Případ Barma: Muslimům se nelíbí jejich vlastní pravidla "jinak"

Barma je národ, který představuje jednu z reprezentací buddhistického světa. 89% ze zhruba 55 milionů obyvatel jsou buddhisté. A mají tam zhruba 5% muslimů. 

A nyní pracují na zákoně, na který si ona muslimská komunita stěžuje. Prý je diskriminující. Jenže... 

Zákon, který je v přípravě, má ztížit cestu tamních dívek k islámu. Takže si představte, že si muslim chce vzít Barmskou - buddhistickou dívku. Podle zákona šária ona musí konvertovat k islámu, jinak si ho vzít nesmí a hrozí za to trest smrti. Zákon nařizuje, aby muslim povinně konvertoval k buddhismu před svatbou a zamezil tak cestě opačným směrem mezi náboženstvími. Zákon tak vyškrtl šáriu z praxe v zemi.

Muslimové v zemi cítí neskutečnou nespravedlnost a cítí se být diskriminováni. Tato v podstatě šária naopak nevyhrožuje trestem smrti, prostě svatbu zakáže. Muslimové ale nevnímají, že je jejich šária úplně to samé a že ji sami vyžadují a smrtí vyhrožují a tento trest provádějí. 

Za mě ano, tohle je možnost. Třeba si mnoho lidí uvědomí, že je v mnoha případech islám diskriminující. A jak zní zákon, který připravuje Barma, tak neuvěřitelně zní, že jej ve smrtelné podobě schvalují lidé, kteří se zastávají třeba šátků na českých školách a úřadech. 

Zdroj, ivcrn.

Autor: František Kubásek | neděle 7.12.2014 22:28 | karma článku: 33,39 | přečteno: 1955x