Ruský džihád: Muslimové vraždili řidiče v okolí Moskvy

Představte si to: Jedete si tak po tmě za městem a najednou vám píchne kolo. A to je asi to poslední, co ve svém životě postřehnete. Budete totiž podřezáni nebo zastřeleni. Přesně to se dělo v okolí Moskvy. Muslimové zde vyhlásili džihád ruským bezvěrcům. 

Ruská policie pozatýkala desetičlennou skupinu muslimů, kteří zavraždili nejméně čtrnáct náhodně vybraných řidičů v okolí Moskvy. Tato skupina si vyhlédla náhodný úsek silnice, kde vyčíhala okamžik, kdy řidič jel v noci po silnici sám. Pod projíždějící vozidlo pak pachatelé hodili hrotový pás a tím řidičovi prorazili pneu. Když pak zastavil, buď ho zastřelili nebo podřízli. Píše server Aktualne.cz. (Originální ruské informační portály zde, zde a zde)

Celkový počet obětí zatím vyšplhal minimálně na 14. Skupina přistěhovalců ze střední Asie "cvičila" bojovníky za džihád, kteří touto vraždou plnili jistou závěrečnou zkoušku, tedy test, zda mají na to zabít člověka. Tato "džihádská škola" má tak minimálně 14 "úspěšných absolventů". Obětí však mohlo být daleko víc.

Podle ruských zdrojů se neměla policie dlouho čeho chytit. Jednou z obětí však měl být shodou okolností i ruský policista, kterému se se štěstím podařilo z místa ujet. Obratem pak poskytl popis jednoho z útočníků a policie pak jednala velmi rychle a skupinu džihádistů vystopovala. 

Zatýkání však nebylo jednoduché. Muslimové se opásali zbraněmi a nehodlali se jen tak vzdát. Zasáhnout tak musely zbraně. Policisté museli zastřelit jednoho ze členů skupiny, který se pokusil po policii hodit granát. Poté se povedlo spacifikovat i ostatní. Mezi pachateli byly i tři ženy.

V domě pachatelů bylo nalezeno množství zbraně a munice, skupina tak nehodlala s vražděním - džihádem jen tak přestávat. 

Rusko má též problémy s džihádem
Ruská vláda se s problémy s čečenskými či tatarskými muslimy setkává často. Muslimů má podle odhadů kolem 15% a islám je v Rusku největší minoritní náboženství.

Například na konci loňského roku proběhly v Rusku tři džihádistické sebevražedné útoky, na autobus, na nádraží a muzeum s celkovým počtem téměř čtyřiceti obětí. Rusko se obávalo napadení Olympijských her v Soči, protože se útoky odehrály půl, respektive čtvrt roku před touto sportovní událostí.

Nebo sebevražedné útoky v metru Moskvě v roce 2010 si vyžádaly 40 obětí.  

Neúplný seznam teroru v Rusku zde.

Takže ani Rusko není výjimkou, teror zde panuje také. Muslimové v Rusku si na nic nehrají, žádají svá území a zabíjí bezvěrce. Moskevský teror je tak jen další z jejich zhruba dvaceti tisíc útoků v rámci džihádu. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Kubásek | pátek 7.11.2014 15:50 | karma článku: 33,44 | přečteno: 1873x