Ovlivňují neziskové organizace i moderování blogů na iDNES.cz?

Aby nedošlo k okamžitému smazání článku na základě špatných zdrojů, upozorňuji již zde, že se nejedná o článek, jehož výsledkem je jednoznačná odpověď na otázku zadanou v nadpisu, neboť styl "úvaha" toto nevyžaduje. 

Též si dovolím upozornit, že než se začnu ptát, shrnu jeden příklad, který mě donutil se ptát.

Jordanka Jirásková proslula zejména díky svým sarkastickým videím, která ji z pohledu různých lovců hoaxů, vyšoupla i na pozice "mluvčí Pirátů" a podobně. Nyní se však na internetu zabývá i vážnými tématy - například činnost úřadu Barnevernet, nebo dovážení ilegálních imigrantů do EU. A to zcela vážně a bez sarkasmu. Tady už sarkasmus nestačí.

Paní Jirásková se nejprve tázala na Twitteru Lékařů bez hranic. Dostala tam blokaci, kterou liberálové tolik vyčítají například Okamurovi. Ale tady "podávala ty samé otázky, lhala," a podobné nepravdivé argumenty, pro liberály stačí. Tak napsala na Facebook organizace. Jedna otázka + jeden komentář = BAN i tam.

Dobře, řekla si. Stránka je jedna věc, profily jednotlivých aktivistů jsou věc druhá. Napsala jakémusi vedoucímu komunikace neziskovky pro ČR. Ten řekl, že ona lže.

Lži, které údajně ukázala:

Že podle zákonů je převoz lidí na mnohem vzdálenější než nejbližší bezpečný přístav již pašování či převaděčství - nikoliv záchrana. 

FAKT: I kdybychom vyloučili, a to zatím bez opory mezinárodních stanovisek, že Libye není bezpečná, máme tu další severoafrické země. V Tunisu se zvedl počet turistů v roce 2018 na 8 000 000. V roce 2017 to bylo o dva miliony méně. Nebezpečí pro turisty tam je nulové, protože pro ně je bezpečnost jedním z hlavních požadavků a přesto se návštěvnost zvedá. I podle tak jednoduchého argumentu lze jednoznačně konstatovat, že Tunis je jasně bezpečná země. Organizace, která operuje, zcela záměrně, těsně za hranicí mezinárodních vod, jak sami napsali na FB, 25-40 námořních mil od břehu Libye, tak riskuje zdraví a životy ilegálních imigrantů a veze je na téměř desetkrát delší cestu. 

Další lží má být, že Lékaři bez hranic nedělají to, co tvrdí, že dělat chtějí.

FAKT: Paní Jirásková tvrdí, že Lékaři bez hranic mají v činnosti pomáhat zdravotně tam, kde normální lékařská pomoc nestačí. Přesto však dovážejí zcela zdravé lidi do Evropy s tím, že právě Evropa se má starat. Faktem to je, bez jakékoliv připomínky. Navíc, všechny vážněji nemocné lidi z lodi, která nemá povolení k přistání, Itálie i tak převezme na břeh. 

A poslední problém je, že se ptá furt. No ještě aby se neptala, když Lékaři bez hranic bez odpovědi blokují. 

ÚVAHA

A tady bych se začal ptát. Když už paní Jordanka neměla, jako "obyčejný člověk," a nikoliv "aktivista z neziskovky," možnost se viditelně ozvat, napsala otázky znovu na blog iDNES, odkud to zmizelo během pár hodin, a to údajně pro neozdrojovaný článek. 

Jak je možné, že iDNES.cz vydá články, které by se daly použít jako zdroje pro všechna tvrzení zmíněšné blogerky, ale přesto její článek smažou? Jak je možné, že v článcích iDNES.cz se o všech vyloveních imigrantů píše jako o záchraně? Vždy zachránit se definuje jako naložit a odvézt k nejbližšímu bezpečnému přístavu. 

Zde je video, jak to vlastně funguje. Pašeráci totiž vědí, že neziskové organizace mají tendence všechny vozit do EU, a tak ty migranty vylodí na hranicích mezinárodních vod a ti migranti pak čekají na neziskovku. Kdyby neziskovky začaly dodržovat pravidla a nehrály si s nimi, nemyslíte si skutečně, že by to pašeráci po několika nezdařených taxislužbách vzdali? 

Když by prostě tisíce imigrantů přišly zpět do táborů s tím, že každý zaplatil a do EU se nikdo nedostal, fakt si myslíte, že ti ostatní by byli tak hloupí a šli by to po několika měsících zkusit taky? 

Takže když tohle všechno napadne mě, napadlo to jistě i všechny členy těchto neziskovek. Jenže dále to všechno lifrují do EU. Proč? Jaký mají účel? Neplatí je za to někdo? Nejsou tak agresivní, jako Rockette, a neútočí svou lodí na menší lodě policie právě proto, že je jejich misí dokončit taxislužbu do Itálie? Není proste logické podezírat neziskové organizace, které ignorují bezpečný Tunis, z přímé a chtěné spoluúčasti na trestném činu, kterým je převaděčství, za které ve Francii sedí dva čeští řidiči kamionů? 

A když iDNES.cz tohle všechno nedojde. Jak si může být člověk jistý, že neziskové organizace nemají přímý vliv i na média? Paní Jordance to smázli dost rychle. Stejně jako já dostal třicet minut po kritickém příspěvku u Open Arms na Facebooku třicetidenní blokaci. Pořád se nemám bát, že nějaké organizace, na které 99% lidí má ten názor, že pašují lidi a ty organizace se ani neobtěžují nějak rozumě argumentovat a dále agresivně tlačí další a další ilegály do EU, mají přímý vliv na sociální sítě a média? A jaký vliv pak mají na politiky? 

Opravdu si nemyslíte, že kdyby neziskovky přestaly všechno lifrovat do EU, nebo alespoň jasně dokládaly, že jejich pasažéři jsou tak moc nemocní, nebo jasně stanovovaly, proč ne Tunis, proč ignorace i Španělska a místo toho risk zdraví lidí a další čekání u Itálie, která si čirou náhodou zvolila politika, který jim dvakrát netleská.

Na lodi Sea Watch 3 byla s Rockettovou i německá veřejnoprávní televize ARD. Jak máme věřit, že tu, po této události, nehrají média a neziskovky společnou provokativní hru s cílem konečně odpůrce umlčet a zničit evropskou kulturu? 

A pokud mi tento článek smažete, bude to jasné. Odpověď na otázku v nadpise bude znít "ano"

František Kubásek

Autor: František Kubásek | neděle 25.8.2019 8:46 | karma článku: 36,00 | přečteno: 932x
  • Další články autora

František Kubásek

Liberálové, proč se tak divíte, když někdo aplikuje vaši vlastní medicínu?

Poslední reakce na docela trapné bilboardy Andreje Babiše, varujícími před válkou, mě utvrdily v tom, že liberální demokraté, kterým já říkám "libtardi", nemají ani trochu sebereflexe a od Babiše se neliší vůbec v ničem.

18.1.2023 v 11:49 | Karma: 39,16 | Přečteno: 1424x | Diskuse| Média

František Kubásek

IZRAEL vs. HAMÁS: jak to začalo a kde Hamás bere rakety

Tohle je můj článek se zdroji, které najdete dole v mnoha odkazech. Snažil jsem se popsat, jak začal současný konflikt Izraele a Hamásu.

18.5.2021 v 9:53 | Karma: 38,00 | Přečteno: 1697x | Diskuse| Politika

František Kubásek

"Turnaj se povedl" aneb šílené lži kolem mistrovství světa juniorů

Byly časy, kdy česká hokejová reprezentace pravidelně bojovala o nejvyšší příčky. Byly časy, kdy jsme byli smutní, že naše reprezentace do dvaceti let prohrála ve čtvrtfinále. A teď máme být šťastní za prohru 0:3? Co to sakra je?

3.1.2021 v 13:26 | Karma: 35,52 | Přečteno: 1683x | Diskuse| Sport

František Kubásek

(Koróna) pozitivní deník - den 1 až 3

Je zajímavé, jak se nemoc vyvíjí. Následující poznatky jsou jedním z asi dvou set tisíc případů jen v ČR, a tak předpokládám, že každý to má trochu jiné.

17.12.2020 v 14:33 | Karma: 25,20 | Přečteno: 942x | Diskuse| Věda

František Kubásek

(Koróna) pozitivní "deník" - Den minus 3 až 1

Říkal jsem si, že záznamy jednoho pozitivně testovaného třicetiletého jinak zdravého muže může někoho zajímat. Následující zkušenosti tedy berte jako jeden z mnoha případů, jak to může probíhat. Ale taky nemusí.

15.12.2020 v 15:54 | Karma: 40,27 | Přečteno: 4998x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:38

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

V Londýně útočil muž s mečem. Zabil čtrnáctiletého chlapce, napadl i policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  16:36

Čtrnáctiletý chlapec zemřel a další čtyři lidé byli zraněni po útoku muže ozbrojeného mečem v...

V Karviné umíráme dřív, Green Deal opravíme. Piráti mají program do voleb

30. dubna 2024  16:34

Piráti v úterý zahájili na pražském ostrově Štvanice kampaň do eurovoleb. Vybrali si datum...

Doložte, že je Země kulatá, šokoval slovenský vysoký státní úředník

30. dubna 2024  16:18

Blízký spolupracovník slovenské ministryně kultury Martiny Šimkovičové Lukáš Machala dal najevo...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 179
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2886x
www.incorrect.cz

Odpůrce nespravedlnosti
Podle pana Kohouta dokonce filozof