Pardon za algebru a vše, co jsme světu dali, omlouvají se muslimové

Muslimská komunita všude ve světě vytasila, krom veřejné podpory zničení Izraele, IS a podobných spíše teroristických kroků, další zbraň. Hru na city s celým zbytkem světa. Server aktualne.cz vydal článek s uzamčenou diskusí o tom, co všechno muslimové dali světu a jakoby nenápadně zdůraznil, že jejich diskriminace je tak velmi nezasloužená. Zabrusme tedy do historie. Muslimové tuto akci pořádají pomocí Twitteru. 

Krom akce "not in my name," kterou údajně umírnění muslimové protestují proti IS, se na sociálních sítích objevila nová akce "omlouváme se vám za..." Že by se omluvili za zvěrstva, která páchá Hamás, Boko Haram, IS, Al-Kajdá organizace v Keni a jiných, údajně neislámských, skupin? Ne. Omlouvají se ironicky. Za všechny přínosy, které světu dali. Nutno připoměnout, že za dob obléhání Euroasie spálil islám 90% knih, takže jim nejspíše máme poděkovat za těch zbývajících deset procent. To jsem ale odbočil. Zpět k tématu článku. 

"Promiňte nám algebru, fotoaparáty, univerzity, nemocnice a také kávu," stojí v jednom z tweetů. "Moc se omlouvám za kávu, šeky, padáky, chemii, očkování, šampon a fotoaparáty," stojí v dalším. Píše server aktuálně.cz.

A tak zvnikla protiakce. Zde je malé připomenutí všech těchto vynálezů a připomenutí, že se muslimové většinou nemají ani za co omlouvat. 

-Káva pochází z Etiopie

-Padák je prvně zaznamenán na kodexech Leonarda da Vinci.

-Za první univerzitu lze označit školu peripatetiků, kterou založil Aristoteles, za tu druhou možná centrum vzdělanosti kolem Alexandrijské knihovny, na žádné z nich se muslimové nepodíleli, jen u té druhé se podíleli na její likvidaci.

-Základy algebry vytvořili Řekové

-Arabské číslice byly používány dávno před vznikem islámu. První poznatky o Arabských číslicích jsou zaznamenány již v roce 400 před Kristem. Islám vzniknul v roce 570 našeho letopočtu!

-Předchůdce šampónů, mýdlo, bylo vymyšleno Galy. Šampón pochází z hinduistické Indie. 

-A fotoaparáty? Je znám již starověký nákres fotoaparátu, přesněji dírkové komory nejspíše z Egypta, ale na zachycení obrazu bylo potřeba chemie a kolébka skutečné fotografie je o mnoho století později ve Francii, mezitím byla dávno objevena optika.

Děkuji Radimu Novákovi, Ondřeji veselému a jiným, kteří pomohli skutečný původ vynálezů objasnit. 

Milí muslimové, nemusíte se omlouvat. Stačí totiž chvíli pátrat na google.com nebo v knihovně a mnoho z údajně vašich vynálezů pochází spíše od Arabů, kteří existovali dávno před islámem. Dále je známo mnoho vynálezů, které nemají nic společného ani s Araby. Nechápu ty lži. A ani to, že si server aktuálně.cz taková fakta sám neověří. Místo toho jsme tu my, lidé, kteří zdarma a bez nároků na odměnu musí světu říci pravdu. A nemohou ani v diskusi pod článkem, která je asi ze strachu zablokovaná. Čeho se bojíte? Pravdy? To asi oprávněně. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Kubásek | pondělí 29.9.2014 12:40 | karma článku: 38,43 | přečteno: 2681x