Zakuklený humorista Petr Hájek

Petr Hájek, muž objevující se v nejbližším okolí Václava Klause, napsal provokativní knihu. Mohu ji hodnotit, aniž bych ji četl? V zásadě nemohu, protože těžko můžu posuzovat či odsuzovat něco, co pořádně neznám. Přesto mi to nedá a zareaguji na úryvky, které se objevily v médiích.

Útok na newyorská dvojčata z 11. září zařídila a organizovala tajná služba USA. Inu, ta služba je pravděpodobně tak tajná, že ji nezná dokonce ani nikdo ze samotných Spojených států amerických. Bush o ní nic netušil, jen Lex Luthor by vám k ní možná řekl pár strohých vět. 

Usáma bin Ládin neexistuje. Kdo by to byl řekl, že jednou toho Dustina Hoffmana, který si po Tootsie střihl i dlouholetou roli tajemného fanatického vůdce, někdo nakonec prokoukne... 

17. listopad byl bezvýznamný... nešlo o spontánní lidový čin... Skoro dvacet let jsem žil v bludu! Já si až dodnes myslel, že nadšení, které ještě nějaký čas po listopadu 89 tryskalo z většiny lidí okolo mě, bylo pravé. A ono ne, všichni to jen předstírali – neplatila je náhodou ta tajnotajně přetajená služba USA, pane Luthore? 

Tolik pár poznámek k vytrženým úryvkům, které se objevily v médiích. Dál nepůjdu, knihu neznám. Ale pane Hájku, Vy filuto jeden, nejste Vy nakonec zakuklený humorista, který na nás za pár týdnů udělá chá chá a vydá novou knihu, ve které popře vše, co popřel v té předchozí? 

A nebo... ano, napadla mě ještě jedna varianta, proč jde kniha pana Hájka tak prudce proti proudu. Když to zobecním, bude to znít asi takhle:  

O tvé knize má se mluvit?

Má se o ní hodně psát?

Provokuj až do absurdna,

knihu budou všichni znát!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lumír Kubátko | středa 10.6.2009 11:28 | karma článku: 15,40 | přečteno: 875x