K útoku v Pákistánu: Taliban vraždil dospělé (podle islámu)

Taliban zaútočil na školu, zabil přes sto dětí a další stovky zranil. Ozbrojenci byli pak pozabíjeni. Taliban pak prohlásil, že je proti islámu útočit na děti. Média to tedy vzala za své a v několika případech označila útok za něco, co "nemá nic společného s islámem". 

Je tu však zádrhel. Je pravda, že násilí na ženách a dětech je podle islámu nepřijatelné (ikdyž žena či dítě, kteří něčemu v islámu odporují, mohou být též odsouzeni k trestu smrti). Jenže hranice dospělosti je v islámu úplně někde jinde než v našem světě. Taliban tak povraždil opravdu jen dospělé jedince, tedy z islámského pohledu. Útok je tak přímo v souladu s islámem.

Dívka je dle islámu dospělá po devíti lunárních letech. Každý lunární rok je o zhruba jedenáct dní kratší než kalendářní, takže dívka je v islámu ženou ve věku zhruba 8 let a devět měsíců. Od tohoto věku musí dodržovat veškerá pravidla a zákony islámu. A trestá se jako dospělá v případě jejich porušení. Proto jsou pubescentní pochyby o islámu nepřijatelné a vede je k tomu jejich výchova, protože v takovém případě hrozí odsouzení k trestu smrti. Stejně tak je v pořádku, že si Mohammed vzal devítiletou dívku, protože podle islámu je již dospělá a nejedná se v případě pohlavního styku o zneužívání.

Podle islámu je pak dospělost chlapce počítána od 15 let a v sunnitských pravidlech najdeme hranici 12. A protože je tato sunnitská větev, podle které se řídí většina teroristických organizací, platná jako kterákoliv jiná a žádná muslimská organizace se od této větve přímo nedistancovala, počítáme, že pro vrahy, kteří vtrhli do školy a postříleli děti, ze svého pohledu stříleli dospělé jedince.

Je zvláštní, že zatímco právo šária v mnohých případech staví práva a úroveň ženy pod úroveň mužů, hranice její dospělosti je postavena o tři roky dříve. Buď je tedy tento spis sám proti svému názoru, nebo tím omlouvá pedofilní tendence islámských mužů z minulosti. To si přeberte sami. 

Autor: František Kubásek | pátek 19.12.2014 16:11 | karma článku: 31,00 | přečteno: 1417x