Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dědek

10. 2. 2008 23:08
pohádky ekologické babičky

Přečtěte si prosím knihu V. Ložka Příroda ve čtvrtohorách. Graf vyšel i v National Geographic koncem loňského roku, pouze komentář je k němu špatně. Na to aby jsme mohli něco tvrdit je 200 let měření trochu málo, když doby ledové se střídají po 200 000 letech

0 0
možnosti

Kolombo

7. 2. 2008 22:25
Vážená slečno a cestovatelko,

je sympatické, když chcete zachránit Planetu , Lidstvo a sám  Vesmír, jde ale o prostředky. Zatímco to skutečně změřené je na hranici pozorovacích chyb a účinky prosazovaných opatření si nedovede představit nikdo / pro každou větší investici se dělá rozpočet, který je pravidelně překročen, i když se plánuje na několik měsíců a let, ne desetiletí /. Na základě těchto chimér katastrofisti zblbnou určité vrstvy , toužící po hrdinských činech a velikých věcech v bohatých zemích sužovaných nudou a ztrátou smyslu života a tyhle vrstvy pak odhlasují pro všechny koncentrák , kde si bez úředního povolení ani nepšouknete.  Stejně demagogicky můžete tlačit na celoevropské úsilí o Perpetuum mobile. Vyřeší to energetickou krizi, všichni budou šťastní. Myslíte, že při stejné mediální masáži jako té s GO většina pitomců nebude pro? Stačí trocha mystiky, kecy o negativní energii, najít někoho s titulem, co vám popíše tabuli formulemi... A už bude každý povinně solit na záchranu světa. Hitler žabař. 

0 0
možnosti

dr. Freud

7. 2. 2008 16:19
§1

Klaus je jako Lysenko

0 0
možnosti

petr stursa

7. 2. 2008 13:46
Klaus

ma pravdu. Vi snad nekdo dneska o globalnim ochlazovani? A to byla hysterie jeste v osmdesatych letech.

0 0
možnosti

L. M.

7. 2. 2008 13:50
Re: Klaus

Nevím, co jste studoval, ale v 80. letech se už celkem jasně mluvilo o globálním oteplování...

0 0
možnosti

slidil

7. 2. 2008 13:00
mate mou karmu

a Tomase Fialy si nevsimejte, je to takovy Klausuv mluvci. Fanatik.

0 0
možnosti

Jirka

7. 2. 2008 13:30
Re: mate mou karmu

pořád čekám racionální odpověď - můžete se realizovat místo pubertálního napadání...

0 0
možnosti

nyny.

7. 2. 2008 12:56
ale drahoušku

Svět má opravdu jiné starosti nežli zevrubně zkoumat názory jednotlivých prezidentů na dílčí otázky z dílčích oblastí.Taky nemám moc pochopení pro obsesivní mezinárodní ekvivalent omu starému českému "co by tomu řekli lidi...". A lidi, kteří soudí celou republiku podle toho, co si myslí jeden z jejích představitelů fakt nejsou zrovna takový vzorek, na kterém by mělo komukoli záležet. Takže když vynecháme toho Klause, co jste vlastně jiného chtěla tím článkem říci ? Jinak souhlas s většinovým názorem v diskusi.

0 0
možnosti

kubas_carreras

7. 2. 2008 12:23
.

Paní Kučerová, Vy jste evidentně vzdělaná žena. Cítím z Vás určitou možnost dozvědět se vědecké pozadí teorie o lidském faktoru GO. Máte nějaký článek, který byste mohla citovat? Případně něco jiného kromě statistických studií? Něco založeného na experimentech?

Rozhodně Vás nechci kritizovat, ani uklízet pod koberec. Vážně mě zajímá, jak klimatologové došli ke svým závěrům.

Jestli to třeba nebylo tak, že (bez urážky) sledovali, jak se při vydatném dešti zvedá hladina potoka a konstatovali, že čím výš je hladina potoka, tím víc prší.

0 0
možnosti

Jirka

7. 2. 2008 12:27
Re: .

R^Taky jsem se optal, tak uvidíme, zda se dočkáme odpovědi...

0 0
možnosti

Jirka

7. 2. 2008 12:20
Dotaz

Vážená paní "nezávislá" reportérko, klimatoložko, vědkyně a cestovatelko.

Upřímně, ani moc se nedivím, že se na tak lukrativní mucholapku chytlo tolik fanatických "odborníků". Koneckonců, kdyby se realizovaly všechny vaše plány, byl by z toho větší vývar, než z veškeré ropy v perském zálivu... A těch teplých (oteplených) místeček...

Proto s vámi nebudu polemizovat, jen se zeptám - mohla byste stručně nastínit, co by se tedy mělo dělat podle vás? Zastavit výrobu? Ucpat komíny? Nelétat? Chodit pěšky nebo jezdit koňkou? Uveďte mne neznalého do ideálního světa "zelené" rovnosti, svornosti a bratrskosti...

0 0
možnosti

kubas_carreras

7. 2. 2008 12:26
Re: Dotaz

Hm. Stát potřebuje peníze, Evropa potřebuje peníze. Jsme příliš sociální, moc sežereme. Můžeme zdanit všechno, co škodí přírodě, nebo co tak aspoň trochu vypadá. Jednorázově se tím přilepší státní a unijní pokladně, v zápětí se ale situace v pokladně zhorší a stejně se zhorší i životní prostředí.

To je moje vize, můžete polemizovat.

0 0
možnosti

antizel

7. 2. 2008 11:40
Ještě ,že toho Klause máme

Jak jinak by získávali body zastánci globálního oteplování vlivem člověka,než porovnáváním se s Klausem.

Každý kdo jen proběhl kolem jistých měření apod, hned hlásá ,že tomu rozumí více než Klaus.A za tento postoj získá body.

Proč nemůžete argumentovat sama za sebe?

P.S.Proč na podporu Vaší teorie ignorujete historicky podložené ůdaje o kolísání teplot? např výrazné oteplení za doby Karla IV , kdy zakládal v Praze vinohrady?

0 0
možnosti

martin

7. 2. 2008 11:29
smutná česká specialita

Byl by to celkem zasvěcený a zajímavý článek člověka, který ví o klimatu rozhodně víc než většina z nás. Nebýt jedné "drobnosti". Toho ošklivého, zaprděného češtství, které své ego potřebuje neustále konfrontovat s někým jiným a křičet do světa, že "jen já tomu rozumím". A podpásová dehonestace a zesměšňování těch, kdo si myslí něco jiného. Snaha ztrapnit Klause tím, že o něm píšu jako o "tenistovi" je sama o sobě ještě mnohem trapnější než Bursíkovi rádoby ironizující šlehy. Samozřejmostí u takovýchto lidí pak je překrucování faktů. I když už bylo stokrát všude možně vysvětleno, že Klaus ve skutečnosti netvrdí, že GO neexistuje, ale pouze, že nejsou jasné důkazy o rozhodujícím (nebo velmi podstatném) vlivu člověka na tento jev. A že je to jev nezpochybnitelně katastrofální. Že rozhodnutí za desítky miliard dolarů by se neměla dělat před seriózní vědeckou analýzou s jasnými výsledky. To však těmto lidem raději nikdy nedojde, protože by ztratili své falešné trumfy. Smutné a typické.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3319x
nezávislá reportérka a cestovatelka

Seznam rubrik