Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stanislav Ševeček

10. 6. 2010 9:55
Na devian.cz se Vám to obzvlášť povedlo -

- což  ilustruje foto http://devian.cz/2010/vzdelani-versus-zkusenosti/ že po svalnatém rozhodopádném zvolání "nejpopulárnějšího premiéra"  

"Předseda vlády rázným krokem předstupuje před novináře: „Ano, udělali jsme vážné rozhodnutí. Chceme podpořit oblast, která je jistě perspektivní!"

   se premiér vytratil ... buď na jinou slavnostní švancparádu, či přímo na retych, aby se odlehčil. (chlebíčky nepožil, snad se na závěrečné Gaudeamus vrátí ...)

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

10. 6. 2010 8:12
Také to hodně zjednoduším,

víte pokud ekonom zůstane účetním a je si vědom, že je jen ten účetní, je dobře. Jakmile se ekonom začne motat do politiky, je zle - vymyslí teorii o všespasitelnosti trhu, jako důsledek jednostranného vzdělání.

Všude v každé oblasti nakonec platí to účetnictví. Potud je Vaše teze uplatněná v jednom z minulých článků pravdivá. Jde o tezi, že ekonomika je jenom jedna.

V Čechách je jeden kardinální problém, že se teprve s důsledky tohoto omylu (všespasitelný trh) budeme muset jako celek seznámit na vlastní kůži zřejmě naplno. Je a bude to hodně drahé.

I v tom školství. Vaše představa, že při plně tržních vztazích ve školství zafunguje ten trh je mylná. Dynamice měnících se požadavků ta teorie už dávno nestačí v čase. Vy jako byste nechtěl vidět, že tam, kde tohle pochopili, tam je nějaký ten řekněme zásah předvídající trendy, úspěčný - pro tu ekonomiku. Jako Vy bohužel v podstatě uvažuje česká pravice. Bude to hodně drahé.

0 0
možnosti
K

kaktusak

9. 6. 2010 23:06
Školství je bezplatné už od války

Dnešní stav, kdy má nějakou "univerzitu" každý, není tudíž důsledkem bezplatného školství. Vysokých škol je nyní moc a stát negarantuje jejich úroveň. Národ se zřejmě nestal chytřejším, bylo tedy nutné slevit z nároků na studenty.

0 0
možnosti
TB

Primak

9. 6. 2010 15:27
Ten článek je nesmysl!

Źádná firma nevyhodí zkušeného loajálního racpvníka, který perfektně ovládá sovji práci na úkor levnějšího čerstvého vysokoškoláka. Zkušenosti a vzdělání nejsou ekvivalenty. Vzdělání dává  dobrý základ pro rychlejší získávání zkušeností, jejich lepší vyhodnocení a a aplikaci do nových činností.

0 0
možnosti
ZH

běžný ovčan

9. 6. 2010 15:09
...

zamyšlení dobré, dle mého názoru má jeden háček: jsme Češi.. nepochopil jsem, jak je to možné, ale zákony trhu ani ekonomiky u nás jaxi neplatí, takže předpokládám, že by neplatily ani v případě školství.. nevím, jestli je to tím, že jsme tak vypatlaní, nebo tak vy*caní, nebo něčím jiným..

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 6. 2010 14:54
kdyby to bylo aspoň takhle

Tedy, že by vysoké školy produkovaly absolventy s takovou znalostí praxe (nikoliv pouze teoretických a často zastaralých pouček), aby dokázali ihned nahradit ony zkušené stávající pracovníky. Sice možná levněji, ale se stejnou produktivitou práce a praktickou znalostí prováděných činností. Je tomu opravdu tak???

0 0
možnosti
  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1416x
Mladý pisálek zajímající se o ekonomii, který má problémy s pravopisem. Vedu a píši také na Devian.cz.