Pojďme, začneme všichni lhát. Nic na tom není

Svolat tiskovou konferenci, na ní vysvětlit nevysvětlitelné a obhájit neobhajitelné, se stává normou doby. Proč si to nezkusit také.

Alespoň mám jasno. Není v Česku poctivějších lidí než jsou pánové Bém, Topolánek, Čunek a Paroubek (jména ostatních světců lze nalézt zde).

Bém rozhodně nebydlí za směšný nájem ve vile, protože svému kámošovi přiklepává lukrativní nabídky na výstavbu obytných domů, Topolánek v žádném případě nelyžoval za naše peníze, Čunek nikdy nebral nic neoprávněně natož, aby ho někdy někdo uplácel a Paroubek nic nevěděl, protože spal. Opak mohou trvdit pouze Ti druzí - Ti zlí. Ti, kteří to všechno na nebohé, nevinné politiky vymýšlí.

Lhaní se stává běžným způsobem komunikace politiků s okolním světem. Fotografie, záznamy skryté kamery a audio nahrávky již dávno nemají žádnou usvědčující hodnotu. Vzpomeňme na Kavana, Zemana, Srbu (trik s množením peněz v krabici od bot) a další pravdomluvné. Vše vždy spravilo jedno prohlášení pro tisk, podané s patřičným despektem. 

Proč si to nezkusit také? Justice má už zuby dávno vylámané.

Dejme tomu, že vykradu banku. Je to rychlejší, než se nechat postupně uplácet od stavební firmy za přiklepnutí zakázky a v podstatě je to i stejně poctivé. Alespoň nebudu muset ještě vysvětlovat výši nájmu. Než mě chytí, sám uspořádám tiskovou konferenci, na ní se obhájím a pak odletím na zdravotní dovolenou do Tichomoří.

Tiskovku začnu šokovým úvodem (díky sporťáci z Novy). Budu šokáván tím, že mě, nevinného, někdo obviňuje z něčeho tak hnusného, jako je vykradení banky. V návaznosti vyslovím důrazné podezření, že se jedná o cílený útok na mojí osobu s cílem mé diskreditace před sousedy a budoucí tchýní. Bude také dobré, někoho z komplotu obvinit. Hodím to asi na jednoho učitele ze střední. Nechal mě propadnout, tak je za tím určitě on.

Teď přijdou na řadu otázky přítomných novinářů (nejlepší část celé akce).

První dotaz bude jistě směřovat na způsob mého nenadálého zbohatnutí. Řeknu popravdě, že peníze mi naspořil praprapradědeček ihned po návratu z Křížové výpravy.  Pokud někdo projeví znepokojení nad tímto vyjádřením, odkážu jej na tiskové prohlášení. To buď již vyšlo, nebo jej vydám za hodinu (mazaně doplněné dle potřeby a informací z tiskovky). V každém případě ve zprávě žádné uspokojivé vysvětlení původu peněz nebude - není to potřeba, tak proč se s tím psát.

Předpokládám také, že moje první odpověď novináře rozesměje a tím zabije čas na další nepříjemnou otázku.

Na další dotazy budu odpovídat střídavě: "Již jsem vám odpověděl." a "Odpověď najdete v tiskovém prohlášení, které vyjde/vyšlo..." (Pokud se snad někdo pokusí donutit mě prohlášení citovat, řeknu mu, ať si ho přečte sám.). Zbytek tiskovky odbudu zacykleným střídáním zmíněných variant. Pak už budu spěchat na pedikůru, tak se omluvím. 

Tak co? Jdete do toho také? Co se stane, když všichni začneme krást a lhát?

Autor: Jan Kužník | pátek 23.11.2007 4:34 | karma článku: 36,74 | přečteno: 3563x