Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P14a21v62e86l 82B73a23c21í38k

28. 5. 2013 22:44

Rozlišoval bych mezi socializmem a sociálním státem nebo spíše prostředím. A rozlišoval bych ještě mezi těmi co chtějí a mohou a těmi co nechtějí. Každý pracovitý zdravý člověk chce nejtvrdší kapitalizmus, ale pokud se mu něco stane tak chce hned sociální vše s odvoláním na to, že doposut pracoval a platil daně jako mourovatý. No a to v kapitalizmu nikoho nezajímá, takže si chcípni, ale to většina nechce pokud se ocitne na té druhé straně.

Takže si buď ujasnětě pojmy nebo se připravte na skok ze skály pokud zakopnete.;-D

1 6
možnosti
LP

L10u85k67a71s 42P65a72r39a28l

30. 5. 2013 12:41

To je přesně naopak. Pokud mi stát vezme tolik, kolik chce dnes, nezdude mi v případě nemoci a stáří nic. Pokud mě stát nechá, abych se o sebe za své peníze postaral, nebudu žádný socialismus ani sociální stát na nic potřebovat nikdy a za žádných okolností.

4 0
možnosti
Foto

Socialismus je strašlivá droga. Stačí jediné užití a jedinec je totálním závislákem. Metadon na to nefunguje. Princip ale leží v tom, že drogově závislý si musí kupovat drogu ze svého. Sociálně závislý ví, že drogu dostane na účet celé společnosti, která se vlastně nemůže nijak bránit.

13 2
možnosti
PM

Dejte mi Desatero, jednu sazbu rovné daně, možnost volby sociálního a zdravotního pojištění, volný neregulovaný trh, přímou trestní a hmotnou odpovědnost úředníků minimálního státního aparátu i politiků za svoje činy a absolutní respekt ke svobodě jedince i jeho soukromému majetku - tak do toho jdu takyR^

27 5
možnosti
Foto

Dal jsem Vám karmu. Horší je, že k tomu není co dodat.

21 6
možnosti
IF

To neprojde - kdo by jim ten socialismus financoval?

21 5
možnosti
Foto

To je právě to, proč se uměle rozděluje společnost. Aby mohlo časem dojít k "legalizaci" krádeží, které tato země před pětašedesáti lety (vlastně už osmašedesáti lety - první znárodňovací dekrety prezidenta Beneše byly také jen obyčejnou krádeží) jednou zažila. Musí se jasně ukázat na ty jediné správné viníky. Těmi nejsou lemplové, co nebudou dělat, protože jim stát poskytne celkem štědré sociální dávky, těmi jsou především parazitující lidé (slovníkem pana Mládka), kteří parazitují především tak, že vytváří nějaké hodnoty, které společnost spotřebovává.

11 12
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz