Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Seberte nám zbraně, soudruzi. Nevadí. Budeme ostražitější. A nakopeme vám prdel

Otřepaná fráze tvrdí, že začne-li vládnoucí garnitura brát lidem zbraně a zavádět zákony proti jejich legálnímu držení, budou je občané brzy potřebovat.

Současná migrační invaze převážně mladých muslímů do Evropské unie a snahy bruselských úředníků o takřka totální odzbrojení domorodého obyvatelstva starého kontinentu, jako by výše zmíněnému klišé dávaly zapravdu.

Byly doby, a není to tak dávno, kdy jsem měl ke střelným zbraním naprosto negativní postoj. Během dvou let na vojně jsem viděl samopaly v rukou tolika dementů a imbecilů, až mě děsila představa, že by tito lidé mohli poté, co svléknou uniformu, legálně vlastnit pistoli. Pochopil jsem, že jen ti zkušení borci, kteří už něco zažili, vědí, kdy ji nepoužít, což je stokrát důležitější než vědět, kdy ji použít.

Jenže jak šel čas, svůj záporný názor na držení střelných zbraní jsem měnil. Sice mám pořád strach z kreténů, kterým bouchačka v pouzdře u boku dává pocit síly, velikosti a sebevědomí, ale ještě víc mě děsí, že slušným lidem je stále ultimativněji bráněno získat zbraň k obraně své rodiny a majetku, že každý gauner, který kašle na nějaké pitomé zákony a revolver si pořídí tak jako tak, si může být jistý, že proti sobě nebude mít nikoho, kdo by mu mohl udělat díru do kožichu (pokud zrovna nenarazí na jiného grázla).

Navzdory řadě iniciativ za legalizaci střelných zbraní jsem skeptický. Utahování šroubů ze strany mocenských struktur bude pokračovat a získat oprávnění k držení kvéru bude stále těžší. Pro „obyčejného“ občana už brzy takřka nemožné.

Je načase si přiznat, že už nejsme vlci, kteří si mohou hájit své teritorium, ale obyčejní králíci. Vláda nám trhá postupně jeden zub za druhým, stříhá nám drápy a uvadající školský systém dělá z našich vlčat ustrašené zajíce, kteří už ani neví, že v jádru jsou to šelmy, které mají vlastní rozum a dokážou kooperovat ve prospěch smečky a svého druhu.

Stáváme se králíky a jediným úkolem králíků je zůstat naživu. Nemusejí být stateční, nemusejí bojovat, nemusejí si podrobovat divočinu. Musí jen zůstat naživu. Budiž tedy - když nám tedy tuto roli soudruzi nahoře přisoudili, hrajme ji. A hrát ji lze (aspoň zpočátku) i bez střelných zbraní.

Zkušení instruktoři tvrdí, že pistole vám zachrání život v jednom případu ze sta. Ve zbylých devadesáti devíti vás bude svádět k pošetilostem (pokud nepatříte k oněm ostříleným veteránům, kteří vědí, kdy ji nepoužít). Když vás někdo zastřelí, nebude záležet na tom, jestli máte zbraň, nebo holé ruce. Člověk s kvérem se cítí povzneseně a bezpečně, dostatečně se nekryje. Kdo ho nemá, ví, že je králík. A je patřičně opatrný.

Vím, jak dobře se člověk se zbraní cítí. Najednou je bystrozraký, tři metry vysoký a skoro nezranitelný. A to je na tom právě to nebezpečné, protože takový ve skutečnosti není. Je to křehké, holé embryo, které se dá pozoruhodně snadno zabít. Můžete mít ostřelovací pušku s účinným dostřelem na dva kilometry, ale pořád nebudete mít oči vzadu na hlavě. Smrt vás dostane zezadu, zatímco se budete snažit zamířit na něco před sebou. Ale když jste bez pomoci a bez ochrany, narostou vám oči vzadu na hlavě, konečky nervů se zbystří a cítí všechno kolem sebe. V tom je síla králíka!

Takže, soudruzi, zakažte nám zbraně, udělejte z nás lovnou zvěř. Nevadí. Budeme bystřejší, ostražitější, chytřejší a nakonec si ty zbraně stejně opatříme, ať už se vám to bude líbit, nebo ne. A až přijde ta správná chvíle, nakopeme vám prdel…

Autor: Drahomír Kvasnička | úterý 29.12.2015 14:10 | karma článku: 38,72 | přečteno: 1896x
  • Další články autora

Drahomír Kvasnička

Král není mrtev! Ať žije král!

Bývaly doby, kdy byl španělský reprezentační tým napěchovaný skvělými fotbalisty, ale na závěrečných turnajích mistrovství světa a Evropy pokaždé patřil k celkům, které opouštěly dějiště šampionátu dlouho před zápasem o titul. Nemohl konkurovat Německu, Brazílii nebo Itálii. Včera však Španělé potvrdili, že poslední čtyři roky je všechno jinak.

2.7.2012 v 13:54 | Karma: 10,09 | Přečteno: 1039x | Diskuse| Sport

Drahomír Kvasnička

Klause šokovali fotbaloví experti. Proč mě to vůbec nepřekvapuje?

Hlava je od toho, aby myslela. A hlava státu zase od toho, aby se ke všemu vyjadřovala. Aspoň u nás to tak je. Tak proč jsou všichni najednou tak vyjevení, že prezident Václav Klaus po zápase České republiky s Polskem vypustil do světa jeden ze svých „osobitých“ názorů?

19.6.2012 v 14:21 | Karma: 18,84 | Přečteno: 1392x | Diskuse| Sport

Drahomír Kvasnička

Michal Bílek konečně vedl tým jako dobrý trenér. Pomohly mu drogy

Byl to nejpodařenější Bílkův poločas na Euru. Dokonce se dá říct, že druhá půlka zápasu proti Polsku byla nejlepší pětačtyřicetiminutovkou, jakou česká reprezentace pod jeho vedením odehrála od chvíle, kdy ji v říjnu 2009 začal vést.

17.6.2012 v 11:52 | Karma: 10,08 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Sport

Drahomír Kvasnička

Jak jsem posiloval svaly s kulturistou Bobem Divílkem

Nájemní vrazi se podle výzkumu uznávaného soudního psychologa Slavomila Hubálka dají nejsnáze najít ve fitcentrech. Do jedné z posiloven v našem krajském městě jsem zamířil. Ne proto, že bych potřeboval poslat někoho pod kytičky (i když mě pár lidí pěkně sere...). Dal jsem si tam schůzku s legendárním kulturistou Bobem Divílkem, abych s ním absolvoval aspoň část jeho pravidelného tréninku, který podstupuje čtyřikrát týdně.

3.5.2012 v 21:05 | Karma: 13,29 | Přečteno: 1106x | Diskuse| Sport

Drahomír Kvasnička

Do boje o Hrad vstupuje další kandidát

Šéf Vinohradského divadla a senátor Tomáš Töpfer odmítl snahu části ODS, aby se zúčastnil prezidentské volby. Kandidovat za občanské demokraty nechce ani známý psychiatr Cyril Höschl. Oba asi dobře ví proč.

25.4.2012 v 10:59 | Karma: 17,91 | Přečteno: 1152x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...