Co se mi na islámu příčí: Mohamed a Korán, co přikazuje stínán hlav

Když tak kolem sebe slýchám vše o oblíbenosti jména Mohamed v Oslu či Anglii, když tak slýchám o tom, jaký vzor pro muslima představuje, ptám se, kdo to byl zač? Co jsem zjistil, však tak nějak koresponduje s názorem, že muslimové, pokud berou Mohameda jako vzor, jsou opravdu výhledově velmi nebezpeční. Mnoho dalších strach pudících vět pak islám představuje v samotném Koránu. Je to jakýsi velký příkaz k páchání nechutností a zločinů na každém, kdo není muslim.

Proč se tedy česká muslimská obec ohání tím, že kdo dělá z řad muslimů nepořádek, se chová v rozporu z Koránem, a vůbec, proč člověk, který vychvaluje islám, aníž by ho znal do hloubky, si nepřečte tuto knihu nebo si nic nezjistí o skutečné Mohamedově povaze?

Prorok Mohamed se narodil v roce 570 našeho letopočtu v dnešní Saúdské Arábii. Během války mezi Mekkou a Medínou, kterou muslimové vyhráli, plenili vesnice a likvidovali místní obyvatelstvo. Je známo, že Mohamed byl znám znásilňováním žen a dětí a neměl problém s tím odstranit každého odpůrce, byť jen slovního. Z hlediska velitelství neměl, jako správný diktátor, slitování a neznal kompromisy. Ve válce nezanechal jedinou budovu v celku, neměl slitování s obyvateli, kteří žili v rozporu s ním i v případě, že se jednalo o civilisty, často nemajíc s konfliktem příliš společného.

Během války, poté, co bojoval s mečem v ruce, nakazoval vypalování vesnic a ničení symbolů jiných než islámských. Během těchto útoků zahynulo mnoho civilistů a bylo zničeno mnoho staveb a to i přes to, že mnohé z nich mohly být ušetřeny. 

Historici však všechna taková tvrzení považují za subjektivní. V mnohých médiích jsou tato zvěrstva zamlčována a Mohamed zde působí jako nevinný obránce práv muslimů. Stejně nevinně působí i ochránci práv muslimů v zemích, kde muslimové nyní vraždí, třeba v Británii. A stejně jako nyní, i tehdy se nenašli lidé z řad muslimů, kteří by vystoupili proti vypalování, vraždění a znásilňování.

Jenže jako protiargument může sloužit několik pasáží Koránu, jímž se muslimové v zemích, kde mají nadvládu, slepě řídí a to doslova. Asi nejděsivější věta, která, jak se zdá, je dodržována velmi precizně, zní: "Když potkáte nevěřící, setněte jim hlavu.“ Dále pak všichni duchovní považují řezání hlav za "účinnou zbraň v boji proti nevěřícím." Nevěřící je, mimochodem, každý, kdo nevěří v Alláha. Naproti tomu každé jiné velké náboženství toleruje ostatní víry. Dokazuje to třeba Papež, který se snaží spojit všechna velká světová náboženství v jednu organizaci, kde by představitelé spolupracovali na společném a míruplném soužití ve světě. Muslimská komunita se nejspíše nikdy nevyjádří. 

Dále pak neznám v dnešní době nikoho, kdo by ve jménu své víry označil nevěřícího jako hodného zabití - vraždě. Muslimové to však považují za nevyhnutelné. Nevidím jim domů k jídelnímu stolu, ale už jen fakt, že jsou schopni halal porážku provozovat za dohledu svých dětí i třeba jiných lidí, dokazuje, že neberou ohledy. Dle svědeckých výpovědí, je to pro mnoho ostatních nepřijatelný "rituál". Nutí lidi doslova prchat z místa, kde se tato porážka koná a na to muslimové neberou ohled ani v zemích, do kterých přišli jako hosté. Kdyby se však přizpůsobili, není to pořád příslib lepších časů. Pokud je jejich komunita malá, snaží se vypadat slušně, pokud ale dělají někde lidé z jejich řad nepořádek, začne boj o to, že jsou oni ti diskriminovaní a že přizpůsobit se musíme my. 

Tohle všechno, to vraždění, ta bezohlednost, nepořádek, povýšenost a dělání "ze sebe chudáčků", jim přikazuje Korán. Využívají zkrátka chyb v našem přístupu ke xenofobii (jako slovu, které se použije v případě, že nebudeme diskriminovat majoritu), aby ve chvíli, kdy jich tu bude víc, začali s řezáním hlav. 

Nemůžeme odsuzovat sami sebe za rasismus jen proto, že máme strach z takových lidí. Ti se mimochodem vůbec lidsky nechovají a nikdy jim to nerozmluvíte. Oni si totiž myslí, že dělají správnou věc. Budeme nadále čekat, až nás zlikvidují, psát jich se zastávající články, nebo si novináři konečně zjistí pravdu? Kdy už konečně přestane tohle slepé a proti nám diskriminační jednání?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: František Kubásek | sobota 6.9.2014 12:10 | karma článku: 29,41 | přečteno: 1126x