Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IR

Isaac Rokosowski

29. 3. 2011 12:19
Dobře napsané

Každopádně palec na horu, R^ výborný článek. Přiznám se, že prozatím jsem na Vašem blogu nenašel mnoho (pro mě) zajímavích článků, ale tento jsem přečetl s chutí a Vaše obavy z budoucího "ohňostroje" každopádně sdílím :-/ 

0 0
možnosti
KASNTH

kladivo a srp, naroste ti hrb

6. 2. 2011 22:05
Buďme optimisté

Jinak, výborně napsané.R^

0 0
možnosti
MR

iluminat

6. 2. 2011 0:31
celosvetovy by to nebylo, ona Evropa neni zase pupek sveta

ale ze by to Evropa slizla o tom neni pochyb, takze prestante tam vzyvat pomoc USA, a delejte neco sami, ja vim ze se to nestane jelikoz neverim na zazraky, ale USA do toho nepujde, neni na to - Egypt je prilis veliky a silnejsi nezli Irak. A to by se vam tam zase nadavalo a plivalo kdyby se neco z USA podniklo co?

0 0
možnosti
MK

taras

5. 2. 2011 23:51
Rovnováha je důležitá,

zvláště po deseti pivech. Jenže potíž je v tom, že každý vidí rovnováhu a nerovnováhu v jiném stavu věcí. Například pro otroka a otrokáře je úplně někde jinde, jak jistě uznáte. Malér pak bývá, že dlouho panující vnějškově zdánlivá rovnováha sil je vlastně vnitřní nerovnováha  a řeší se výbuchem, jak to dělává i vámi obdivované Slunce.

A význam Egypta hrubě přeceňujete, jakápak spona, normální zaostalá země, celý vršek Afriky je takový, jejž jediný! strategický význam spočívá v kanálu. Byli by blázni, kdyby ho zaházeli, potřebují prachy, každá vláda. A ostatní záležitosti jsou pouze místního významu, nesmíte zapomínat, že Izrael nemůže žádnou válku prohrát, protože konečná fáze by se odehrávala na atomární úrovni, a tak rychle do Ráje k huriskám nechtějí ani islamisti. Takže to s těmi konci světa je silně přehobknuté.

0 0
možnosti
AT

Akvinsky T-3000

5. 2. 2011 19:54
Já už tohle dál nehodlám řešit

jenom vám řeknu,že Amon,ano Hór by vás neměli rádi za to,že k nim cpete Atona,ale asi je to cool rebelsky nekorektní,co já vím.

0 0
možnosti
AT

Akvinsky T-3000

5. 2. 2011 19:55
Re: Já už tohle dál nehodlám řešit

ani Hór

0 0
možnosti
GD

Gwen D.

5. 2. 2011 18:40
Clanek se mi libil, hezky napsano a souhlasim,

ze to bude poradny ohnostroj. Onen diktator vubec neni diktator, ovsem jestli se k moci dostanou tzv. muslimsti bratri, tak se teprv uvidi diktatura. USA je mimo, ma kratkou pamet. Mubarak v zadnem pripade nesplnuje ulohu diktatora a zena se zaslouzila o kampan proti zenske obrizce, ktera je v Egypte porad desne popularni. Egypt, krasna turisticka atrakce, ale jinak svrab, bida a nestovice, jestli se ucini plne islamisticka konverze, to se mame jeste na co tesit.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

5. 2. 2011 18:06
Slunce

uctíval jen jeden Pharaon, Echnaton  a zavedl  vyznávání slunce - Aton. Byl to kacířský panovník a první který zavedl monoistické náboženství. Byl ovšem rychle odstreněn.

0 0
možnosti
AT

Akvinsky T-3000

5. 2. 2011 20:06
Re: Slunce

On uctíval čistě slunce,ale středobodem kultu,bylo většinou slunce,ať už to by Re,Amon,Atum,Ptah,záleželo na době a městě.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

5. 2. 2011 16:49
asi je to nevyhnutelné

K té konfrontaci prostě dojde. Pokud to bude dřív, než později, asi to bude pro nás lepší. Jediné, v co teď ještě doufám, je, že se tu nedostane k moci nějaký totalitní režim opačného znaménka. Škoda, že v USA teď není jiný prezident.

Jinak karma.

0 0
možnosti
P

pehavecm

5. 2. 2011 15:32
konečně to někdo...

aspoň trochu popsal. Směji se z toho, jak médiá nahrávají "statečné pro-demokratické občanské opozici", která údajně prosazuje (západně pojímanou) demokracii a reformy v zemi. Jde o dvojnásobný omyl západu - že chtějí demokracii v teorii. Oni na (západní) demokracii kašlou, chápou totiž pod ní blahobytný socialismus - to chtějí v praxi. Příklad Evropského svazu - přes ideologickou nepřijatelnost - je neodolatelný.

Co by jim však skutečně pomohlo k blahobytu je kapitalismus. A ten zjavně nechtějí - mentálně na něj ani nemají. Čili velká část demonstrantů (velká masa egyptských chudých) chce socialisticky pracovat a kapitalisty žít. A to nejde.

0 0
možnosti
SP

kiv

5. 2. 2011 14:46
Každá revoluce

 má v sobě zakódovaný zárodek totality. Jde vždy o to, jak rychle a jaká se sformuje skupina lidí, která "revoluci" využije ke svým cílům, přesněji kam ji usměrní a společnost tím stabilizuje. Proto se vždy říká, že někdo někomu "revoluci ukradl" a ti co tento zákonitý vývoj nechtějí uznat a pochopit, volají zpravidla po revoluci další s tvrzením, že ta minulá se nepovedla ...:-)

Miliony  zpravidla nevzdělaných a chudých egypťanů těžko mohou vyjma pádu současné garnitury něčeho pozitivního dosáhnout. Jde o to, kdo se postaví do jejich čela a s jakými úmysly. Jestli vznikne další ortodoxní islámský režim typu Iránu, bude to dalekosáhlý malér i pro zbytek světa, Evropu obzvlášť. :-/   

0 0
možnosti