Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AA

Saša

8. 9. 2010 8:19
Úředníci si zákony nevymýšlejí.

Úředníci jen uvádějí v život zákony, které se na jejich stůl snesly z parlamentu.

Čím víc je zákonů, tím víc je třeba úředníků. Čím složitější jsou zákony, tím víc je třeba úředníků. Čím častěji se zákony mění, tím víc je třeba úředníků.

Úředníci nejsou vinni zbyrokratisováním našeho života - to je plně v odpovědnosti poslanců. A samozřejmě také těch, kdo ty poslance zvolili.

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

7. 9. 2010 23:20
Naprostý souhlas! Kdzž jsem si takhle před lety

proběhl kolečko asi šesti kanceláří, velmi jsem se naštval. Začal jsem studovat příslušné zákony a najednou se ukázalo, že většina výmluv úřednic, proč to nejde a abych ,až vyplním další zbytečné lejstro ,přišel jindy atd .

Když jsem se zmiňoval ,že existují jakési zákoné lhůty, do kdy musí příslušnou věc vyřídit a začal jsem si na ně velmi tvrdě stěžovat u vedoucích odborů a byl jsem patřičně vytrvalý,najednou to přišlo. Začaly mě brát vážně a vše konečně začalo fungovat k mé spokojenosti. Ale upozorňuji, že je to opravdu velmi náročné!

0 0
možnosti
DK

drkva

8. 9. 2010 6:53
Re: Naprostý souhlas! Kdzž jsem si takhle před lety

Jste pašák, jenže kdo to takhle dá? Většinou chce být člověk z dosahu těchhle razítkových byrokratů rychle pryč. A domáhejte se svých práv třeba na finančním úřadě, když víte, že by Vás semlela nejbližší kontrola "sympatických" úřednic na prach...

0 0
možnosti
MB

Angra

7. 9. 2010 22:01
Krásně napsáno

Ani největšímu nepříteli bych nepřál absolvovat honbu za všemi razítkami a potvrzeními, když jsme letos s kolegou zřizovali novou firmu s.r.o. Neuvěřitelná 3-měsíční byrokracie, milion námi ručně vyplněných formulářů se stále stejnými údaji (r.č., adresa, sídlo firmy, stav, trvalý pobyt, iČ, zápis do registru....). Absolutně jsem nechápal co se vlastně děje a to podotýkám, že jsem člověk celkem sběhlý co se týče vyřizování po úřadech. Nicméně trošku zapohádkuju: snil jsem o tom, jak přijdu na jeden úřad, kde mně uvaří kafíčko, paní se zeptá co si přeju, já řeknu, že tady s kolegou chceme založit s.r.o., paní řekne v pořádku, vaše OP, jak se chcete jmenovat a co chcete dělat? A po doložení, že je vše OK nám řekne že máme 10 minut počkat a pak to jen podepsat a nashledanou... Dobré ráno!!! Zpět do reality!!! Poté, co jsme se po 3 měsících prokousali arogantními úředníky, které jsme naším požadavkem evidentně obtěžovali a asi po stopadesátésedmé jsme vyplnili všem jedny a ty samé údaje...

0 0
možnosti
MB

Angra

7. 9. 2010 22:08
Re: Krásně napsáno

...jsme konečně získali naše s.r.o.. Jeden papír střídal druhý, s tímto zajdete tam, toto vyplníte, tady se zaregistrujete, toto musíte zaplatit v úřední den tam, do měsíce vám přijde vyjádření, s tím zajdete tam, přece jsem vám říkala tady napište péčko, neznalost neomlouvá, toto musíte vyplnit, tady to máte špatně, musíte znovu přepsat celý formulář, zase to máte špatně, zítra a v pátek tady nikdo není, stavte se tak za měsíc, možná to už tady bude, zajeďte na Krajský úřad...... Stále jsem si říkal, TO SNAD NENÍ MOŽNÉ!!! V dnešní internetové době, kdy stačí udělat klik klik klik a vím o té dotyčné osobě ve státním aparátu prakticky vše... Ale co by ti všichni úředníci vlastně dělali? Toť otázka. Autorovi dávám průtokový ohřívač ;-)R^

0 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

7. 9. 2010 21:22
1

To sou nervyR^

0 0
možnosti
M

milanalois

7. 9. 2010 18:24
Úředníci jsou nejušlechtilejší stav.

Úředníci vymysleli písmo. Hliněné tabulky, papyrus i papír a inkoust. Úředníci (daňoví) vymysleli čísla a počty a matematiku. Úředníci vymysleli astronomii a kalendář i geometrii a rozparcelovávání pozemků.

0 0
možnosti
DK

drkva

7. 9. 2010 20:20
Re: Úředníci jsou nejušlechtilejší stav.

...tak pravil úředník...

0 0
možnosti