Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OV

ondrej.varoscak

25. 7. 2009 2:07
Popularita jinakosti...

Vašemu článku jsem přidal karmu ačkoli bych se měl, jako homosexuál, cítit uražen případně poněkud znevažován. A karmu jsem mu přidal hlavně proto, že se nebojíte jít proti oblíbenému trendu "mít rád teplé" a "být politicky korektní", a také proto, že ve svém článku vyjadřujete postoj určité části inteligentní, ekonomicky soběstačné a politicky (zdá se) vyzrálé entity, postoj velmi potřebný právě proto, že moderním homo-populárním tendencím podobná zpětná vazba chybí. Jako buzik (sám se teď musím zasmát), který se svým chlapem žije už více než deset let, jsem rád, že naše společnost přestala na nás nahlížet jako na něco zvrhlého (a priori), nemravného či přímo nezákonného. Na druhou stranu jsem byl schopen si svou orientaci vždy řešit sám, ať už ve vztahu se svým okolím či dalšími lidmi, bez přispění našeho zákonodárného sboru, bez registrovaných partnerství a td.

0 0
možnosti
OV

ondrej.varoscak

25. 7. 2009 2:07
Re: Popularita jinakosti...

Věřím tomu, že momentální fascinace "Q kulturou", a vůbec věcmi souvisejícími s životem dvou lidí stejného pohlaví, pomine stejně, jako pominuly jiné. Ano, vždy tu bude pár buzen, které budou chtít být na výsluní a něm hřát i svůj životní styl, ale věřte, že 90% nás ostatních teploušů jsou u pr.... .A že pro tu většinu je důležitější to, co je důležité i pro Vás. Abychom byli zdraví, soběstační, a aby nás navždy opustili soudruzi (včetně paroubka, ratha a ostatních).

0 0
možnosti
J

jos.zache

19. 5. 2009 9:57
Poslední nezůstanete

A jistě to nejsme jen my dva, kdo ví, že  homosexualita není normální. Je to zvrácenost!

0 0
možnosti
F

filmboy

10. 2. 2009 23:25
no to snad ne!

Narazil jsem na tento clanek jen nahodou a se zpozdenim. Nicmene nestacim se koukat.

Jak zvrhle jen muze autor argumentovat jen aby obhajil sve homofobni nalady (az to vzbuzuje pomalu dojem, ze tahle homofobie ma sve hlubsi a skryte vyznamy).

V duchu autorovy argumentace: jeste pred nejakymi 80 lety bylo neoddiskutoivatelnou pravdou, ze onanie vede k vysychani mozkomisni tekutiny. Jaka je autorova vlastni zkusenost? Je tohle snad moralni relativismus? Mam sna napsat dalsi priklady "zjevnych pravd", ktere se s casem nemeni?

Ja nevim...snad proto, ze mate vlastni deti (sam je mam taky) a citite se puzen je ochranit od vseho zleho tohoto sveta, tak vyplodite takovou desnou zhovadilost....smutne, veru!

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

25. 5. 2009 14:15
Re: no to snad ne!

Jestli onanie způsobuje či nikoliv vysychání míchy se dá exaktně doložit. V tom se mohli kdysi mýlit a pokrok vědomostí může leckeré staré názory měnit. To je zcela v pořádku. Já jsem ovšem nemluvil o exaktních faktech, ale o morálních kategoriích. Ty se sice v čase také mohou měnit, ale jestli je to správné či ne, již není tak automatické, jako v prvním případě. Takže Váš příklad s onanií je "Vy o koze a já o voze".

Dále k homofobii (už jen ten termín mi připadá úsměvný) - nemám pocit, že bych napadal samotné homosexuály, pouze jsem kritizoval jakousi náladu ve společnosti, kterou aktivně (a úspěšně) šíří... zdání, že jejich preference je zcela normální, srovnatelná a dokonce hodna ochrany, jako ta druhá, heterosexuální. To je podle mého názoru nesmysl. Ale myslet si to ještě neznamená, že je adekvátní mne vinit z nenávisti či útoku na homosexuální osoby...

0 0
možnosti
L

Lilith+

7. 11. 2008 18:56
Divný nadpis...

Jakože dneska JEŠTĚ ne, a zítra... možná ;-) ?

Ta příhoda s opáleným kamarádem vás dost sebrala, co ;-);-D;-D;-D ?

0 0
možnosti
PK

kasz

6. 11. 2008 21:24
K pedofilii

Než někteří zde diskutující, vč. autora vezme příště do úst či do klávesnice pojem pedofilie, nechť si nejdříve zjistí, o co se jedná. Pedofilie nelze jakkoliv zlegalizovat, protože vždy byla je a bude legální. Pedofil se pedofilem rodí. Druhá věc je význam slova - pedofilie se nerovná  "sex s dětmi". Tuto základní rovnici ovšem stále nemají lidé na paměti.

0 0
možnosti
DR

Reg

7. 11. 2008 0:06
Re: K pedofilii

Přesně tak. Málokdo třeba ví, že většinu znásilnění dětí nemají na svědomí pedofilové (ale úplně obyčejní násilníci, pro které jsou děti prostě jen snadnějším cílem). A naopak že většina pedofilů za svůj život nikdy nikoho neznásilní. Ale to je tady na blogách už zvykem, že lidi mají potřebu vykecávat se o něčem, čemu nerozumí.

0 0
možnosti
IK

1vovo

6. 11. 2008 16:00
mám stejný pocit

Jsem rád, že nejsem sám, koho představa bližšího fyzického kontaktu s mužem nejen neláká, ale přímo hnusí;-(Rv Jen při té představě mám husí kůži;-€

0 0
možnosti
DR

Reg

6. 11. 2008 16:12
Re: mám stejný pocit

Tak to je fajn, že to víme. Já jako homosexuál mám tentýž pocit husí kůže při představě sexu se ženou. Vím, že to není většinový (nebo chcete-li "normální") pocit, ale tak už to v životě chodí. Mám vám ale o tomhle svém pocitu psát blogy nebo příspěvky do diskusí třeba v nějakém lifestylovém magazínu? Jo a dále se mi hnusí vařená brokolice. Pokračování třeba příště.

0 0
možnosti
KM

kleo

5. 11. 2008 8:09
souhlas

R^

0 0
možnosti
D

djlukasek

5. 11. 2008 0:08
Homosexualita je

mutace, anbormalita, slepá větev a zároven i absurdita, perverze. S takto postiženými lidmi je možné mít soucit a nechat je provádět jejich zvrácené praktiky,  ve kterých jim nikdo nebrání, ale odtud potud - nemůžou najednou vylézt z děr a začít si vynucovat práva a formality jako normální lidé, kteří mají dispozice a polarity v souladu s přírodou, vývojem a dynamikou světa. "Manželství" homosexuálů je na stejné úrovni jako  "manželství" s kozou, bratrem nebo s dvěma tetami a strýcem. A o šílených myšlenkách vtáhnutí cizího dítěte do hnízda dvou "tatínků" či mamibek už ani nemluvě

0 0
možnosti
DR

Reg

5. 11. 2008 1:32
Re: Homosexualita je

Homosexualita možná není slepá větev - viz http://osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=3713

Tím ovšem nechci říct, že být homosexuálem je super věc a každému bych to doporučil. Jsem homosexuál, ale kdybych si v okamžiku narození mohl vybrat, volil bych heterosexualitu. Teď mám ale partnera, který je smyslem mého života, a nemám důvod být deprimovaný.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

4. 11. 2008 19:09
Problém s pravdou

Problém s "pravdou, která se nemění" je ten, že je podle každého jiná. A protože je zpravidla logicky konzistentní, nelze nijak (přesněji za použití metodologie přijatelné pro všechny) rozhodnout, která z nich je ta skutečná, či zda taková vůbec existuje. Jediným východiskem z této situace je pragmatismus: porušuje homosexuální chování (resp. sňatky homosexuálů, resp. adopce...) něčí práva nebo svobody? Nikoli. Takže z hlediska práva není nutno je regulovat. A co si pak jedinci myslí o normálnosti takových jevů, je vlastně úplně jedno.

0 0
možnosti
DR

Reg

4. 11. 2008 19:17
Re: Problém s pravdou

No, adopce (ve zcela obecném pojetí) by mohla porušovat "právo dítěte na to, aby společnost udělala maximum pro to, aby mu našla maminku a tatínka", shodne-li se společnost na takovém právu. To si myslím i já jako homosexuál a píšu na to téma na mém blogu: http://regner.blog.idnes.cz/c/34890/Homosexualove-Chceme-adoptovat-deti-Nebo-nechceme.html

0 0
možnosti
J

juve

4. 11. 2008 18:11
Pravdivě napsáno

:-)R^

0 0
možnosti