Demagogie a lži kolem RADARU.

Tak Nás(ČR) před pár lety oslovili přátelé z USA se kterými jsme v jedné obranné alianci.Ta aliance se jmenuje NATO a sdružuje  demokratické země , s cílem společné obrany proti nedemokratickým státům, které by na nás chtěly zaútočit.  Dostali jsme nabídku ke spolupráci, USA postaví na Našem území radar a raketovou základnu ( za vlastní peníze) s cca 10 obrannými raketami(za vlastní peníze), určenými k sestřelení letících útočících raket.  

V první fázi bylo vyjednávání tajné, jak je zvykem ve vojenských otázkách všude na světě.Všechny předběžné dohody, veškeré technické data se utajují do doby, kdy je vhodné je zveřejnit.Pak se zveřejní ve vhodné podobě,účinnost a počet zbraní(jakýkoliv) se pozmění a nadnese, tak aby se  potencionální nepřítel vyděsil a přešly ho choutky na agresi.Za druhé světové i v době studené války se s úspěchem používaly makety tanků, raketových sil a vypouštěly zveličené informace o síle a počtech zbraní.“Zkoušky“ nových zbraní se pečlivě plánovali na vhodnou dobu, jako ukázka praktické síly( héč já už dostřelím 1000km…).Tajné služby se pak snaží zjistit přesné informace a plány lepších zbraní od silnějšího protivníka.(Rusové atomovku).

 

Naší tehdejší vládě(ČSSD) se zřejmě nabídka líbila natolik, že v jednání pokračovali dále, k raketám asi byly větší výhrady a když projevilo o rakety zájem Polsko, rádi se jich zbavili.

  

Otázka radaru nebyla tématem k volbám, protože si ČSSD byla vědoma politické citlivosti této otázky a nechtěla přijít o žádný hlas.Kdyby naopak před volbami ČSSD hlasitě radar odmítla a ODS byla pro radar, velmi pravděpodobně by volby vyhrála ČSSD.

 

Přišly volby, do vlády se ČSSD nedostala.

A začaly se dít věci.

 

19.1.2007      oficiálně požádala vláda USA  o zahájení oficiálního jednání o možnosti postavit radar USA na Našem území.

ODS souhlasí s jednáním a není proti radaru,KDU-ČSL také, Zelení – ano, ale radši v rámci NATO a EU,ČSSD nevadí,referendum je zbytečné( je to jako jít s kanónem na vrabce- slova Paroubka), KSČ(m) zásadně nesouhlasí s podporou odvěkého imperialistického nepřítele a zakládají frakci NE základnám.

 Podpora ne podpora radaru se vyvíjí, bilaterální dohoda USA-ČR se má změnit na NATO-ČR, později EU-NATO-ČR s vidinou komplikací vzhledem k postoji a řevnivosti EU-USA.

 Po výsledcích veřejného mínění(70% proti radaru), ČSSD otáčí kormidlo a cítí šanci na politické body, nejednou je referendum nutné( pravděpodobnost zamítnutí radaru v referendu je 90%) a ČSSD vlastně radar NIKDY nechtěla a ministr obrany Tvrdík s USA nejednal od roku 2002.

 

Od té doby se situace vyhrocuje a lží a demagogie je vrchovatý kopec na které by se radar dal postavit ve výšce Mont Everestu bez obav o zdraví občanů.

 

Radar je 100% škodlivý,nepůjde televize a telefon, budou blbé děti,po zasažení paprskem každý umře,rakovina,v momentě postavení radaru na nás všechny země zaútočí, aby byl radar zničen a sním všechno zlo na zemi,Rusové nás preventivně obsadí(zase) a perlička posledních dní: postavení radaru a pobyt obsluhy radaru (vojáků USA) s Naším souhlasem – JE OKUPACE(ó hrůzo).

 

Z ryze odborné vojenské problematiky a globálně politickými dopady, se stala čistě vnitropolitická otázka a boj - kdo vyhraje příští volby v ČR?

 

Osobně budu strašně moc rád, když na celém světě zavládne mír a vojáci a zbraně nebudou potřeba, bohužel zatím nejsou všichni jen hodní a míroví.

 

Žádná válka se nikdy nevyhrála pasivním odporem a hesly „máme holé ruce“, ke spoustě válek ale došlo v momentě kdy si blázen a megaloman ohodnotil protivníka jako slabšího, kterého snadno přemůže.

 

Kdo půjde sousedovi( který má 2 metry a závodně boxoval) nakopat zadek ?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Kulhánek | středa 19.3.2008 11:00 | karma článku: 23,87 | přečteno: 1107x