Když neumíš česky, vadí to. Když umíš česky, vadí to.

Jste-li cizinec a žijete zde v České republice, jsme rádi, i já, že umíte natolik český jazyk, abyste si mohli přečíst tento článek. Přes to jsou tu lidé, kteří vám vděční nejsou. Postoj k přistěhovalectví mi přijde naprosto obrácený a poslední kapku tomu nasadila Kristýna Zelienková. 

Je to divné, protože se takový návrh týká mnoha zemí mimo EU a nejvíce se řeší Rusové (asi takové populisticko-politické harašení). Ovšem celá záležitost by se měla řešit tak, aby byl cizinec rád, že umí česky a aby mu to nejen k něčemu bylo, ale aby za to i něco málo dostal. Ale to se neděje a nejvíce se tu roztahují ti, kteří neumí téměř žádným z jazyků Evropy.

Takže zatímco v Evropské unii se nachází miliony potencionálních teroristů, jejichž přistěhovalectví mnohdy podporují vysoké a štědré dávky a Čechům vadí hlavně tihle a ti, kteří neumí česky, těm, kteří se česky naučí, a že to dá zabrat, naopak nabídnou stejné nebo horší podmínky ve srovnání s jinými přistěhovalci. Ti mohou být potomky přistěhovalců z minulé generace a mohou zastávat sebeextrémističtější ideologii, ale protože je mediální a politický svět poslední dobou Ruskem posedlý, je na čase ho zmínit i v téhle oblasti. Jak tedy dále chcete motivovat cizince k tomu, aby se naučili česky? Vždyť ten jazyk je základ k tomu, aby poznávali naší kulturu, které by se správně měli přizpůsobit.

Ve výsledku pak může zpoplatnění těm, kteří přijdou odjinud než z EU, znevýhodnit především nás v budoucí ochraně našich tradic a kultury. A ta nás může čekat již za generaci či za dvě. Proto by bylo dobré naopak všechny, kteří náš jazyk a naší kulturu přijmou, motivovat více než ty, kteří to ani nemají v plánu. Děje se ale pravý opak.

Rád bych připomenul, aby nevznikly debaty v diskusi, že nejsem zastáncem Ruska. Jsem naopak proti této zemi, která se vrací neustále ke svým naturálním zvykům lží a podvodů. Jak ale k tomu přijdou mnohdy nadaní ruští studenti, kteří češtinu aspoň trochu zvládnou během několika týdnů a pak je za to žádná odměna nečeká? Takoví lidé mohou zastavit právě tu ruskou lživou náturu, takoví mladí lidé si mohou část naší kultury odnést třeba zpět domů, ale pokud jim nedáme tu šanci, uzavřou se úplně a další Studená válka nikdy neskončí. 

Argumenty poslankyně jsou velmi chybné. To, že mnoho studentů po studiu odchází za prací jinam než aby zůstali v Česku, je pouze chyba Česka, které by mohlo udržet kvalitní zaměstnance tím, že je patřičně motivuje zde zůstat. Vždyť mnoho Čechů zde vystuduje a pak rodnou zemi opustí a to nám přeci vadit nemůže. Naopak. To, že jich tolik odejde je další důkaz toho, že my máme co zlepšovat. 

Poslankyně by si hlavně měla uvědomit, že mladý ruský student, který je ochotný se naučit česky, není pro Česko hrozbou. Naopak, je na čase se otočit směrem k EU. Odsud a z jiných východních zemí k nám do EU, potažmo do ČR, prchá mnohem nebezpečnější materiál. Česky neumí a ani nebude (podívejte na Alrawiho, který tu žije desítky let a přes to mu sotva rozumíte), naší kulturu nikdy prosazovat nebude (jejich ideologie jim nakazuje tuto kulturu zničit, pokud je jiná než ta jejich) a z jejich potomků roste čím dál tím více vrahů a násilníků nejen v Evropě, ale i v celém světě. Vážení poslanci, sem se otočte, tohle sledujte, tohle je reálná hrozba. A česky mluvící Rusáky tu nechte v klidu se učit....

Autor: František Kubásek | středa 24.9.2014 13:15 | karma článku: 25,37 | přečteno: 1539x