Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SR

SimRo

27. 3. 2008 12:54
Chybné

V případě, že by čerpadlo stálo 100.000,-, jak jste napsal, z toho DPH by bylo jen 15.967,- Kč. Jinak jste asi myslel cenu bez DPH. A to je jen první mýlka. O čerpání dotací nemáte ponětí, tak o tom nepište. A jestli si myslíte, že úředník, který má něco s DPH na běžném finančním úřadě, bere těžké prachy, tak se probuďte. Ani slibovaných 1,5% zvýšení platů úředníci letos ještě neviděli. Co se týče dotací na ekologické topení, to už tu bylo před cca 15 lety, dnes spousta lidí, která přešla s topením na plyn nebo elektřinu, brečí, protože náklady jsou opravdu vysoké. Nyní bude, pokud vím, dotováno z evropských peněz a podmínky budou setsakra přísné, včetně povinnosti tepelného auditu. Taky Bursíka a jeho politické excesy nemusím, ale zákon o DPH hovoří jasně. Dokážete si představit, jak dlouho by trvalo schválení a uplatnění změny v osvobození? 

0 0
možnosti
SR

SimRo

27. 3. 2008 12:55
Re: Chybné - doplnění

A ještě jedna perlička. Objednáte-li si kotel u firmy i s montáží, dotaci dostanou jen domácnosti, tudíž bude montován do stavby k bydlení, měla by být uplatněna snížená sazba DPH a ta je jen 9%.

0 0
možnosti
PN

Ftipnejj

27. 3. 2008 11:45
Jen to ne

Jen ne dalsi a dalsi vyjimky ze zakonu

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

27. 3. 2008 11:20
Nesmysl

Ač to vypadá atraktivně, je to bohužel autore nesmysl. Pokud je čerpadlo ekologické a osvobodíme ho od DPH, co uděláme s jeho nástupcem, který bude ještě ekologičtější? Osvobodíme ho od DPH a budeme jeho cenu ještě navíc o DPH dotovat, abychom tedy podpořili ekologii jeho zvýhodněním oproti méně ekologickému předchůdci? A kam to pospěje. Postupnou ekologizací technologií a jejich neustálému finančnímu zvýhodňování oproti starým méně ekologickým technologiím se reálně může stát, že spolu s ekologickým výrobkem si z prodejny odnesete peníze, místo abyste zaplatil. Takže nezlobte se, ale ať se na to dívám z jakékoli strany, nakonec na všechnu protekci vždycky něco doplatí. A to hodně zle. Třeba hospodářství díky tomuhle protekcionizmu se může úplně rozvrátit.

0 0
možnosti