Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ondra Zima

10. 2. 2012 9:45
Ale PRD!

Jaroslav Kysilko taky sedí v teplý kanceláři a od dvou navzájem se naznajících lidí, kteří pracují s bezdomovci jsem vyslechl totéž: Možnost být v teple mají, ale pravidla takových zařízení jsou jasná. žádný drogy a chlast. Ale oni raději umrznou než by se pokusili toho vzdát a tak důsledkem vlastního rozhodnutí umírají na ulicích.

Ano, každý se může ocitnout na ulici, ale je to náhoda? Pokud se snažíte o dobré vztahy s rodinou, přáteli a okolím, pokud máte vůli byť chovat se slušně k ostatním a pomáhat v rámci možností... umíte se představit, že vás v nouzi kamarádi, táta, máma, sourozenci nebo vlastní děti neubytují...?

0 0
možnosti

Dark5

3. 2. 2012 0:23
Trosku jednostranny pohled...

Bezdomovce vidam skoro kazdy den v centrr Prahy. Je az neskutecne, jaky svinec dokazou kolem sebe udelat. Cely den akorat vysedavaji na lavicce s cigarem a krabicovym vinem. Ze by ale nedopalek nebo odpad hodili do kose, to nikdy...vsechno jde na zem nebo do krovi. O cigaretu nebo par drobych si radi reknou, ale kdyz jim clovek neda, vypadne z nich vic sprostych slov nez maji sami zubu.

Ano, kazdemu se muze stat, ze prijdou o vse, i strechu nad hlavou, ale i za techto podminek se tihle lide muzou chovat ohleduplne ke zbytku spolecnosti a alespon minimalne se o sebe starat. Proc treba promocenej bezdomovec jezdi tramvaji za kterou nic nezaplatil a svym smradem obtezuje ostatni je mi fakt zahadou. To jak se chovaji bezdomovci ke spolecnosti, tak se spoelcnost chova k nim.

Ale moc pekne se o tom tematu pise, kdyz jste od nich na mile daleko...

1 0
možnosti

janacz

2. 2. 2012 11:12
Já slušného a starého bezdomovce znám

bydlí v Ostravě na Armádě spásy a tam pomáhá a je spokojen a oni s ním taky. V

0 0
možnosti

tajny agent

2. 2. 2012 0:35
Tato spolecnost absolutne postrada socialni citeni, empatii.

Jak jinak vysvetlit smesne nizkou minimalni mzdu, lidi zijici na ulici, zesmesnovani lidi podle vydelku ... toho co maji. To by melo byt prioritou volenych statnich zastupcu aby se bili za prava tech, co jsou v nevyhodne vyjednavaci pozici. V cizine jsem bezne zazil, ze za prava lidi se perou i moderatori v diskusich kdyz bojuji proti snizovani minimalni mzdy, socialnim davkam v krizi za kterou nejsou potrestani ti zodpovedni.

3 0
možnosti

šelma6005

1. 2. 2012 16:54
Většina z nás se může stát bezdomovcem

Když před několika dny zazněli ve zprávách případy do nebe volajících exekučních řízení, uvědomil jsem si jak lehce tato společnost vám umožní stát se bezdomovcem.

2 0
možnosti

jarinka

1. 2. 2012 19:28
Re: Většina z nás se může stát bezdomovcem

Ne většina, ale KAŽDÝ se může stát apoň na nějaký čas bezdomovcem. Exekuce, přírodní katastrofa, válka. Nikde není psané, že zítra touto dobou budu opět sedět za svým počítačem.

1 0
možnosti

zberanek

1. 2. 2012 16:47
Jsou to také lidé

Moderním trendem jsou nadace na děti v Africe, peníze na očkování lidí a dětí na dálku proti čemukoliv. Významní lidé se předvádějí ve sdělovacích prostředcích, a lákají ostatní občany, aby poskytli pomoc na dálku. Bezdomovce berou lidé ale jako zlo. Je ale opravdu nutné, aby tak vyspělá společnost, jakou Česko bezesporu je, nedokázala vyřešit problém lidí bez domova? Jsou to také lidé. Na jedné straně se blahosklonně chováme k problémovým lidem, těm dáváme i několikrát byty a cpeme jim peníze proudem a na straně druhé necháme některé spoluobčany umírat.

2 0
možnosti

Narhea

1. 2. 2012 17:00
Re: Jsou to také lidé

Nekteri to tak chteji. Pamatuji si ze jako mala jsem mela takoveho pribuzneho. Cela rodina se mu snazila pomoci. Snazili se ho presvedcit aby sel na leceni, ale on nechtel a pokud clovek nechce sam tak ho tam poslat nemuzete. Babicka mu prala a mohl by u ni i bydlet kdyby chtel. Mama mu kupovala jidlo. Teta taky. Kdyz mrzlo tak mel vzdycky u koho prespat. Babicka z toho byla hrozne nestastna, ze takhle zije. Ale on proste jakoukoliv pomoc odmital. Pritom na ulici nemusel byt kdyby nechtel. Rodina by mu pomohla.

1 0
možnosti

Psychorův klon

1. 2. 2012 16:33
Bezdomovci nás po většinu roku akorát s............

přijde zima a my po nich chlebem

0 0
možnosti

venenum

1. 2. 2012 16:24
většinou

jsou bezdomovci přespolní - nechť se tedy s důvěrou obracejí na své domovské obce a příbuzné (včetně těch vzdálených).

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

1. 2. 2012 16:36
Re: většinou

Z nějakého zvláštního důvodu se ale neobracejí. Dokonce i "naši" dva bezdomovci, kteří vysedávali před nádražím, se teď s mrazy někam (kam asi..) ztratili.  V našem městečku je radnice ochotná zaplatit případným osobám v nouzi ubytovnu  (zařízení sportovního klubu, noc cca za 150,-) , ale jaksi není komu...

0 0
možnosti

NewDorianGray

1. 2. 2012 16:06
Milý vobyčejný člověče, co nemá byt, který by mohl levně

pronajímat, můžete mi prozradit, jak pomáháte druhým? Kolik svého času nebo peněz ročně věnujete na pomoc cizím lidem? Prosím, nepočítejte členy rodiny, děkuji.

1 0
možnosti

NewDorianGray

1. 2. 2012 16:13
Re: Milý vobyčejný člověče, co nemá byt, který by mohl levně

Že bych se odpovědi nedočkal?

0 0
možnosti

verasn

1. 2. 2012 15:55
Já teda být bezdomovec,

tak jdu radši do kriminálu!

0 0
možnosti

janduben

1. 2. 2012 15:57
Re: Já teda být bezdomovec,

no, to bys tomu dal, uvedom si, ze byt bezdomovec znamena byt vetsinou zavisly na alkoholu, takze nejen ze bezdomovec nejde rad do kriminalu, ale on mnohdy nejde rad ani do azyloveho domu, protoze se tam nesmi pit alkohol ale nyni v mrazech dokonce charity a nadace od tohoto narizeni upustily, protoze bezdaci by radeji zmrzli, nez by nechlastali a tak je ubytuji i ozrale

0 0
možnosti
  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...