Freddie Mercury

Freddie Mercury, rodným jménem Farroh Bulsara, byl britský zpěvák, člen rockové skupiny Queen a skladatel. Je považován za jednoho z nejvýznamnějších zpěváků v historii, proslulý i svým neodolatelným  charizmatem.

 

Narodil se dne 5.září 1946 a tak se naše malá vesnička rozhodla oslavit jeho nedožité 69.narozeniny. Dokonce se nám zjevil sám, ale ne v jeho pravé podobě, ale prostřednictvím jeho slovenského imitátora Petra Paula Pačúta.

Vystoupení bylo na skvělé úrovni a přesto, že se chlubil, že jezdí po celém světě a dokonce zpíval i v samotném Las Vegas, u nás ve Vraňanech byl poprvé. Dav šílel dojetím, všichni lidé tancovali a rukama nahoře  zpívali The show must go on.

Šou musí pokračovat
Šou musí pokračovat
Uvnitř je mé srdce zlomené
Můj make-up možná loupá,
Ale úsměv zůstává dál.

Ostatně, šou na oslavu jeho narozenin pod krycím názvem Posvícení, které se v naší vsi koná každoročně, pokračovalo celé odpoledne a byla  zakončeno tradiční venkovskou tancovačkou pod širým nebem a to  dokonce i s ohňostrojem.

Ale ještě dřív proběhlo mnoho kulturních akcí, a možná  proto, že jsme oslavovali samotného krále, bylo jich letos víc než jindy. Hned v úvodu nás očaroval l samotný čaroděj Cave se svými kouzly a čáry a vzápětí ho vystřídali samotní rytíři mělničtí. Ani vraňanské ženy nezůstaly pozadu a jejich vystoupení na písničku Poupata od Michala Davida ve mně vyvolalo vzpomínku na kdysi dávno zašlou slávu Spartakiády. Ovšem lužecké ženy se inspirovali vystoupením Mamma Mia  a už je mi jasné, proč se minulý rok organizoval zájezd do divadla.

Ani děti nevěděly kam dřív. Pusou plnou cukrové vaty a tradičních posvícenských koláčku obdivovaly dravé ptáky  a kdo chtěl, tak si ho mohl podržet na ruce a pohladit jeho křídla. Skákací hrad byl v nepřetržitém provozu a pod přístřeškem probíhalo malování obrázků na dětské obličeje. Kromě toho si tam mohli ozdobit perníčky nebo vymalovat obrázky ze sádry.

Ale to nejdůležitější, ten hlavní důvod, kvůli kterému jsme sem přišli, bylo vystoupení dramatického kroužku Vraní hnízdo pod odborným vedením našeho rejžy a starosty v jednom. Minulý rok můj milovaný synáček ve vystoupení Šípková Růženka z tvorby Svěráka a Uhlíře prezentoval druhého prince a tento rok při této hře nahradil i krále. No konečně.

A šou  pokračuje.

Moje duše je barevná jako křídla motýlů.
Pohádky včerejšího dne porostou a nikdy nezemřou.
Létám moji přátelé.

https://www.youtube.com/watch?v=V31ySdhDb6I

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Kuntová | neděle 6.9.2015 13:00 | karma článku: 13,40 | přečteno: 728x
  • Další články autora

Eva Kuntová

Důvody, proč jít na koncert.

14.2.2016 v 13:00 | Karma: 4,59

Eva Kuntová

11 důvodů, proč jít na ples.

11.2.2016 v 19:00 | Karma: 6,19

Eva Kuntová

Fantóm opery

24.1.2016 v 13:00 | Karma: 7,89

Eva Kuntová

Selektivní mutismus.

10.1.2016 v 13:00 | Karma: 9,62

Eva Kuntová

Tři bratři

31.12.2015 v 13:00 | Karma: 8,20