Paroubek se vzteká.

    Ta neskutečná drzost! Vláda si dovolila zabrousit do Naší oblasti a používá Naše postupy!  

Co si to vůbec ta vláda dovoluje, prezentovat své úsilí a vysvětlovat široké veřejnosti změny, které prosadila a vysvětlovat  dopady těchto změn.

Navíc za státní(naše) peníze.Tak to je tedy vrchol!

To je náš nápad, My jsme to použili první, My na to máme patent! A nikdo se po nás nesmí opičit.

 

Paroubek je právem rozezlen.Jestli má ODS, největší nepřítel jeho strany, nějakou výraznou slabinu, je to neschopnost(neochota) podávat informace jednoduše a ve zkratkách, v úderných heslech, které se snadno zapamatují a v hlavě zůstanou natrvalo uhnízděny.

Teď to začíná vypadat, že se ODS pokouší „prodat“ své výsledky a to nemůže Paroubek tolerovat.

 

Vzpomněl jsem si na jeden detektivní seriál, který jel nedávno v televizi.Poradce pro porotu u soudu, nutil hlavní hrdinku( odborník patolog) aby se k soudu převlékla, přestala používat odborné výrazy a zjednodušila svůj jazyk.Odborné argumenty prý porotu nezajímají a bez správného vystupování usnou všichni porotci nudou a pachatel bude osvobozen.Hrdinka se o změnu pokusila, ale bez valného úspěchu.Vrah už měl propuštění pomalu v kapse a teprve podlý čin prokurátorky, který donutil hrdinku vzpomínat na dětství a ukázat porotě její„lidství“, obrátil vnímání porotců a zajistil během dvou vět odsouzení pachatele.

 

ČSSD to má jednoduché.Demagogie a populistické hesla jsou ji blízké a patří tradičně do jejího repertoáru.Kdo si nepamatuje „slavné“ Zemanovy hesla: „spálená země“,“modrý tunel“, „strana horních 10.000“.Kdo nemá v hlavě pocit, že podnikatel= zloděj, privatizace=krádež, majetek=ukradeno?

Všechny tyto nálepky vtloukli lidem do hlavy sociální demokraté díky své rétorice a neustálému demagogickému opakování zkratek a hesel.Díky znalostí lidí a jejich povahy, dlouhé a nudné vysvětlování, hledání příčin a možnosti nápravy, se nenosí.Málo kdo je ochoten věnovat čas a námahu přemýšlení.Vítězí hesla a zkratky.

 

Díky neochotě ODS používat podobné metody, nepoužívat líbivé zkratky a díky stylu vyjadřování, plného odborných slov a čísel, je ODS vnímána jako „nadřazená“ a „povýšená“.

 

Dokáže ODS konečně změnit svou rétoriku a zjednodušit proslovy?Bez  použití demagogie vlastní sociálním demokratům? Tak aby se v hlavách lidí usadily i jiné myšlenky a nálepky, než ty z dílny ČSSD?

 

Nechci aby ODS taky sklouzla k demagogii. Ale změna slovníku a zjednodušení základních hesel programu by jenom prospělo.

 

P.S.

„Kudy chodil, tudy krad, sociální demokrat“ - je z první republiky, je už staré a vyčpělé a slušný člověk to nechce používat pro zjevnou neslušnost.

„Myslím to upřímně“ – je trefné a výstižné, bohužel to na sebe vymyslel sám Staník Gross, bez přispění ODS.

 

Sám nejsem kovaný ve vymýšlení hesel, ale někdo šikovný se snad najde a vylepší pár mých nápadů:

Volte ČSSD, seberou Vám kabát, ale půjčí na košili.

Sociální demokrat, záruka vzdělání: díky tiskopisům pro úřady se procvičíte ve psaní a naučíte spousty nových slov.

Oranžová židle = záruka nových pracovních míst(na úřadech).

   

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Kulhánek | úterý 2.9.2008 10:01 | karma článku: 27,53 | přečteno: 1111x