organický život tak vždycky si bude ten silnější podřizovat toho slabšího. Autor chtěl říct, že by si lidé, zejména pak ženy měli uvědomit, že není absolutně v silách žádné společnosti, aby je za každých okoloností a vždy ochránila. Do určité míry se prostě každý musí ochránit sám. A nejednodušší způsob jak to udělat, je, že se budu vyhýbat potenciálně nebezpečným situacím, což autostop určitě je. Myslet si, že si můžu dělat co chci,a o to, aby se mi u toho nikdy nic nestalo se má postarat někdo jiný, je smrtící iluze.

0 0
možnosti
MS

sunka007

18. 11. 2010 16:09
Neznalek

Autor blogu je, co se stopovani tyce, naprosty Neznalek. Pokud je nekdo behem stopu ohrozen je to jednoznacne ridic, nikoliv stopar co se nemusi venovat rizeni a ma volne ruce. Nejak jsem si nevsiml ze by v CR byly rocne mordovany zenske ve vetsim meritku, je to par pripadu coz s ohledem na pocet aut je vetsi pravdepodobnost ze clovek vyhraje prvni cenu se Sportce.

Takze at si dela kazdy co chce, jako byvaly stopar dnesni stopare beru (vyjma single zenskych a lidi v uniforme) a je to celkem fajn si behem delsi jizdy v aute pokecat.

0 0
možnosti
A

agent_A54

18. 11. 2010 16:08
Autorovi jednoznačně karma

Jenže dle zkušeností s mýma náctiletýma neteřema vám mohu říci, že ty slečny dobře míněné rady rodičů kolikrát neposlechnou... Ale jedno Vám řeknu: problém není v oběti, ale ve zločinci. Když úchyl nepotká svou oběť na silnici, bude hledat jinde... Myslím, že dnes není spoleh ani na náš systém spravedlnosti, takže možná by stálo za úvahu, jestli bych v podobném situaci jako otec nebral spravedlnost do svých rukou...

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

18. 11. 2010 15:48
oni brzo přestanou brát řidiči stopaře

a vyřeší se to samo. Tćh případů, kdy stopaři řidiče přinutili zastavit a okradli ho, případně i fyzicky ublížili... Nebo když se řidič se stopařem vyseká (což hrozí asi víc, než znásilnění) a pak mu do konce života platí...

A pak se zas různě dočteme, jak jsou lidi lhostejní, bezhodlední a sobečtí. Jak jesou sami v autě a nevezmou ani stopaře, přitom dříve to byla normálka... ;-)

0 0
možnosti
G

Gillette

18. 11. 2010 14:38
autor ma pravdu

Stopoval jsem kdysi docela dost a jednou se mi stalo, ze mi ridicka nabidla sex. Ja byl mladej kluk, vykulenej, ale tak nejak jsem souhlasil, ale ona potom chtela, aby to pokracovalo a to ja nechtel a ona byla nastvana...;-(

0 0
možnosti
MZ

MZak

18. 11. 2010 14:29
Je pravda ze...

Je pravda, ze ridic, kdyz vidi stopovat holku, tak ji rad zastavi. Vidi ji na nekolik set metru daleko a muze se rozmyslet jesli ji vezme nebo ne. Je pravda, ze stopovani holek  je spojovano s urcitym sexualnim podtextem, jako ze neco za neco,slecna je tu dobrovolne,urcite ji to taky napadlo... Je pravda, ze pokud dojde k nejakemu nasili, tak ta holka prakticky proti chlapovi nema zadnou sanci. A rikejte si holky co chcete, nemate prakticky zadnou sanci...Prevaha fyzicke sily u chlapa je pomerne o dost vetsi. Pridam li k tomu jeste to, ze jste v tom aute jenom dva a nikdo dalsi vam nepomuze, ze si ten ridic sam vybere, kde a jak zastavi atd... Ma proste prevahu ve vsem a jeste je na jeho strane vas strach a moment prekvapeni... Takze mira rizika pri stopovani je urcite nekilikrat vyssi nez cesta autobusem. Jenomze ne vsichni ridici co zastavi stoparce jsou prasaci, nekteri jsou i normalni....

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...