Kam čert nemůže

Před lety na kongresu ODS vystoupila paní Topolánková a svým ohnivým projevem, možná i svým osobním kouzlem, přesvědčila strejce z ODS , aby si za předsedu zvolili jejího manžela Mirka.

Následky neseme všichni. Kdyby Mirek zametal u nás ve fabrice špóny a měl stejné názory, nedám na něj dopustit. Není to špatný chlapík. Na to, aby vedl ODS, neřku-li vládu, ale nikdy neměl a mít nebude. Možná i proto byl zvolen do čela strany… Tento bodrý chlapík je neštěstím ODS od první chvilky, kdy se stal jejím předsedou. Po osmi letech socanského drancování a zadlužování státu tehdy parlamentní volby ODS prostě vyhrát musela, dokonce i s Mirkem v čele. Kdyby ODS tenkrát vedla kompetentnější osoba, ve volbách by modří ptáci byli bývali dostali více hlasů a nemuseli žadonit o podporu nespolehlivých, nafouknutých pidistran. Vznikla by stabilnější vláda a právě proběhnuvší krajské a senátní volby mohly dopadnout jinak.

Paní Topolánková by měla na nejbližším kongresu ODS vystoupit s plamenným projevem o poučení z krizového vývoje (nemyslím její manželskou krizi s Mirkem). Omylů už bylo dost. Na Topolánkovo místo se tlačí zženštilý Bém se strejcem Bendlem. Oba jsou jeho místopředsedové, a tím taktéž zodpovědní za zmíněný krizový vývoj, nechť tedy zmizí v propadlišti dějin i s ním. Už aby to bylo!

Dlužno podotknout, že situace ani zdaleka není tak zlá, jak vypadá. Češi nejsou hloupí. Socani sice vyhráli volby, ale tím se ve svém postavení zabetonoval pánovitý Jiří Paroubek. Dobře jim tak. Podle mého názoru nedá velkou práci, aby ODS nejen získala ztracenou pozici, ale naopak si své postavení ještě upevnila.Jako zarytý pravicový volič si to moc přeji, hlavně se ale naše země potřebuje vzpamatovat z osmiletého řádění socanů. Vratká Topolánkova vláda toho moc udělat nemohla.

Moc bych si přál, aby se předsedkyní ODS stala její bývalá místopředsedkyně Miroslava Němcová. Ne kvůli feministkám a feministům, ti ať si trhnou nohou. ODS by měla vést proto, že je to rozumná dáma, není zatížená žádnými aférami a nedá se. Žádný z jejích mužských kolegů z vedení ODS ji nesahá ani po kotníky. Jsou to jen prázdní panáci.

Kam čert nemůže, nastrčí ženskou, praví jedno přísloví. No, před lety nastrčil paní Topolánkovou. ODS by si měla poradit bez čerta a zvolit Miroslavu Němcovou za svou předsedkyni.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Kůla | neděle 26.10.2008 21:49 | karma článku: 16,94 | přečteno: 1003x
  • Další články autora

Radomír Kůla

Svetlá

18.9.2012 v 21:18 | Karma: 9,58

Radomír Kůla

Lipový květ

22.12.2011 v 18:05 | Karma: 12,03

Radomír Kůla

Inverze

26.11.2011 v 22:35 | Karma: 12,07

Radomír Kůla

Dub

17.11.2011 v 18:46 | Karma: 9,98

Radomír Kůla

Ano charitě?

10.11.2011 v 20:44 | Karma: 12,11