Jak to, že ODS i Topolánek si vylosovali jedničku? Jaké zákonitosti zde platí?

Můžete říci "náhoda." Ale při rozboru čísel jak v parlamentních volbách, tak u prezidentských voleb dojdeme k určitým souvislostem. Stojí za to se na ně podívat. 

K parlamentním volbám jsem psala článek. K prezidentským píši nyní:

Co spojuje ODS a Mirka Topolánka s jedničkou? Jsou to alfa samci. Jedničky. Když pomineme Miloše Zemana, který si vylosoval speciální karetní číslo sedm. Mirek Topolánek působí nejhlasitěji a nejsuverénněji, Co víc, zatím nevím. ODS i Mirek Topolánek jsou pravicoví politici, kteří preferují schopnosti a odpovědnost jednotlivce. I zde je souvislost s jedničkou. 

Sekunduje mu se dvojkou Michal Horáček, ale ten je výrazně vztahovější - což je typický znak dvojky: Partnerství. Začal jako první objíždět kraje, partnersky se dělí o své finance, nemá sponzory. Zajímají ho pohledy lidí a mluví jejich jazykem. Dvojice Hapka-Horáček byla také ukázková v partnerském jednání. 

Trojku si vylosoval Pavel Fischer. Překvapuje vás to? Vždyť trojka je číslem intelektuálů i umělců zároveň. Je ale také číslem stability: Na dvou nohách židle nestojí: Je třeba přidat třetí. I v bojových uměních je třeba fyzicky si představit opření o třetí bod a tím je křížová kost s kostrčí (jako by vedly do země). Trojka je také znamením trojjedinosti Boží, také trojku objevujeme ve Víře, Naději a Lásce. 

Čtyřku si vylosoval Jiří Hynek. Čtyřka je číslo praktické, statické. Trochu jednodušší. Z mého pohledu sedí ke kandidátovi. Prezidentská kandidatura mu určitě rozšiřuje obzory. Zároveň ale i on přináší určité jiné a důležité pohledy z krabičky do debat. 

Pětku má Petr Hannig. Pětka je stabilní a sebevědomá, tak jak rozšafně sedí Petr Hannig na židli a deklaroval, že na svou kampaň nebude vynakládat velké finance. Buď ho lidé zvolí, anebo ne. 

Šestka k Vratislavu Kulhánkovi? K technikovi? Šestka je ale také oddaná a služebník. A tím chce muž zkušený v průmyslu být. 

Povede se Miloši Zemanovi se sedmičkou? To nikdo neví. Je to nejistá karta a karta překvapení. Karta nutných zkušeností i karta ošidná. Ale i karta náhlého štěstí. Uvidíme. 

Osmička k rebelovi Markovi Hilšerovi sedí. Nezařaditelný točící se v osmičkách a schopný, ač aktivista, přitáhnout k sobě podporu a ve schopnostech osmičky se velmi vyvinul a posunul za poslední rok.  

Devítka a Jiří Drahoš? Rozvážná analytická poustevnická devítka uzavírá kruh. Zda právě rozvážnost usedne do prezidentského křesla, nebo potřebujeme jiné či i jiné  kvality u prezidenta v následujícím období, to se uvidí. Devítka může Jiřímu Drahošovi pomoci i se stoupáním energie. Už za poslední dva měsíce je tam znát posun. 

Přeji všem kandidátům, aby zkušenosti kvality svého vylosovaného číslo v kampani užili pro svůj další život. 

Srdečně Alena Kulhavá

 

Autor: Alena Kulhavá | neděle 17.12.2017 0:07 | karma článku: 14,87 | přečteno: 877x