„Boj“ proti rasismu už hraničí s paranoiou. A jde báječně zneužít

To není vtip. Fotbalisté, kteří se na hřišti dopustí rasistického chování, mají být v brzké budoucnosti bez práce. „Společnost černých advokátů“ požaduje, aby dostali padáka z klubu a ještě nesměli až devět měsíců hrát.

Vypadá to, že po anglických hřištích budou brzy běhat jen hráči černé pleti. Pokud budou aspoň trochu chytří, snadno vymažou z ligy všechny své bledé protihráče. Stačí si postěžovat na rasistické chování a urážky, a soupeř si může hledat nový flek někde v Rusku či na Ukrajině.

Podle desetibodového plánu, který má „řešit“ rasismus na fotbalových trávnících, mají být tvrději postihováni i fanoušci. V případě xenofobních výlevů z hlediště mají být zápasy okamžitě ukončeny.

Předkladatelé návrhu prohlašují, že oficiální fotbalové orgány dostatečně nepostihují rasistické chování a chtějí proto vytvořit „Asociaci černých hráčů,“ která by jejich práva „bránila.“ Nedávné tresty pro Johna Terryho z Chelsea a liverpoolského Luise Suareze prý některé černé fotbalisty rozčarovaly.

Terry dostal zákaz hraní ve čtyřech zápasech a pokutu 220 tisíc liber za údajné urážky obránce Antona Ferdinanda z Queens Park Rangers, a to navzdory tomu, že ho civilní soud neshledal vinným. Suarez loni vyfasoval osmizápasový distanc za výroky na adresu beka Manchesteru United Patrice Evry. A to pouze na základě svědectví „postiženého“ hráče, který navíc několikrát změnil výpověď.

„Černí právníci“ označili tyto tresty jen jako „plácnutí přes zápěstí.“ Co by tedy asi bylo dostatečným trestem? Poprava hříšníka přímo na hrací ploše?

Ano, rasismus do fotbalu nepatří. Stejně tak do něj ale nepatří ani politikaření. Už léta si na „rasismu“ přihřívají polívčičku nejrůznější vyžírkové, kteří si z něj udělali celkem slušný byznys.

Rasistické chování je většinou záležitostí několika primitivů, kteří by potřebovali dostat pár facek. Pokud se něco takového objeví na hřišti mezi fotbalisty, měli by si to dotyční vyřídit po zápase mezi čtyřma očima. Věřím, že jakmile by opadly emoce, došlo by na prostou omluvu a podání ruky.

Takhle čeká fotbal cesta do (černočerného) pekla…

Psáno pro web www.sportrevue.cz

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Drahomír Kvasnička | středa 7.11.2012 21:43 | karma článku: 22,36 | přečteno: 1275x