Jak se ochladit v těchto horkých dnech? Udělejte to jako růže...cože??

Jen to zkuste...dva dny jsem je malovala a horko zvládla právě tak, jak být růží co nejkrásnější...kdy že jsou růže nejkrásnější? 

Situace, kterou popisuji v předchozím článku o Šáreckém údolí, mě inspirovala k tomu, jak malovat na sluníčku růže a přitom nedostat úpal. 

Poku jste článek nečetli, tak píši to pro tento článek podstatné: I když jsem měla po průtrži mračen totálně promočenou sukni, kalhotky a kožené boty, do dvou hodin všechno uschlo a necítila jsem nikde chlad k nastydnutí. 

A cítila jsem se tak báječně, protože sukně i boty dlouho příjemně chladily a s mokrými vlasy a občas postříkáním hrudníku jsem si mohla jít koupit další papíry a barvy na akvarely do Martinské ulice na Starém Městě.

Když jsem tedy šla do jednoho krásného rozária v Praze malovat růže, doma jsem si namočila sukni do umyvadla a lehce ji vyždímala. Namočila jsem si boty. 

Cestou jsem si ještě boty, sukni i tílko přimočila, neboť bylo takové vedro, že mi během hodiny oboje uschlo. 

Ve větším batohu jsem měla s sebou flašky s vodou jak na akvarely, na pití, tak na polití hlavy (steče i na tělo). Kdo neunese více vody, výborný je i rozprašovač (po nějaké pleťové vodě, ošetření vlasů apod.) s vodou. Na nastříkání celého těla vypotřebujete hodně málo vody. 

Největší problém mohou mít někteří s botami. Sandály z napodobeniny kůže se namočené moc nevytahují. Ale kožené sandály jak které. Nevytahují se samozřejmě sportovnější sandály, neboť u nich se s pravidelným namočením počítá. 

Pokud máte problémy s páteří, příslušnou část páteře opatrně s namáčením oblečení. Ve velkém vedru na sluníčku to může být v pohodě, ale pokud půjdete do metra či hodně klimatizované tramvaje, mohly by se svaly stáhnout. Pro ostatní je to naopak příjemné ochlazení a jako citlivka na mokré studené mohu říci, že bez následků. 

A nakonec se možná přihlásí některé dámy s tím, že to není dost noblesní počínání si....pro vás dámy mám jednu inspiraci. Kdy jsou růže nejkrásnější? Právě když jsou celé pokropené, svítí na nich kapky vody a i nožičky (kořínky) mají mokré. Ano, vy nejste růže, ale pokud by naše vnitřní energie měla být hodně zvadlá, tak to raději (můj osobní postoj) mokrá krása. 

Po dnešní přeháňce, která občerstvila růže a i je krásně ozdobila svítícími kapičkami Alena Kulhavá

 

Autor: Alena Kulhavá | neděle 5.8.2018 21:55 | karma článku: 19,47 | přečteno: 588x