Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

krčmárka

12. 10. 2010 14:01
Záleží od toho...

Ten koncentrák, keď  človek v sebe má, tak sa ho  na cestách nezbaví ani s cestovkou ani bez. A keď ho nemá,  je skoro jedno ako a kam cestuje. Vtedy je aj doma fajn.:-)

0 0
možnosti
MR

michaela200

12. 10. 2010 11:28
zalezi na tom...

Myslim, ze existuji 2 skupiny lidi – ti, co ovladaji alespon jeden svetovy jazyk a ti, co neovladaji. Podle toho pak ti jedni cestuji predevsim ,,na vlastni pest,, a ti druzi musi spise s CK. Ja sama ziju v zahranici a musim rict, ze kdyz nam tu pod horama vypusti bus treba tlupu japonskych turistu s jejich organizovanym programem, tak mi je jich docela taky lito. No ale pak, kdyz je vidim, jak se zkouseji domlouvat v restauraci a ono to nejde.., tak je zase docela chapu.

Sama cestuji taky pouze bez cestovek, clovek zazije vic dobrodruzstvi a vubec je to uplne o necem jinem. Neni pravda, ze kdyz jedete s CK, tak je to bezpecnejsi nebo nestravite den na toalete. S detma nebo bez deti, na tom vubec nezalezi, zalezi pak jenom na vyberu zeme!

A jeste….napr. na urcitych ostrovech v Indonesii ani nepotrebujete mluvit nejaky svetovy jazyk, ani oni neumi, takze Vam znalosti anglictiny, nemciny, francoustiny stejne k nicemu nejsou a da se to i tak J

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

11. 10. 2010 21:12
dneska si každý může vybrat dle libosti

Mám po světě spoustu známých, tak když jezdím sama, tak jezdím většinou za nimi a vlastně i ušetřím za hotel. Když člověk pozná místní lidi, je to o něčem jiném.

Když ovšem jedu se synem, tak raději zvolím hotel all inclusive, eventuelně -pokud se jedná o zem relativně bezpečnou- si tam i půjčím auto a jedem se někam podívat sami.

Ono vydávat se někde v exotických krajinách někde mimo hotelovou oblast může být dost nebezpečné jednak z hlediska kriminality a jednak nemíním riskovat, že moje dítě kousne nějaký anofeles a bude z toho mít polízanici na celý život.

A co se fakt divím, že kritizujete, že lidi chtějí hygienické jídlo. V některých zemích máte jistotu, že pokud budete jíst mimo hotel, dostanete pěknou sraj...

A já rozhodně nemíním prosedět dovolenou na záchodě

0 0
možnosti
DK

drkva

11. 10. 2010 21:23
Re: dneska si každý může vybrat dle libosti

Uf! Díky za názor, ale už opravdu nechci nic vysvětlovat. Tento článek NENÍ návod, jak cestovat, není to ani rada. Návody a rady ode mě nikdy nečekejte. Je to jen zamyšlení a jisté osobní vyrovnávání se s prvním odstavcem...

0 0
možnosti
KM

mokrykcb

11. 10. 2010 17:16
žvásty!

Jaké sebevědomí si ale může přivézt klient cestovní kanceláře, když má naplánovaných čtrnáct dovolenkových dnů takřka minutu po minutě?

.........co je to za blbost!! s cestovkou sem tam cestuji,ale delegáta vidím akorát na letišti,kde se dozvím číslo busu k hotelu.....dovolenou si jinak užívám podle svého,nikdo mi rozhodně nic neplánuje!!

ano ubytování chci mít na úrovni(televize,vlastní koupelna,lednička atd.)....a co je na tom? každý jsme jiný...drkotat se někde s karimatkou,spát ve špinavých hostelech děkuji nechci!

byl jsi vůbec někde s cestovkou,že tu píšeš takový bludy?!

0 0
možnosti
DK

drkva

11. 10. 2010 20:05
Re: žvásty!

Bohužel. Byl...

Mimochodem, nic Vám nevnucuji, kvůli mému článku se přece drkotat s karimatkou ve špinavých hostelech nemusíte. Klidně si čumte v Turecku na televizi, když bez toho nemůžete být...

0 0
možnosti
PN

burden

11. 10. 2010 17:03
máte možnost

Zlomil jsem to před deseti lety. Našel jsem si bezva holku, vzali jsme bágl, koupili letenky a pak se 7 týdnů toulali po Indii. Bordel, prach, špína ale nádherné zážitky. Nekonečně jsme litovali chudáků, co je z klimatizovaných hotelů vezli klimatizované autokary aby jim ukázali nějakou památku a potom šup zpátky. Dva roky poté, co jsem opět nastřádal dovolenou a pár korun jsem koupil letenku do Limy v Peru a sám (bezva holka se mezitím vdala) jsem se 6 týdnů toulal po Peru, Bolívii a Chile. Ani to není drahý, celých těch 6 týdnů mne vyšlo na 50 tisíc sakumprásk. Teď mám rodinu, malé děti, ale na ta leta moc rád vzpomínám. Zkuste si autora najít na webu hedvábnou stezku http://www.hedvabnastezka.cz tuším potom si najděte na seznamka.cz oddělení "cestujme spolu na jiné kontinenty" najděte si tam prima kamaráda či kamarádku (necestujte sám, v Bolívii jsem málem umřel), kupte si knížku od Peltona "Cestování po nebezpečných místech světa" a Lonely planet..

0 0
možnosti
DK

drkva

11. 10. 2010 20:06
Re: máte možnost

Díky za tipy. Mějte se.

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 10. 2010 16:34
ale ono skutečně

Většina klientů CK si zaplatí zahraniční dovolenou aby si tam natáhli svoje papuče, slunili se u moře a večer dostali hotovou večeři a mohli se zachumlat do bezpečného kanafasu.A pokud se dají ukecat na fakultativní výlet,tak očekávají stejný komfort v klimatizovaném autobusu a výklad průvodce ve smyslu vlevo uvidíte, vpravo uvidíte.

Sice by se dalo říci,že skutečné cestovatele nikdo k takovému cestování nenutí, takže stačí si najmout gazík nebo velblouda či jen nahodit batoh a vyrazit o pár desítek či stovek kilometrů dál za skutečnými zážitky Jenomže svět se se opravdu zmenšuje a kromě unifikovaného turistického průmyslu toho o moc víc neposkytuje-pokud ovšem neuvažujeme nestabilní území ovládaná nezávislými revolučními či povstaleckými jednotkami-a hádám že na takové bohaté zážitky jako ke přepadení, oloupení, znásilnění, unesení, zavraždění si většina cestovatelů nechá zajít chuť:-/

0 0
možnosti

jarinka

11. 10. 2010 16:08
Organizovanou turistiku nebrat.

R^ Není třeba se unavovat někde daleko. Lidé ale jakoby mezi sebou soutěžili, kdo toho už zvládl víc. Přitom nikdy nebyli na kopečku kousek za domem a neví, že tam je to nejkrásnější.

0 0
možnosti
LC

Cocik

11. 10. 2010 15:30
...

Probuh, at si kazdej cestuje tak, jak uzna za vhodny. Nikdo preci nikoho do tech "koncentraku" nenuti.

0 0
možnosti
JW

jwutka

11. 10. 2010 15:49
Re: ...

Ale nutí a ani o tom nevíš a to doslova.....

0 0
možnosti
VL

Hubert_vm

11. 10. 2010 15:24
Koncentrační tábory?

Autor by si měl rozmyslet přirovnání ke koncentračním táborům...

0 0
možnosti
C

certik_bertik

11. 10. 2010 14:30
Řekl

bych že  batůžkáři jsou už taky pořádně profláknutí

0 0
možnosti
DK

drkva

11. 10. 2010 14:38
Re: Řekl

V článku rozhodně nejde o to, co má kdo na zádech...

0 0
možnosti