Kolik času nám zbývá do totální krize “sociálního” státu?

  Žijeme si nad poměry. Nákupní chrámy hojnosti denodenně našlapané majiteli kreditních karet, silnice zacpané tisícovkami automobilů na leasing, pořádání přeborů v šoupání prkýnky za více jak 2 miliardy, “supervýhodná” hypotéka skoro pro každého, vyživování skupin občanů, kteří v životě nepoznali pracovní proces, rozdávání bytů na opálenou tvář, stovky bohatě dotovaných spolků pro řešení mediálních pseudoproblémů a nejdražší kilometr postavené dálnice ve vesmíru. Malý výčet brutálního “sociálního” nadstandartu Made in Czech republic.

 

Ono ne, že by to za hranicemi naší vlasti bylo o něco lepší. Tři mesiáši globální socialistické politiky současnosti – Obama, Sarkozy, Merkelová – by nás jistě ještě mohli poučit, kam napumpovat další miliardy eur či dolarů podle známé dětské říkanky “Tomu dala, tomu dala, tomu ne (že by neměl dobrého lobbistu či kamaráda?).” Přehazování hromad peněz se stalo nejoblíbenější činností politiků všech ražení. Dokonce tuto činnost povýšili na jakési záchranné mise, které mají daňového nevolníka údajně ochránit před smrtí hladem pod nejbližším mostem.


To, že finanční a hospodářskou krizi vlastně zavinili oni svým neumětelským a hlavně populistickým zasahováním do rovných pravidel svobodného volnéhu trhu stydlivě zamlčují. Že jen hlupák může nasypat bankéřům státní dotace na zlaté padáky a vánoční odměny, že jen hlupák může uvažovat o státní podpoře firmám se ziskem v řádu miliard, že jen hlupák může nazývat malilinkatou korekci daňových zákonů k normálnějšímu stavu “protikrizovým balíčkem”, je smutným evergreenem dnešních dnů. Totální hlupák, bažící po neomezené moci, potom ještě tento balíček zkritizuje a navrhne další zvýšení, již tak nehorázných, odvodů do státní pokladny a další rozdávání všemožných almužen a úplatků “sociálně” údajně potřebným.


Daňové vydírání státu je neúnosné. Již od počátku budování tržní ekonomiky po roce 1989 byly nastaveny lichvářské odvody. Žádný poctivě odvádějící živnostník, který má přiměřené zisky, nemohl být od začátku košer vůči té vyděračské bestii. Je spočítáno, že aby byl živnostník schopen při všech odvodech a platbách přežít, musely by odvody a daně klesnout nejméně o 50%. Živnostník ani při zvýšeném úsilí nemá šanci vyprodukovat takové množství peněz,aby dostál všem závazkům včetně obživy rodiny, protože čím více vyprodukuje o to více bude okraden. Zůstane mu navíc jen malé procento. Jestliže mu stoupne produktivita práce a přibere zaměstnance, jeho situace se ještě zhorší. Je nemožné, aby prosperovaly firmy do počtu 10 zaměstnanců, jež poctivě odvádějí odvody. Jinými slovy, kdo prosperuje jako malý živnostník musí korigovat daně, aby vůbec přežil. Vyděračská bestie je skutečně nemilosrdná, tenhle systém se nazývá ekonomický fašizmus a dodal bych, že v návaznosti na justičním fašizmu, který v této zemi vládne, je slušný člověk otrokem v koncentráku a nemá prakticky šanci. ...


... To co následuje s ukradenými penězi, je výsměch všem občanům této země, nemluvě o tom, že politici tuto zemi nehoráznými, nesmyslnými výdaji zadlužili, aniž by na to dostali mandát. Jen úrok z dluhu 1,5 bilionu činí ročně cca 80 miliard + různé prohrané arbitráže.

Tahle banánová republika je ukázkou toho kam vede naivní důvěra v pohanskou demokracii.
Krize je nejlepší lék. Není možné neplatit daně v zemi, kde vládne ekonomický a justiční fašizmus, to je totální sebelikvidace. V současné době jsou, ale dobré vyhlídky a doufám, že k tomu dojde, že celý systém se totálně zhroutí. Je důležité, aby stát neměl na výplaty, důchody a financováni byrokracie a došlo k hyperinflaci. Je skutečně potřeba, aby došlo k lavině bankrotů, které totálně zruinují hospodářství a začne se znovu, od piky. Trh za to opravdu nemůže jak správně prezentuje pan prezident, ten se chová přirozeně. Na vině je špatná nemorální a nepožehnaná politika a socialistická ekonomika. ... “


Tolik volná parafráze zajímavého diskusního příspěvku k mému článku Korupce a machinace, a.s. na stránkách ePortál, kde toto napsal nick Finanční úředník a já mu za něj touto cestou děkuji. Cítím to stejně. Ano, je opravdu výsměchem všem slušným lidem, kteří se v tomto státě chtěli postavit na vlastní nohy bez sociálních berliček, že odměnou jim je jen psychická a fyzická schátralost na hranici sebelikvidace. Zastání nikde, čekání na krách a posměch všude. Proto si myslím, že je opravdu čas na radikální řez.


Nechci být prorokem špatných zpráv, ale narozdíl od různých státem placených ekonomických “expertů” a prognostiků, kteří si dnes a denně cucají z prstu čísla o poklesu HDP v rozmezí 0,5 -5,00%, či zvýšení nezaměstnanosti o deset až sto tisíc lidí, a na to navazující “vědecké” odhady o kolik bude zase potřeba oškubat daňové poplatníky, aby se mohlo vesele přelozdělovat a po Stachanovsku zachraňovat, si myslím, že opravdová krize teprve příjde.


Zatím je to jen přípravná fáze a politická garnitura si připravuje měkké polstrování pro pád z velké výšky. Pomalu se však sem tam začínají v médiích objevovat i jiné články. Články nezávislých ekonomických ananlytiků, kteří jsou doposud vrchností nazýváni šílenci a pomatenými nedouky. Články, kde je další vývoj globální “sociálně spravedlivé” společnosti popisován poněkud jinak, než je oficiálně nadiktovaná linie.


Co nás tedy opravdu čeká? Střední třída, vytvářející hodnoty, nevydrží pernamentní tlak. Nadnárodní koncerny z části požerou sami sebe, zčásti zkrachují, zčásti převedou svoje aktivity do země nejradikálnějšího ekonomického kapitalismu – Číny, neboť rudí odboráři v naší části planety jim nedají jinou možnost. Lidé prohlédnou současný bankovní a investiční systém letadlo, kde vždy o všechno přijdou jen ti “pitomci” dole a budou vítězit vklady do slamníku. Úřady práce budou praskat ve švech a počet natažených rukou směrem ke státní kase se zněkolikanásobí.


Státní dluhopisy budou míti hodnotu použitého toaletního papíru. Tiskárny peněz pojedou bez zastavení provozu, stokoruna bude mít hodnotu haléře. Nebude na dávky, na důchody, na státní úředníky, nakonec ani na platy vojáků a policistů. Zoufalí a ožebračení lidé vyjdou do ulic, kde budou vítězit tlupy bezcharakterních rabovačů, kteří byli vždy zvyklí žít na úkor druhých. Možná dojde na krveprolití, na občanské, etnické a náboženské války. Socialistická globální euroatlantická společnost se zhroutí.


Myslíte si o těchto slovech, že jde jen o bláboly intelektuálně nedospělých jedinců? Věříte oficiálním tezím o menším problému v cestě za ideální sociálně spravedlivou společností, který pomocí krizových finančních injekcí naši osvícení politici lehce zažehnají a pojedeme dál? Nebo realisticky vidíte neudržitelnost současného stavu socialistického parazitismu, soudního klientelismu a zotročování daňových nevolníků? Ja za pět minut dvanáct nebo už více?






Zajímavé články si můžete přečíst i zde: www.pravyblog.blog.cz www.eportal.cz

Autor: Karel Kříž | pondělí 2.3.2009 7:53 | karma článku: 32,94 | přečteno: 2277x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40