Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Misterio No.1

3. 1. 2011 19:07
:(

Problém je zceal evidentně v nejednotnosti a roztříštěnosti jednotlivých evropských národů a v důsledku toho i celé Evropy. Daní za demokracii je snaha  prosadit různé, často i protichůdné, názory, čímž muslimové jaksi netrpí a i přes rozdíly ve finále táhnou za jeden provaz, respektive mají jenom jeden cíl.

Ale až toho cíle jednou dosáhnou a ovládnou Evropu, tak nakonec dopadnou jako my - nebudou mít za co bojovat, zpohodlní, začnou řešit malichernosti a převálcuje je zase někdo jiný. Historie se zopakuje a takhle to půjde do té doby, než Slunce spotřebuje veškerý vodík. Pak bude konečně klid. A dokonce se přestane i globálně oteplovat ;-)

0 0
možnosti
M

maxas

15. 12. 2010 5:04
No demokraticky to asi nepůjde,

evropský scénář pro konflikt civilizací má mnoho neznámých. Zatím co třeba Francie je nejspíše odepsaná a bez perspektivy, už teď stojí v předpokoji občanské války, velkou neznámou zůstává Německo. Pokud by se dostatečně rychle zbavilo poválečného syndromu a obnovilo národně sociální tradice (které jistě stále  dřímají),  mohlo by se stát vedoucí silou v záchraně Evropy. Zkušenosti s etnickou očistou a schopnost vojenského nasazení tu jsou. Tato varianta ovšem předpokládá aktivní spoluúčast Ruska ale  to by myslím nebylo proti. Velmi problematická se jeví Amerika se svou antirasistickou histerií a muslimskou minoritou (v současnosti i presidentem). Jinou otázkou jsou zbraně hromadného ničení, jejichž použití v Evropě je velmi problematické. No zavedení všeobecné branné povinosti bude také nutností. Hlavní otázkou ale je, jak se zbavit prolhaných pokryteckých a zbabělých současných politiků a opatřit odvážné lidi typu pana Wilderse z Holandska. No musíme se snažit!!

0 0
možnosti

Ormir

15. 12. 2010 10:31
Re: No demokraticky to asi nepůjde,

R^R^R^

0 0
možnosti
RP

Romiiik11

14. 12. 2010 19:48
V podstatě mi mluvíte z duše, vidím to také tak.

(Bohužel). Tedy až na tu pasáž o křesťanství, ale pokud jste to myslel tak, že současná církev není právě ideálním představitelem křesťanství a jeho hodnot, souhlasím také. Jenomže to ona nebyla nikdy;-)

Každopádně karma pro VásR^

0 0
možnosti
PD

pedol

14. 12. 2010 21:44
na otázku nositele křesťanství sedí jeden relevantní úsudek:

"Nelžeme si. Vytřepme si z hlav fráze, ušlechtilé, ale nepravdivé. Nejsme všichni na jedné lodi. Nejsme jedna rodina. Svět není jedna vesnice. Historie lidstva 100% dosvědčuje, že lidstvo je velmi různorodý spolek, lišící se jak zájmy a prioritami, tak způsobem života a myšlení; jeho řádem není jednota a rovnost, nýbrž vzájemná konkurence. Donedávna v ní naše křesťanská civilizace vedla, a svět, byť i s otřesy, fungoval. Fungovat přestal, když Západ díky své sekularizaci a vykořenění pustil jeho kormidlo z rukou a předal je jiným, tomu úkolu nedorostlým. Je jen jedna cesta záchrany: znovu se kormidla chopit. Druhá cesta vede do hlubin džahíny. Každý si může přečíst v koránu, jak to tam chodí."

http://blog.eurabia.cz/Blog/mainmain/577-ma-este-europa-perspektivu-.aspx

0 0
možnosti
KB

naruzichapodnebesy

14. 12. 2010 19:28
Asi k tomu nakonec dospějeme všichni:

Přibývajícímu násilí se nedá čelit jinak než silou, všechno ostatní je považováno za slabost. Jen aby už pak nebylo pozdě.....

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

14. 12. 2010 23:08
Re: Asi k tomu nakonec dospějeme všichni:

Ta sila ale muze mit ruzne formy. Zatim to sice vypada ze se jako idioti snazime aby tady vypukly etnicke valky s desitkami milionu mrtvych ale je i jina cesta. Zaplatit temto etnikum za to ze se natrvalo vrati zpet do zemi jejich puvodu. To je reseni ktere se obejde bez nasili a je dokonce vyhodne pro obe strany.

0 0
možnosti
TM

thomas mour

14. 12. 2010 17:00
Co svět světem stojí

tak silnější a dravější požírá slabšího. Bohužel mám pocit, že v roli slabšího jsme tentokrát opravdu my. Je to evoluce, přirozený vývoj civilizace ?

0 0
možnosti
J

JaFu

14. 12. 2010 16:06
peace.. koran rulz

Súra 8:12 (str. 485) "Já vrhnu do srdcí těch, kdož nevěří, hrůzu a vy bijte je po šíjích a bijte je po všech prstech."

Súra 8:17 (str. 485) "Nejste to vy, kdo je zabili, ale Bůh je zabil a nevrhals ty, když jsi vrhal, nýbrž byl to Bůh, ..."

Súra 8:57 (str. 489) "Nejhoršími tvory před Bohem jsou ti, kdo byli zatvrzele nevěřící a stále ještě nevěří."

...a je toho tam ještě mraky...

0 0
možnosti
J

juki

14. 12. 2010 16:58
Re: peace.. koran rulz

clovece to ste kde nasli? Odpoviem ti kratko:

http://www.answering-christianity.com/sami_zaatri/surah8_12.htm

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

14. 12. 2010 14:59
Nevím sice co je appeasement,

ale vím, že vždy a za vším stály peníze! Ať to budede rozebírat z kteréholiv strany, z leva nebo z prava, je to neřešitelá daň ze svobody a demokracie. Systém výrobních vztahů založený na principu osobního vlastnictví výrobních prostředků, kde nutnou svobodu nedoprovází také zodpovědnost, vede k rozpadu společnosti na mocensko-politické klany, jejímž zájmům je společnost vydána napospas. Tyto "klany" ztratily přirozený vztah k vlasti, národu a státu, jediným motivem veškeré činnosti je strach z oslabení jejich moci a vlivu v důsledku možné ztráty jejich ekonomické moci. Jednou z cest, jak tomu zabránit, je imigrace a tudíž snížení ceny pracovních sil - snížení nákladů - snížení ceny zboží - konkurenceschopnost - větší obrat a z toho všeho vyplývající větší zisk. Tedy současný systém výrobních vztahů se svobodou bez zodpovědnosti a nikoliv imigrace nás dovede k válce nebo totalitě. Protože válka "sníží tlak v kotli" a totalita zase najde snadné řešení aniž by se ohlížela na svobodu.

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

14. 12. 2010 15:13
Re: Nevím sice co je appeasement,

Už jsem si to našel: ustupování před agresívní silou :-)

0 0
možnosti
AA

Saša

14. 12. 2010 14:58
Polovina článku o muslimském nebezpečí

je věnována nadávání na křesťany.

Velmi pozoruhodný myšlenkový postoj:

0 0
možnosti
M

martin5.33

14. 12. 2010 18:23
Re: Polovina článku o muslimském nebezpečí

Kde se tam nadává? Jen tam píše pravdu o chování církve.

0 0
možnosti
G

Gašpo

14. 12. 2010 14:40
Pozerám že mnohím tu v diskusii vadí

tá "zdegenerovanost". V princípe s týmto pojmom súhlasím.

Ale podľa mňa sa jedná o zdegenerovanosť a priposranosť politiky.

Politika je výnosný kšeft, kde sa vyplatí udržať. Takže hlavne neriskovať, neprovokovať a mlžiť a mlžiť. Ako asi dopadne politik, ktorý začne hovoriť naplno, čo si skutočne myslí ? Ale áno, on islám odsúdi verejne a veľmi rád. Ale viete kedy ? Keď bude mať istotu, že ho to nezaradí medzi extrémistov, rasistov a neviem akých fóbistov.

Takže až u nás začnú búchať bomby, horieť autá a ľudia sa začnú báť o životy a potom verejne hromadne protestovať, potom bude čas islám verejne odsúdiť. Ale to už bude neskoro. Takže radšej nie. Potom už bude pre politika výhodnejšie ak konvertuje a stane sa imámom.

Celou históriou je to rovnaké. Nezáleží na režime, v politike sú stále stejné ksichty.:-/

0 0
možnosti
C

CM3

14. 12. 2010 14:39
Přidal bych další úhel pohledu na tento problém

V Rusku jsem se známými diskutoval na toto téma... V té době  byla ministrně pro menšiny ona Džamila....  A Rusové nás měli za idioty... Oni mají tuto zkušenost... V Rusku je     x      národů a   x     náboženství .  Tvrdí jedno, dá se domluvit  s čínskou menšinou, korejskou menšinou , Laponci či Inguši , Uzbeky či Tadžiky , Mongoly , no jak přijde řeč na  národy z Kavkazu - Čečenci, Dagestánci  a další muslimy , tak  je problém... Vím, že Rusko se  nechová k menšinám s nějakou láskou  a Stalin a další  tyto národy  silně utlačovaly, no muslimy nenávidí ... Dále tvrdí  že jen bohatí Čečenci si mohli dovolit odjed do EU včetně ČR  a tady požádat o azyl - prostě  mafiáni či  vojáci džihádu poslali  své rodiny  do  EU - pomáhali jim v tom různé nadace  založené v Kuvajtu a dalších bohatých arabských států  jako odměnu, že jejich syn, otec válčí proti  Rusku ... a my jak blbci jsme si toto teroristické podhoubí importovali  a dali jim možnost tady se uchytit... jejich vděk poznáme...

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

14. 12. 2010 15:07
Re: Přidal bych další úhel pohledu na tento problém

Inguši, Uzbekové a Tádžikové už nejsou muslimy? Odkdy?

0 0
možnosti