Komáří bzukot aneb lobisté do hnoje

Ve čtvrtek 6.září vyšel v Mladé frontě Dnes velký článek o Klánovickém lese. Autor popisuje osoby a obsazení. Asi míří co by scénárista do Hollywoodu. Jako protřelý světák porovnává Klánovice  s jakýmsi městečkem s anglickým názvem a má hned ve všem jasno.

Ospalé Klánovice je třeba probudit k životu a nejlepší životabudič je bzukot motorových pil dřevorubců. Les pokácíme, ať se ti ospalci proberou. Co také s lesem, nejsou tam žádné hospody, bary, cukrárny ani sportoviště! Považte! Uděláme s tím rázný konec. Těmi ubohými křovisky stejně už vede železnice, ba dokonce i silnice. Stromy a zase jen stromy, to je ale nuda. trochu života do toho umírání. Ti zapšklí vesničané si budou jinak lebedit v lese neonů. Na stromy si už ani nevzpomenou. Až bude vše vybudováno, vydlážděno a všude budou bezvadně sestříhané, jedy udržované sterilní trávníky ,pak to přijde. Zpátečníci, bránící pokroku budou chodit kanály, tak se budou stydět. Bezcenné náletové stromy odstranit. Zcivilizovat, jak zákon káže. Slovutný pane scénaristo, Hollywood (Cesmínové dřevo), budiž Vám zaslíben. Držíme Vám palce. Klánovický les nechtˇje pro Vás Holywood (Svaté dřevo)! Víra Vám není cizí, jistě to budete respektovat. A zpytujte své svědomí.

Článek tento den asi nevyšel náhodou. Na Mariánském náměstí se totiž před budovou pražského magistrátu konala demostrace na záchranu Klánovického lesa. Snažil-li se autor o nestrannost, moc se mu to nedařilo! Kromě otřepaných frází o náletových stromech a křoví padla zmínka o "přemnožených kancích". Autor měl asi na mysli divoká prasátka. Nejsou přemnožená a hlavně v lese o ně ani nezavadíte, jsou velmi plachá. Pan scénárista prostě popustil uzdu své fantazie. Ostatně MFD 18.08.07 v sobotní příloze Praha poskytla nemalý prostor ničitelům lesa v článku "Kvůli golfu padnou jen stromy staré pár let". Znáte to přísloví "Lže jako když tiskne"? V Mladé frontě Dnes asi panuje názor, že stromy ani přírodu nepotřebujeme. Kyslík budeme dýchat z bombiček, podobně jako si kupujeme dneska čistou vodu v pet láhvích.

Každý se může snadno přesvědčit o krásách Klánovického lesa na www.klanovickyles.com, nebo www.ujezdskystrom.info

Při demonstraci  vládla bojová nálada. Ozývaly se výkřiky "Fuj" a "Hanba". Ani zdaleka nezapadlo skandování drobotiny. Jejich dětskými hlásky mimo jiné zaznělo: "Zvířátka do boje, lobisté do hnoje!"

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Kůla | neděle 9.9.2007 21:09 | karma článku: 8,08 | přečteno: 689x
  • Další články autora

Radomír Kůla

Svetlá

18.9.2012 v 21:18 | Karma: 9,58

Radomír Kůla

Lipový květ

22.12.2011 v 18:05 | Karma: 12,03

Radomír Kůla

Inverze

26.11.2011 v 22:35 | Karma: 12,07

Radomír Kůla

Dub

17.11.2011 v 18:46 | Karma: 9,98

Radomír Kůla

Ano charitě?

10.11.2011 v 20:44 | Karma: 12,11