Pane Sobotko, raději přemýšlejte, proč lidé volí DSSS!

ČSSD v Duchcově vytvořila kolalici s DSSS. obrovský šok pro mateřskou loď a jejího kapitána Sobotku, který svolal páteční schůzku, kde chce tento projekt zatrhnout. Možná typický krok středolevičáka. Měl by se spíše zajímat o to, jaké důvody vedou občana k tomu, aby při volbách zaškrtnul zrovna DSSS.

"Čechy Čechům," jedno z hesel, které při protiromských pochodech zaznívaly pod záštitou i DSSS tvoří hlavní důvod, proč je tato strana pro Čechy volitelná. Krom Úsvitu totiž neexistuje jiné uskupení, které by nemyslelo na to, jak znevýhodnit daňové poplatníky, aby ti ostatní měli lepší dávky nebo jak umlčet média, když třeba Rom rasisticky napadne Čecha. 

Připomeňme si případ Duchcov. Manželé se vraceli v noci domů a před policejní služebnou je sprostě osočovali Romové. Bohužel, co nesmíte asi dělat, chcete-li být v bezpečí, je ozvat se. A to přesně ten muž udělal. Manželka i on byli brutálně zbiti i kompanci do hlavy, Romů u akce bylo snad i deset. A, světe div se, případ by k medializaci ani nedospěl. Video uniklo náhodou!

Výsledek? Pár reportáží, rozhovor jen s pachateli a jejich příběhy, jací jsou to vlastně chudáčkové a že vlastně za nic nemohou. Odporná propaganda skončila po několika dnech. Manželka bude mít doživotní psychické následky, ale mezitím se točí pořad o Romech z Vítkova a manželů z Duchcova, coby rasově napadených obětí, se nikdo neptá, jak se mají. Naopak oběť Víkovských žhářů byla terčem kamer České televize, která s ní natočila pořad. Ještě nyní za ní média jezdí a ptají se. Takže vyzývám média: Zeptejte se manželů z Duchcova! 

Nehledě na to, že případ Vítkov skončil tak, že veškeré "odměny" mají rodiče oběti. Dům, peníze, pro otce - zloděje i milost... Manželé z duchcova nemají nic. A to ona pracovat zřejmě nikdy pořádně nebude - díky napadení skupinou Romů, kteří se takhle baví pořád.

A nyní se zeptejte sami sebe, kolik máte zkušeností s Romy? Já osobně a 70% všech lidí, kterých jsem se na to kdy zeptal, má zkušenost se slovním či fyzickým napadením Romy jen proto, že oni mohou. A polovina z nich, včetně mě, opakovaně. A co na to policie? Nikdy nikoho nedopadne a média toto nezajímá, zřejmě na politickou objednávku tolik vyčítajících EU a Spojených států.

A když k tomu přičteme, že ti lidé, kteří nám nadávají a některé z nás občas ze srandy a nevinně zmlátí, nemusí pracovat a mají vše, na co si vzpomenou, je nám z toho vysloveně na zvracení. A tak někteří z nás nevidí jiné východisko, než jít na volby a zaškrtnout DSSS. (Nebo se jít picnout...)

Takže nic není špatně s koalicí, ČSSD má zkrátka tu možnost. Navíc koalice s konkurencí číslo jedna - s ODS nebo jinými středopravičáky jinde nevadí, hlavně, že to sype. Tohle je jen hra na city a rasistický populismus. A já doufám, že někdy někoho napadne popřemýšlet nad tím, jestli ti lidé nemají nějaký důvod k tomu, aby volili Dělnickou stranu. Jestli by neměl někdo jít a zeptat se i těch bílých. A tu otázku položit do kamery tak, jako to děláte s těmi hnědými. To by pomohlo k rovnováze stejně, jako zrušení těch štědrých dávek.

A pak byste už, vážení superpolitikové a umravňovači, nemuseli řešit koalici s DSSS, protože by lidé volili vás... Ale jak tak se koukám, nepřijdete k rozumu, dokud Romové, protože jste bílí, nezbijí vás.  

Autor: František Kubásek | čtvrtek 6.11.2014 15:20 | karma článku: 38,47 | přečteno: 1670x