Otevřený dopis pro pana Bursíka II

Už jsem trochu „vychladnul“, a mé rozčílení nad nesmyslnou politikou Bursíka a Strany zelených se snížilo do únosných mezí( už nejde o život J).  Rozčílení, ale zůstává nadále. Zelení se snaží neustálými ZÁKAZY a PŘÍKAZY motivovat lidi k šetrnějšímu chování k přírodě.  Tak se na to trochu podíváme:

  

Stát v určitých oblastech může motivovat lidi k změně chování, podporovat vhodné chování a trestat to špatné.Přičemž osvěta,podpora a chválení toho vhodného je vždy účinnější, trest je určen jen k trestu toho nejhoršího, jinak ztrácí smysl.

 

Bursík a Strana zelených, vytáhli do SVATÉ VÁLKY za záchranu přírody a člověk je pro ně jen škůdce a ničitel přírody( extrémisté dávají přednost záchraně bobra před záchranou člověka)

 

Zbraně v jejich svaté válce jsou: zákazy,příkazy,nařízení a hlavně peníze,peníze,peníze.

Co nedokáží zakázat to zdaní, oberou nás a aby to nebylo tak okaté, občas vyhlásí nějaký program (většinou nesmyslný) na ochranu přírody, dotace na pořízení šetrnějších přístrojů,žárovek….. musí nějak zakrýt skutečnost, že většina eko daní a poplatků zmizí v černé díře byrokracie a dotací produkujících více úředníků,zpráv o ekologii a vědců studujících přírodu.

 

Trocha ekonomie:

Dejme tomu tepelné čerpadlo stojí 100.000,-Kč, z toho dostane stát formou DPH 19.000,-.Něco stojí výběr DPH,úředníci… čistého doputuje do státní kasy cca 15.000,-

 

Vyhlásí se dotace na tepelné čerpadla.Bez jednoduchých a jasných pravidel s rizikem, že nedostane příjemce nic a maximální částkou 50.000,-Kč.

 

Koupíte tepelné čerpadlo a stát dostane 15.000,-(4.000,- se ztratily po cestě),vyřídíte si papíry( váš čas nikdo nezaplatí, zato úředníkům ano – a hodně) a dostanete dotaci 50.000,-( v tuto chvíli vlastně jen 31.000,- //19.000,- už jste státu dal//)

 

K tomu je třeba připočíst náklady na úředníky, kancelářskou techniku, spotřebované papíry,projetý benzín,ztrátu času……………

 

……a ze slavné dotace je značně ekologicky nesmyslný projekt který více spotřebuje než ušetří.Ale Bursík je spokojený, Straně zelených rostou preference a chystá se nám další dotace.

 

Dobrá tedy, chceme šetřit energie,přírodu….. tak proč neosvobodíme tepelné čerpadlo od DPH? A KAŽDÝ kdo ho koupí dostane dotaci 19.000,- A ZADARMO.

(stát dostane peníze navíc z DPH a služeb okolo výroby tep.čerpadel,více pracovníků,více spotřebované energie,…propad ve výběru DPH bude nižší než 19.000,- na čerpadlo)

Ale to by bylo moc jednoduché a snadné.

 

dovětek autora: jsem zásadně PROTI veškerým dotacím a úlevám na daních, je to cesta do pekla.Za chvíli by byly(už jsou dost) jenom samé úlevy na dani(děti,důchodci,eko výrobky,jídlo,hromadní doprava,ekologické auto, postižení, neschopní.....malí,velcí......

 Jen jsem chtěl dokázat nesmysl dotací, zvláště v provedení made-in Bursík.(ze dvou zel, si vybere to větší)

Autor: Martin Kulhánek | čtvrtek 27.3.2008 11:02 | karma článku: 22,87 | přečteno: 1344x