Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mě asi trefí...ochladilo se a v MHD to zase smrdí II.

Asi před měsícem jsem se tady vypisovala ze svého "vzteku", když ráno nastoupím do tramvaje a narazím na bezdomovce, kteří jsou v tu chvíli naprostou, jednoznačnou, nepřehlédnutelnou a "nepřecítitelnou" dominantou. Dnes jsem jela opět stejnou tramvají a opět tam byli dva nezaměnitelní. Jenom scénář naší jízdy byl hodně odlišný.....

Spolu se mnou do tramvaje nastoupila paní, která také jezdí pravidelně a je na první pohled opravdu od rány a to myslím v dobrém slova smyslu. Sotva jsme nastoupily, nemohly jsme si nevšimnout dvou bytostí, které seděly uprostřed tramvaje a spaly. Okolo nich byly volné sedačky, ale nikdo se k nim nehrnul. Bylo to logické a pochopitelné. Odér v celé tramvaji byl opravdu nesnesitelný a po ránu útočil i na naše žaludky. Paní to začala komentovat, já se k ní přidala a ostatní cestující chvilku váhali, ale pak si každý přisadil. Dohodli jsme se, že tentokrát nebudeme tiše trpět, ale situaci vyřešíme. Na zastávce se ona bodrá žena zvedla a zaťukala na řidiče s prosbou....chtěla po něm, aby oslovil ony bezdomovce a vykázal je z tramvaje. Řidič skutečně vyšel ze své kabinky a choval se skvěle. Došel až k těm dvěma, poklepal je na rameno, aby je vzbudil. Když se jedna unavená hlava zvedla, pozdravil je a velice slušně je požádal, aby opustili tramvaj. Bezdomovci byli muž a žena a evidentně cestovali spolu. Řidič probudil ženu, která na něj chvíli nechápavě koukala, ale asi cítila, že je proti nim celá tramvaj, takže se nekonala žádná protestní scéna...prostě probudila svého spolucestujícího a hodně opilým jazykem mu řekla, že musí vystoupit. V tu chvíli opět nastalo ticho, protože jsme čekali, že muž bude drsnější a bude protestovat. Ale nestalo se tak....rozhlédnul se po tramvaji a oba dva vystoupili. Naprosto v klidu a rychle. My jsme poděkovali řidiči, ten se vrátil do kabinky a když jsme otevřeli všechna okýnka, tramvaj se postupně větrala a dalo se lépe dýchat. A já chci jenom říct.....několik z vás můj blog komentovalo tak, že to je jenom na nás a nemáme si to nechat líbit. Ano, měli jste pravdu! Nemůžeme čekat, že v každé tramvaji bude revizor nebo na zastávce stát hlídka policie. Je to na nás a my všichni, kteří řádně platíme jízdenky, máme právo a sílu vyžádat si slušné podmínky. Je mi jasné, že ne vždy to proběhne takto v klidu...ale neměli bychom rezignovat, ale naopak to zkoušet vždycky znovu i když je to náročné, komplikované a mnohdy se vystavujeme urážkám, dohadům a třeba i ponižování. Stojí to za to a zasloužíme si cestovat jako lidi! Děkuji všem za vaše podněty, děkuji té spolucestující za odvahu a v neposlední řadě děkuji řidiči....dnešní cesta do práce byla fajn:)

Autor: Michaela Kubná | čtvrtek 16.10.2014 16:25 | karma článku: 24,02 | přečteno: 1761x
  • Další články autora

Michaela Kubná

Mě asi trefí...ochladilo se a v MHD to zase smrdí III.

A tak chodím pěšky. Rezignovala jsem. Asi jsem srab a houby bojovník, ale klidně se na mě zlobte. Dokážu žít s tím, že jsem se vzdala boje s větrnými mlýny, ale to co nedokážu, to je každé ráno se přiotrávit "pachem spolucestujích" v MHD, kteří se hromadí a hromadí, jejich počet narůstá a navíc jezdí bez platných jízdenek. Nedokážu si hned ráno kazit náladu. Možná dokážu, ale prostě nechci.

6.12.2014 v 8:44 | Karma: 20,59 | Přečteno: 1208x | Diskuse| Ostatní

Michaela Kubná

Jak jsem přestala kouřit

Bylo to rychlý, bylo to nečekaný a překvapivě jednoduchý. Ten Den ráno jsem neměla ani tušení, že o 12 hodin později už budu nekuřačka. Stalo se to 31.12.2012. Je to zvláštní přestat kouřit na Silvestra, ale s novoročním předsevzetím to nemělao absolutně nic společného....

5.12.2014 v 7:57 | Karma: 15,29 | Přečteno: 705x | Diskuse| Ostatní

Michaela Kubná

Fotomodelka ze mě fakt nebude

Ne že bych o tom uvažovala. Samozřejmě jako každá holka, když jsem byla ještě fakt malá, chtěla jsem být nejdřív princezna a pak minimálně Cindy Crawford. Nevyrostla jsem ale do patřičné výšky a míry 90-60-90 se mi taky zdaleka vyhnuly. Srovnala jsem se s tím víc než rychle a zaměřila jsem se na kariéru profesionální vojandy a posléze na skvělou kriminalistku...můj vzor byla Makepeaceová...než mi můj starší bráška sdělil, že seriál Dempsey a Makepeaceová je fakt jenom seriál a v reálu je to trošku jinak. Spadla jsem z oblaků a šla studovat VŠB v Ostravě, obor ekonomie.

29.11.2014 v 9:41 | Karma: 11,75 | Přečteno: 1042x | Diskuse| Ostatní

Michaela Kubná

Žer méň a hýb sa

Na netu na mě dnes vyskočil článek: Tloušťka stojí lidstvo tolik co války, ročně zaplatí státy v boji s obezitou 45 biliónů. Jen války a kouření mají na ekonomiku stejně zhoubný dopad jako obezita. A hned u tohoto článku na mě bliká reklama na zaručený prostředek k hubnutí - CGA 800. Neodolám a mrknu na to. U katastrofické zprávy o obezitě hned návod na její řešení. To přece nemůže být náhoda.

21.11.2014 v 10:03 | Karma: 14,84 | Přečteno: 816x | Diskuse| Ostatní

Michaela Kubná

Když je venku podzim...

Odjakživa jsem velký čtenář. A s přicházejícím podzimem se moje vášeň stupňuje. Co taky dělat v bytě, když jít ven se moc nedá, protože prší a je vlezle nepříjemno. V roce 1989 jsem prožívala podzim trošku jinak. Bylo mi 14 a bydlela jsem na severu Moravy. Pamatuji se, že mrzlo a sněžilo a já běžela každý den ze školy, abych si rychle zapnula TV a mohla sledovat, co se to děje na Národní. Co se děje v té velké Praze....a ukrutně jsem litovala, že nemůžu být tam, kde se zvoní klíčema a spolu s Martou Kubišovou zpívat její Modlitbu pro Martu.

17.11.2014 v 11:12 | Karma: 4,72 | Přečteno: 150x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 737x
Jsem jaká jsem.....

Seznam rubrik