Klause šokovali fotbaloví experti. Proč mě to vůbec nepřekvapuje?

Hlava je od toho, aby myslela. A hlava státu zase od toho, aby se ke všemu vyjadřovala. Aspoň u nás to tak je. Tak proč jsou všichni najednou tak vyjevení, že prezident Václav Klaus po zápase České republiky s Polskem vypustil do světa jeden ze svých „osobitých“ názorů?

Klaus už se během svého prezidentování vyjádřil skoro ke všemu. Jeho favorizovanými tématy jsou ekologie – konkrétně problematika globálního (ne)oteplování - a tržní hospodářství. Už jsme ale také slyšeli co si myslí o homosexuálech, o korupčních aférách (včetně kámošů Béma a Bárty), o nezávislosti soudů nebo o placení školného na vysokých školách.

Když přišel čas říct něco k fotbalovému Euru, proč by to první muž země neudělal? A divím se, že se tomu někdo diví.

Je jenom dobře, že máme na Hradě takového kabrňáka. V čele jaké jiné země stojí intelektuál, který dokáže napsat a vydat jednu tlustou bichli ročně a zároveň civí na fotbal ne proto, že se to pro prezidenta jaksi sluší z titulu státní hrdosti, ale proto, že ho to fakt zajímá?

Václav Klaus se někdy může jevit jako všeználek a protiva, který strká do všeho nos a stále má nějaké připomínky, ale pro mě je v tomto případě prostě obyčejným fotbalovým fanouškem. A to vůbec není tak špatné zjištění.

A propos – taky mi chyběl rozbor Kadelcovy hlavičky…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Drahomír Kvasnička | úterý 19.6.2012 14:21 | karma článku: 18,84 | přečteno: 1392x