Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

25. 3. 2011 19:09
Veškerý život

Vzniká stejně. Veškerý život má stejnou hodnotu. Bez ohledu na to jestli mluvíme o člověku, praseti, kryse, mouše, vzrostlém dubu, klasu obylí nebo virové částici eboly.

Neexistuje naprosto žádný rozdíl v jejich hodnotě. Život sám o sobě má naprosto nulovou hodnotu. (stejně jako vše samo o sobě má nulovou hodnotu).

Věc může mít hodnotu pouze pokud určíme toho kdo si té věci nějak cení. Ovšem i pak je ta "hodnota" relativní pojem protože ostatní tu věc velmi snadno můžou považovat jak za zcela bezcennou tak za 1000x hodnotnější.

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

25. 3. 2011 18:36
Příjemné osvěžení na duši

když to porovnám s neskutečnými bláboly a pomýlenými názory jistého autora (F.M.) před Vámi.

Za článek Vám děkuji.:-)

 

0 0
možnosti
PZ

Mumrli (ještě monokulturnější)

25. 3. 2011 16:45
To je věc pohledu.

Já považuju hodnotu života násilníků, zlodějú a podobného odpadu za zápornou, a když by někdy byla příležitost jim jakkoliv uškodit, nebudu váhat ani chvilku.

0 0
možnosti
PZ

Rájec

25. 3. 2011 15:33
hodnota

Snad jen to, že naivita v každém ohledu je věc čistě individuální. V daném případě se z ní může autor dostat poměrně snadno. Stačí totiž pochopit co je vlastně hodnota.  O definici nemluvě. Každý má svoji individuální hodnotovou škálu. Není žádná universální hodnota.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

25. 3. 2011 14:01
souhlasím s vámi

ovšem duše malé vás nepochopí

0 0
možnosti
N

nottingham

25. 3. 2011 13:52
Hodnota zivota

Hodnota lidskeho zivota ma cenu, pokud clovek respektuje pravo na zivot a majetek druhych. Pokud nekdo tuhle zasadu porusi, prestava se stavat lidskou bytosti a nema stejne pravo na zivot. Pouzivate zachranare jako priklad, pouziji jiny extrem  jako pripad. V noci se nekdo vloupa k vam domu a nozem ohrozuje vasi rodinu. Vy mate po ruce strelnou zbran. Pouzijete je? Kdyz treba jen vyhrozovani pouziti zbrane nezabira a on s nozem pristupuje k vasemu diteti? Ma jeho zivot hodnotu vyssi nez zivot vasi rodiny??

0 0
možnosti
J

Jitutinka

25. 3. 2011 11:26
A vy se divíte?

Vždyť dnešní systém vůbec neposuzuje lidi a hodnotu jejich života stejně. Není nám měřeno všem stejně, tak se nemůžete divit, že pak se čím dál víc objevuje názor, že život některých je cennější, než život jiných, né každý má tak silný morální postoj, aby si řekl, mě nevadí, že můj život pro systém nemá stejnou hodnotu jako někoho jiného, já přesto budu uznávat, že hodnota lidského života je u všech stejná. Myslím si, že je nutné také brát alespoň částečně v potaz hodnotu, kterou dotyčný celé společnosti přináší. Ano každý děláme chyby, ale promiňte mi, úkladná promyšlená násilná vražda není chyba. Je to vědomé rozhodnutí upřít někomu právo na život a výsměch hodnotě tohoto života. Ani v mých očích prostě hodnota života tohoto člověka nemůže být stejná jako například záchranáře, který každý den nasazuje svůj vlastní život, aby zachraňoval druhé.

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

25. 3. 2011 11:26
Co je božího, bohu, co je císařovo, císaři.

Jako "dobrý" křesťan byste se neměl stavět na roveň Bohu.

Jsme si rovni před Bohem a jsme si rovni před zákonem. Ale naše skutky nás řadí na různá místa v lidském společenství.

Je laciné, když jako příklad používáte záchranáře, který zachraňuje lidi bez ohledu na jejich minulost. Vlastně říkáte, že lidé, kteří napadnou a zbijí ony záchranáře, když někomu pomáhají, jsou stejně společensky cenní. Ne, ne a ne, jejich hodnota pro lidskou společnost nebude stejná.

Ano, před Bohem jsme si všichni rovni, ale každému nám bude měřeno podle našich činů. Chcete snad říci, že Bůh nás nebude soudit? Vždyť jsme si všichni rovni.

0 0
možnosti
JC

REDD-Grrr

25. 3. 2011 10:48
Heh

Brzy tu prestane byt mozne dychat, pokud se rychle neco neudela s premnozovanim jistych jedincu (jakkekoliv rasy) co neprinasi spolecnosti nic jineho, nez jen svoji bidnou existenci a nekonecne vyzirani dostupnych socialnich zdroju. A tim myslim bile, cerne i fialove nemakacenky, tezkych (i lehkych) zlocincu vyzirajici statni rozpocet za svuj luxusni pobyt ve veznicich, nebo jedince i masy, vlastnici rozsahla uzemi urodne zeme, kde misto toho, aby nakrmili sve krky, tak jen smutne hledi s nafouklimi brisky do hledacku kamer a rvou, ze neni co zrat. Ale kdyz tam nekdo prijde, aby to tam zurodnil, tak ho chteji vyhnat, protoze si umi vladnout sami. Za chvili tu nebude misto, a cim dyl se bude hledat nejake reseni, tim vic bude nehumanitarnejsi, nelidstejsi a krutejsi. Protoze at uz to reseni bude jakkekoliv, bude se aplikovat na mnohem vetsi skupinu obyvatelstva, nez doted. Abych nebyl hnan pred soud za implementovani holocaustskych myslenek, tak mam na mysli spis ovladnuti obyvatelstva

0 0
možnosti
JC

REDD-Grrr

25. 3. 2011 10:51
Re: Heh

a jeho "nasilne" zaverbovani do procesu prace, obdelavani pudy apod ... Zlocinci do nebezpecnych praci v dolech, at si zijou sami pro sebe, jidlo za vysledky sve prace ... chude masy motyky do rukou a sup, obdelavani pudy, pod dohledem prisnych vojenskych milic pod kontrolou klidne USAcanu nebo Rusaku, je to jedno, ale at makaj pod dozorem. Kdyz to u nas pujde dal jako do ted, tak se za chvili zacnem zrat navzajem. Ale zivot a svoboda vsem ... to nefunguje proste. Alepson ne vsude.

0 0
možnosti
JR

Daun

25. 3. 2011 10:45
Ani omylem.

Nicmene chapu, ze jako verici se toho musite drzet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3112x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...