Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Daněk tvrdí. V žádném případě nevěřím a nikdy nebudu věřit v existenci boha!!!. Přitom současně říká.. Trvám na tom, abyste mi dali konkrétní důkaz, že bůh existuje!!!!. Přesto nikdy nebudu věřit v existenci boha.!!!! Protože NECHCI věřit v existenci boha!! Přesto trvám abyste mi dali důkaz v něco, čemu nikdy NECHCI věřit!!!. Není to kuriozní?;-D

0 0
možnosti

Když by důkaz obdržel, tak by nevěřil, ale věděl.

Ale protože žádná z verzí bohů důkazem potvrzena nebyla.....

0 0
možnosti

Pane Danku, kritizovat cokoli, když ani nevíte, o co jde, je důkaz maximální primitivity. Zjistěte si, co je oponono. Ačkoli, neuznáváte zákony vesmíru, tak nemůžete pochopit. Rozumný člověk hodnotí jen to, o čem má aspoň kapku šajna.

0 0
možnosti

Aspoň správně napsat byste to mohl, když už o tom chcete psát. ;-D

0 0
možnosti

Jung nebyl přírodovědec, jinak dobré, i když celkem známé sdělení.

0 0
možnosti

Abyste pochopil, zkusím jinak. Nevěřím, že existuje Austrálie, ale pochopil jsem, že existuje Austrálie. Nepochopíte-li, pak marnost nad marnost..

0 0
možnosti

Ale to čemu nevěříte v tomto příkladě si můžete bez problémů ověřit. 

To není dobrý argument.

0 1
možnosti

V žádném případě nejsem věřící a NEVĚŘÍM /!!/ v boha. Ostatní jsem vysvětlil už mnohokrát.

0 0
možnosti

A nejste tak trochu schizofrení? Před chvílí jste napsal mimo jiné, cituji: "Pane Danku, je hloupost x bohů, existuje jediný. Byla by hloupost vás přesvědčovat o existenci boha, na to musí každý přijít sám, tak jako já"

To je to vaše: NEVĚŘÍM v boha? 

Nemáte v tom trochu chaos?

0 1
možnosti

Pardon astronom Grygar, který jako jediný popularizoval tento obor. V bludném kamenu se projevuje opačně, ale to je jiná kapitola.

0 0
možnosti

Jediný popularizoval 8-o

0 0
možnosti

No řekl bych, že hlavně ti z dřívějších dob ani jinou volbu neměli, než chválit Boha.

Mohli by totiž stejně jako Giordano Bruno, skončit na hranici...

0 1
možnosti

Znalost klišé je považována za znalost dějin.

0 0
možnosti

Ateisté jsou inteligentnější než věřící

Tvrdí to studie americké Univerzity v Rochesteru. Tým vedený Miron Zuckermanem zkoumal třiašedesát vědeckých studií, a to i několik desítek let zpět. Závěr studia ukázal, že věřící lidé jsou méně inteligentní než nevěřící.

Výzkum prováděl tým psychologů a studie rozebírala analýzy od roku 1928 do roku 2012 a výsledky byly publikovány v odborném časopise Personality and Social Psychology Review.

Závěry poukazují na skutečnost, že ze 63 studií celkem 53 jich dokládá negativní vztah mezi inteligencí a religiozitou.

Mezi studiemi je i jedna longitudinální – dlouhotrvající prováděná na vzorku 1500 nadaných dětí s IQ přesahující 135. Tato studie začala v roce 1921 a pracuje se na ní dodnes. Právě ona dokazuje, že staří lidé, kteří mají nižší stupeň religiozity, jsou inteligentnější než průměr populace.

3 1
možnosti

Pane Raštico, ateisté jsou inteligentnější? Takže náš nejlepší astronom a spousta špičkových vědců jsou blbci??? To něco o vás svědčí.

0 0
možnosti

Je zajímavé, že mnoho vědců, pilotů a kosmonautů se stalo věřícími až po určité době činnosti právě v těchto oborech, souvisejícím s vesmírem. Není to divné?

0 0
možnosti

"mnoho vědců, pilotů....." - prosím statistiky jaké procento např. z lidí s IQ>120 se v jakém věku stalo zastánci existence té či oné varianty bohů a kolik % naopak.

V USA běží dlouhodobě - již od 30-tých let - studie sledující podíl ateistů mezi vědci. Jednoznačně je zaznamenán nárust.

0 1
možnosti

Je kardinální rozdíl, jde-li o víru v boha fanatickou, náboženskou, či duchovní. Tyto tři typy se mezi sebou nedomluví. Skutečná láska je však jen v tom duchovním. Protože ten zná  nejzákladnější zákony vesmíru- myšlenka a láska. Proto se tolik mluví o pozitivním myšlení, proto někteří léčitelé léči přes povědomí. Tyto základní vesmírné zákony obsahuje i technika hooponopono. Pokud jde o existenci boha, základ přírody je plus a minus- jin a jang. Proto platí i stará písnička jsem bůh i dábel. Příjemný den všem lidem, kteří neznají zlobu a závist, a kteří mají v sobě hodně lásky.:-)

0 0
možnosti

Fanatická není víra, ale "majetnictví pravdy". Náboženství je osvícenecká definice společenského fenoménu, skutečná víra je vždy duchovní, byť může být i náboženskou.

0 1
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 795x
Člověk, který ví, že nic neví jistě.