Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zlatokopky a "prase bohaté"

Takové to „prase bohaté“ mi na jedné společenské akci v opravdu luxusní restauraci, s úplně klidným hlasem, nabídlo  „dárek“za sex. Teď tam máte těch deset vidliček a nožů, několik druhů skleniček, talířů a talířků a jídlo před vámi vypadá jako mistrovské dílo nějakého umělce, že je ho až škoda jíst.

Zlatokopky a "prase bohaté"

Rytmus s hitem Zlatokopky rozvířil diskuzi na téma: „Ženy žíznící po penězích“. Zdá se mi, že jsem od té doby tento výraz slýchala úplně všude, kamkoliv jsem se hnula. Krom toho, každý puberťák si tuto písničku pobrukoval cestou ze školy a patnáctiletí chlapci na sebe se zkřiveným výrazem a alá „repáckým“ gestem pokřikovali „kurvy, kurvy, kurvy“, ať už byli střízliví nebo opilí, aby prokázali ostatním týpkům, že jsou „hustý“.

Byla jsem vychována tak, že zlatokopectví beru jako špatnou věc. Moje dospívající okolí by tuto vlastnost také neoznačilo jako plus. Jenže ve světě, kde balancuji mezi lidmi zralými a čerstvě dospělými, jsem zjistila, že je tomu trochu jinak.

Každý student vám řekne, že zlatokopky jsou „svině“ a „kurvy“, a že by takovou holku nechtěl. Ale na druhou stranu slyšíte, že kdyby měli „prachy“, tak by byli také samá ženská.

Já jsem na sebe vždycky byla pyšná, že mě bohatí chlapi neberou a vidím v tom akorát mínus. Vždycky jsem si myslela, že velké bohatství akorát ničí charakter, jelikož si pak člověk doopravdy ničeho neváží a připadá mu, že si vše a každého může koupit. Vážně jsem se proto divila, když mi bylo řečeno, že je to na mě ta nejhorší vlastnost. Myslela jsem si, že je to ta věc, která mě dělá jinou a lepší.

Práce hostesky mě až příliš často dostává mezi snoby. Jako malá jsem si myslela, že jsou to ti s vytříbeným chováním, jako dospělá jsem zjistila, že existují dvě skupiny. Bohatí gentlemani a prasata. A víc je těch prasat, kteří si jen na něco hrají a na každém prstu mají jednu milenku.

Takové to „prase bohaté“ mi na jedné společenské akci v opravdu luxusní restauraci, s úplně klidným hlasem, nabídlo  „dárek“za sex. Teď tam máte těch deset vidliček a nožů, několik druhů skleniček, talířů a talířků a jídlo před vámi vypadá jako mistrovské dílo nějakého umělce, že je ho až škoda jíst. A vy tam tak sedíte a koukáte, jestli slyšíte dobře. Najednou ujišťujete, že tahle veškerá bohatá vyumělkovanost je nechutná hra na ženský a já slyším sebe, jak s vážně nepříjemným a nevhodným tónem říkám „tak to fakt ne“.

Hned na to, mezitím, co jím to božské jídlo, dostávám přednášku, jak to na světě chodí. Vypadá to, že mým odmítnutím jsem si dovolila příliš, a že se mu to ještě nestalo.

Z jeho poučování jsem si odnesla, že ženy mají povinnost finančně vysávat muže, máme být zlatokopky a chtít po nich, aby nám kupovali úplně všechno za to, že s nimi spíme.

Tak jsem tam hodinu poslouchala, jak je jeho oficiální milenka v tomhle zběhlá, a jak neoficiální milenka si vydundala, že s ním pojede do Londýna a „to víš, že tam na ní nebudu jenom koukat“.Po těch šedesáti minutách mám znechucené celé jídlo utopené v luxusu a jsem ráda, že se v tom zlatém hnoji také netopím. Všechno to jen uzavírám tím, že miluji svého přítele a nový iphone nepotřebuji. Můžu být jen ráda, že mě do ničeho nenutí, protože na světě přece jen existuje spousta žen, které by se do hezky zaobalené práce děvky pustily rády.

Tak to vidíme. Nejhorší na tom ovšem je, že to není ojedinělý případ. Morálka lidí jednoduše šla do háje a jediný, kdo nechce mít zlatokopku a být zlatokopkou jsou chudí chlapi, ošklivé ženy a ti, které zasáhla vysoce morální výchova.

Autor: Lucie Kůsová | sobota 18.6.2011 17:40 | karma článku: 28,86 | přečteno: 4409x
  • Další články autora

Lucie Kůsová

Co jsme radši o práci v Kanadě nepsali: Temná strana hezkých obrázků na Facebooku

Po příjezdu do místa, ze kterého jsme zveřejňovali dechberoucí fotky hor, jsem se psychicky zhroutila na našem pokoji 2x2 metry a jednou sdílenou kuchyní pro 40 lidí a jednu myš.

15.5.2018 v 12:41 | Karma: 22,77 | Přečteno: 1731x | Diskuse| Cestování

Lucie Kůsová

Albertov, Letná a alegorický průvod. Tři podoby 17. listopadu

„Legitimujte se! Vy moc dobře víte, že se dopouštíte trestního jednání. Pojďte se mnou za policií." Byla jsem na shromáždění na podporu prezidenta pět minut a už mě chtěli její účastníci nechat zatknout.

17.11.2016 v 20:08 | Karma: 26,72 | Přečteno: 2367x | Diskuse| Politika

Lucie Kůsová

"Před 17. listopadem jsme propadali hluboké depresi"

Hudební a filmový kritik, novinář Jan Rejžek vystudoval Fakultu žurnalistiky na Univerzitě Karlově. Publikoval v časopisech Melodie, Záběr, Gramorevue, Kino, Scéna, Film a doba. Před rokem 1989 přispíval pod pseudonymy i do samizdatových Lidových novin, kam dnes píše Nekrology a Poslední slovo. Od roku 1994 moderoval živá odpolední vysílání Rádia Svobodná Evropa. Uváděl pořad Kaleidoskop a Člověk a kultura pro Český rozhlas 6. Po zrušení ČRo6 se pokouší navrátit k tradici klubových pořadů, na jednom z nich jsem se s ním potkala i já. V příjemné atmosféře historií oplývající budově U Kaštanu se mnou zavzpomínal na krušná osmdesátá léta a s nimi spojené začátky poslechových pořadů.

16.11.2013 v 20:50 | Karma: 15,52 | Přečteno: 1186x | Diskuse| Společnost

Lucie Kůsová

Vážení obhájci Kate Zemanové, zmlkněte

Chudák Kačenka, udělala chybu, vždyť to se stane každému. Sexuolog tvrdí, že ji to nenaruší a znamená to jen, že jí nevadí koukat se na sex. Brala to jen jako obchod. To myslíte opravdu vážně?

10.10.2013 v 16:23 | Karma: 40,62 | Přečteno: 8229x | Diskuse| Společnost

Lucie Kůsová

Úspěch Bobošíkové ve volbách zhatí bobři

Je tu další jízda do Prahy, dneska se řítím po tmě, hodnocení billboardů proto nepadá v úvahu (i když, jsou billboardy levnější v zimě, když je na ně vidět kratší dobu?). Naštěstí propaganda před volbami má dlouhé pařáty.

30.9.2013 v 10:00 | Karma: 8,78 | Přečteno: 638x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2203x
Napůl v Česku, napůl v Kanadě. Doma i v zahraničí se věnuji copywritingu a digitálnímu marketingu, srdce mi ale stále visí v médiích. Studuji Žurnalistiku na FSV UK. Spoluorganizuji Česko je nano a spoluvlastním firmu nanoSPACE. Hory mi přirostly k srdci, ale byla to složitá cesta na podpatcích v 2000 metrech, než jsem si uvědomila, že pořádné horské boty na hikování jsou vlastně fajn.