Jak je mi stydno

Nechtěl jsem věřit svým očím, když jsem viděl v televizi budoucího pana ministra školství. Pro jmenování si na Hrad přišel v šedém kostkovaném obleku.

Tento člověk je poslanec a mimo jiné dostává každý měsíc nemalý peníz jako ošatné. Pan Paroubek, jak ho nemám rád, se alespoň umí obléknout. Co si asi pomyslel pan prezident a lidé okolo, oblečení jak se sluší a patří v tmavých šatech, o tomto třicetiletém kloučkovi?

Já jsem si řekl: další křupan ve vládě. O to hůře, že tento člověk se má starat o úroveň vzdělanosti našeho národa.

Nejednou jsem si kladl otázku, kam ještě klesneme. Domníval jsem se, že hlouběji už to nejde. Bohužel si musím připomenout přísloví: Ještě nikdy nebylo tak špatně, aby nemohlo být hůře. Nově instalovaný  ministr školství, který nemá žádné vychování, další ministr, (rádoby)křesťan, prolhaný až hanba, se do vlády chystá. Pan ministerský předseda má ve svém týmu lidi sobě rovné. Neříká se náhodou: Jaký pán, takový krám?

V pondělní příloze MFD Ona Dnes jsem četl rozhovor s páně premierovou dcerou, slečnou Topolánkovou. Obvykle tyto společenské záležitosti nečtu, anebo jen přelétnu očima. Tentokrát jsem článku věnoval větší pozornost a našel co hledal. Slečna Topolánková konstatovala, že její tatínek by se bez přičinění své manželky, paní Topolánkové, asi nestal předsedou ODS a tím ani premiérem. Potvrdila mi mou domněnku. Myslel jsem si to už dávno a nejednou jsem se zlobil, zvláště po volbách, na ty "strejce" z ODS, kteří se na Kongresu v Karlových Varech nechali omámit osobním kouzlem a plamenným projevem paní Pavly a zcela nepochopitelně, patrně myslů zbavení, si zvolili za předsedu pana Topolánka.

Když tenkrát paní Topolánková horovala pro svého manžela, vědomě nemluvila zcela pravdu. Trpké plody své setby nesklízí pouze ona a její rodina, ale my všichni.

Kdyby předseda ODS byl člověk na úrovni, ve volbách by modří ptáci dostali více hlasů a všechno mohlo být jednodušší. Do vlády by se byl býval ani náhodou nedostal jeden populista ze Vsetína, který byl odejit a nyní, protože byl (za podivných okolností) zbaven podezření z trestného činu, se do vlády opět chystá.

Jak zhoubně bují semínko lži, které tenkrát zasila paní Topolánková.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radomír Kůla | středa 5.12.2007 17:05 | karma článku: 17,50 | přečteno: 1281x
  • Další články autora

Radomír Kůla

Svetlá

18.9.2012 v 21:18 | Karma: 9,58

Radomír Kůla

Lipový květ

22.12.2011 v 18:05 | Karma: 12,03

Radomír Kůla

Inverze

26.11.2011 v 22:35 | Karma: 12,07

Radomír Kůla

Dub

17.11.2011 v 18:46 | Karma: 9,98

Radomír Kůla

Ano charitě?

10.11.2011 v 20:44 | Karma: 12,11