Hodné a chytré ženy nemusí být také krásné

I když samozřejmě mohou. Ale nebývá to pravidlem, aby žena duší krásná a inteligentní byla nádherná i tělem. V dnešní době se však, zdá se mi, spíše hledí na fyzickou krásu a trošku se zapomíná na to, že ani zdaleka není důležité, jak kdo vypadá, ale naprosto nesrovnatelně podstatnějším je fakt, jakým je v jádru člověkem. Píšu to především proto, že je mi líto, když vidím hodné, chytré a milé holky, které zůstávají na ocet jenom proto, že nejsou pro většinu mužů a potažmo pro celou společnost fyzicky dost atraktivní, zatímco jiné pěstěné krásky si vystačí se svým vzhledem…

Nemohu se zbavit dojmu, že krásné holky to mají prostě v mnohém jednodušší, a to nejen v tom ohledu, že o ně mají muži zájem a nemají tedy například problém s navazováním kontaktů a hledáním přítele. To ostatně může být někdy i dost na obtíž, když se před vámi neustále někomu podlamují kolena nebo vám ustavičně kdosi nezadržitelně „padá“ do vašeho hlubokého výstřihu. Nicméně jsem přesvědčený o tom, že mnozí zaměstnavatelé dají přednost průměrně vhodné prsaté kandidátce, která dá patřičně své „přednosti“ všanc, než obyčejné umírněné, slušně a čistě oblečené, praxí a vzděláním výborné, avšak svým vzhledem nepříliš atraktivní uchazečce o tutéž práci.

Aby bylo jasné, nemám nic proti ženské kráse, ba spíše naopak. Přirozeně chápu, že většina mužů chce mít po svém boku někoho, kdo se mu líbí. Mnozí muži dokonce chtějí, aby se jejich partnerky líbily také ostatním mužům, aby v ostatních vyvolávaly závist a touhu – pravda, tomu už tolik nerozumím. Snažím se pochopit i zaměstnavatele, který touží po sličné atraktivní asistentce nebo sekretářce a je přitom ochotný přimhouřit oko nad tím, že třeba na svoji práci příliš nestačí, případně je mu jasné, že by to jiná žena zvládala mnohem lépe. Vždyť mu to vynahrazuje jinak – je na ni prostě příjemný pohled.

Jenomže krása není všechno a navíc je možné atraktivitu uměle vytvořit nebo alespoň vylepšit. Zatímco způsoby chování a motivy jednání jsou povětšinou přirozeným odrazem charakteru žen, u krásy tohle neplatí. A proto si myslím, že by samotná krása neměla stačit k uznání, respektu a zájmu opačného pohlaví, natož například k vyšší ceně na trhu práce. Není správné, dobré ani spravedlivé nadřazovat cosi nedůležitého, pomíjivého a většinou vlastní vůlí neovlivnitelného, jako je tělesná krása, nad něco trvalého, stálého a hodnotného, jako je dobrosrdečnost, laskavost a upřímnost.

Jsem přesvědčený o tom, že by muži měli u žen hledat více do hloubky, a neměli by se zajímat o pouhou slupku, která je vidět na první pohled. Pokud by pak muži a obecně celá společnost změnila svůj přístup k ženám a neupřednostňovala automaticky krásu či fyzickou atraktivitu (i tu uměle vytvořenou) před dobrými vlastnostmi a inteligencí, přimělo by to krásné ženy k celkově aktivnějšímu přístupu k životu, a to nejen ve vztahu ke svému tělu. Ve svém důsledku by to dalo také mnohem větší šanci svým vzhledem obyčejným, průměrným nebo i nepříliš krásným dívkám, které byť ve svém srdci jsou to krásné a křehké bytosti, ve své podstatě velmi bystré, inteligentní a vtipné ženy, přesto zůstávají se svým smutkem sedět stranou v koutě s přesvědčením o své vlastní nedostatečnosti.

 

------------------------------------

Jiné moje články si můžete přečíst na http://www.shekel.cz/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Kysilko | pátek 20.8.2010 11:55 | karma článku: 15,65 | přečteno: 1802x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04