Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J21a60n 69K95n62á87p28e74k

11. 9. 2014 7:57

Vás je v supermarketu velká škoda.... Mě se to Vaše líčení událostí strašně líbilo... Paní prodavačka popíše takovou triviální scénu z hypermarketu a explicitně otevře fylozofickou otázku o pravdě a jejích podobách... Já hypermarkety nemám rád a většinou jsem ten, který také pospíchá, protože tam nechce strávit ani o minutu déle než je nutné, ale asi se začnu více rozhlížet a sledovat, zda se v prodavačce neskrývá nějaký fylozof, kterého tam baví dělat proto, aby nasál ta témata k zamyšlení... Karma a to ji moc často nedávám!

2 0
možnosti
Foto

Vy jste fakt přesvědčen, že se píše "fylozof" a "fylozofie" nebo je to recese?

2 0
možnosti
Foto

nejste blbá prodavačka...ale člověk, kterého radost potkat. Nenechte se otrávit. "Mám" pár takových, co mi při nákupu zpříjemní den třeba jen pár slovy....za měV!;-)

A ten exot to přece nezkazí;-)

5 0
možnosti
Foto

J98a22n86a 77M45a18j11o94v29á

10. 9. 2014 22:45

Jooo, lidi jsou nevyzpytatelníR^

1 0
možnosti

V takových případech se mi vždycky vybaví scéna z úžasného filmu "Dvanáct rozhněvaných mužů" kde se věčně nasrrr...ý Lee J. Cobb obrací na Jiřího Voskovce s dotazem: Proč jste ksakru pořád takový slušný a korektní? A Voskovec mu odpovídá: Ze stejného důvodu, z jakého vy jste hrubý a sprostý - byl jsem tak vychován (citace nejsou přesné, ale smysl přesný je).

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
Foto

R^ Karma. Pracovat s lidma je často o nervy...Pruděj už i v cukrárně, kam normální lidi jdou v pohodě...Zrovna tuhle jsem stála frontu a jedna paní přede mnou....AAAle, škoda slov...:-)

2 0
možnosti
KO

Jednička byl člověk vychovaný,dvojka nevychovanec.Práce ,,za pultem! není žádný med.Sama jsem ji kdysi zkusila.A co někteří lidi dovedou,to jsem někdy nechápala.

Kdo nezkusil,nepochopí...

4 0
možnosti
BT

jo jsou lidi co jsou od přírody imrvére naprčení ;-D

1 0
možnosti
JH

No jo, mně taky naštvalo, když v DéeMku stojím sama u pokladny, jedna prodavačka je mezi regály a pokladní se vykecává deset minut se zákaznicí (pravděpodobně známá) Popravdě už jsem měla nakročeno k tomu, že jí ten nákup u pokladny nechám a odejdu. Takže toho naštvaného pána docela chápu.

1 1
možnosti
PK

P51a23v18e63l 58K14u42l77a

11. 9. 2014 8:35

V DéeMku to mají asi v popisu práce ;-D

0 0
možnosti
Foto

Milá milunko, zákazníka pocity a dojmy prodavačů nezajímají. Z8kazník chce být obsloužen, pokud možno podle svých přání a představ.

I v tom prohnilém socialismu bylo propagováno pravidlo "náš zákazník, náš pán".

Dříve byli prodavači většinou i odborníci. Dneska? Spíše platí pravidlo: "Aha, Vy to jenom prodáváte." :-/

K Vaší "historce" - spěchajícího pána jste nezajímala Vy osobně, ale to, že nemohl sehnat nikoho, kdo by mu rychle poradil. TO je mimo jiné důsledek toho, že prodejní společnosti šetří a tím pádem mají jen nezbytně nutné minimum prodavačů na provoz prodejny, nikoli však už prodavače PRO ZÁKAZNÍKY.

A o tom to je!!!

5 6
možnosti
MM

Autorce rozumím - chtělo by to jen trochu trpělivosti a lidskosti. Nic víc. Není to její vina, že zaměstnavatel nenajme více prodavaček. Situací, kdy jsme museli v obchodě čekat, jsem zažila také dost. Při nákupu koberce, oblečení, potravin... A nejenom u nás. V supermarketu ve Francii nebo ve Španělsku jsem to prožila také. Ve Španělsku jsme např.stáli s mužem u pokladny s jedněmi slunečními brýlemi asi 10 minut, než se objevil pokladní.

Pokud vidím, že prodavačka obsluhuje či radí někomu jinému, je to v pořádku. Počkám. Pokud je ochotná a laskavá, proč bych měla mít problém? 

Autorce bych chtěla vzkázat jedno: Zákazník, který na ni pokřikuje a chová se neotesaně, si dělá vizitku sám. Těžko si připouští, že "neotesanec" jen těžko najde či uvidí kultivované prostředí a lidi. On to totiž ani není schopen vnímat. 

Tak hlavu vzhůru prodavači, je nás dost takových, kteří chápou a ocení úsměv a ochotu. Jenom nás bohužel není tak často slyšet:-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 737x
Jsem jaká jsem.....

Seznam rubrik