ČSSD věští z křišťálových koulí

Těžko říct, jestli členové ČSSD koupili v nějaké předvánoční slevě za výhodnou cenu křišťálové koule, ale zdá se, že přinejmenším jejich vrcholní představitelé absolvovali praktický seminář spojený s workshopem na téma „věštění". Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka nyní přišel s analýzou, podle které v příštím roce bude méně nemocných, než letos...

"My jsme si s kolegou Zdeňkem Škromachem zpracovali analýzu a z ní vyšlo, že v příštím roce budou náklady na nemocenské pojištění nižší, nemocnost se bude vyvíjet pozitivně," řekl podle dnešních Hospodářských novin Sobotka. Jak na to se Škromachem přišli, už ale podle HN vysvětlit neuměl.

A velmi podobně je to s většinou nápadů a slibů plynoucích z úst a per členů ČSSD. Dělají nějaké závěry či o něčem zasvěceně a mnohdy tajemně mluví, ale vysvětlit to pořádně neumí. Vypadá to, že prostě sociální demokraté vědí o dost více než všichni ostatní dohromady, přičemž zdroje svých informací úzkostlivě tají. Jedinou světlou výjimkou jsou výsledky průzkumů veřejného mínění hrazených z jejich stranické pokladny. Je zřejmé, že sociální demokraté prostě svět a tedy i celou Českou republiku vidí v docela jiných barvách, než se mnohým ostatním, podle ČSSD pravděpodobně barvoslepým, zdá.

Tak například kromě analýzy nemocnosti, která bude v příštím roce navzdory hrozícím pandemiím, novým virům a šířící se prasečí chřipce podle ČSSD klesat, navrhují sociální demokraté převést 7 miliard na platy státních zaměstnanců, 3,8 miliardy na sociální služby a 1,5 miliardy aktuálně rozčíleným zemědělcům. A to všechno i přesto, že prakticky není, kde na tyto výdaje vzít finanční prostředky. ČSSD se pohotově chápe své oblíbené tendenční situační taktiky a navrhuje potřebné miliardy převést z jiných resortů. I z těch, které dříve sami sociální demokraté navrhovali posílit a za něž tvrdě a nekompromisně bojovali. Například jedna miliarda by se dala podle ČSSD vzít z peněz na důchody, necelá miliarda z nemocenského pojištění.

Kolik podvedených důchodců s nadějí vzhlíželo k možnosti, že se sociální demokracie opět ujme vlády a přidá nějakou tu slibovanou stokorunu na důchodech. A ejhle - dnes jsou na pořadu dne státní zaměstnanci a zemědělci. Kdo to bude zítra, ví jenom sama ČSSD.

Nejasné příčiny toho, proč sociální demokraté neustále mění svá dřívější rozhodnutí, stanoviska a priority, objasnil aktuálně předseda ČSSD Jiří Paroubek tím, že dříve podpořený balíček úsporných opatření včetně například snížení platu státních zaměstnanců o 4 procenta byl schvalován pod tlakem a pod hrozbou demise ministra financí i premiéra. Nyní je prý podle Paroubka více času a také klidnější situace, a tak se sociální demokraté mají čas hlouběji zamyslet, lépe řečeno déle zahledět do svých koulí křišťálových.

Záměr je prostý, mně osobně připadá i poněkud sprostý. ČSSD bude před volbami jedinou politickou stranou, která bude moct každé skupině obyvatelstva a každému jednotlivci říct „I za vás jsme se prali, snažili se vám pomoci ve vaší nelehké situaci, ale ti ostatní nám to pokazili".

http://zpravy.idnes.cz/paroubek-rozpocet-podporime-a-na-zmenu-vlady-je-uz-pozde-pkt-/domaci.asp?c=A091202_163808_domaci_kop

http://hn.ihned.cz/c1-39309570

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Kysilko | čtvrtek 3.12.2009 12:12 | karma článku: 36,04 | přečteno: 1953x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04