Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdy přijde další měnová reforma?

„Naše měna je pevná a měnová reforma nebude, všechno jsou to fámy, které šíří třídní nepřátelé.“ ... pravil v rozhlasovém projevu dne 29. května 1953 tehdejší president Československa Antonín Zápotocký, aby hned den na to předseda bolševické vlády oznámil její spuštění. Provede podobný kousek ještě Petr Nečas nebo až jeho nástupce?

Je až s podivem jak lehce ožebračení celého národa, s vyjímkou dobře informovaných stranických špiček, komunistům tenkrát prošlo. Jedinou významější akcí nesouhlasu bylo vystoupení pracovníků plzeňské Škodovky, tehdy však přejmenované na Závody V. I. Lenina, jehož vyústěním však byla klasická ukázka “lidově-demokratického” vládnutí, tedy povolání všech možných druhů ozbrojených složek od pohraničníků, přes Lidové milice, SNB, StB až po vojska Ministerstva národní bezpečnosti, kteří pomocí hrubého násilí okradené občany vrátili do “správných” kolejí radostného budování světlých zítřků.

 

Jaká je situace dnes? Fízlováním, koncentráky a střelbou do lidí na hranicích se onen vysněný bolševický ráj na Zemi zavést nepodařilo. Dnešní politicky korektní, multikulturní a sociálně demokraticky vyspělí pohrobci rudého Tondy v Eurosocialistické unii jsou lepší koumáci. Za to, že stádo drží hubu a krok mu na dluh nasypali do žlabu, navozili banány, toaletní papír i dokonce dámské vložky, přiměřeně regulovaně zvedli závory na hranicích, dopřáli mu nevěstinců či buržoazní hudbu v rádiích a nezavírají z řady vyčuhující jedince do vězení za příliš dlouhé vlasy ani za krátké protivládní vtípky. “Zme přeci všici ti demograti, ne?”

 

Stejně jako totalitní bolševická sebranka udržovala svoji moc díky tomu, že dokonale propracovanou směsí propagandy a teroru dokázala ochromit svobodné myšlení drtivé většiny porobeného obyvatelstva, praktikuje současná oligarchie svoji vládní koncepci na stejných základech. Nafouknutá bublina bohatství pro všechny, sociálního ráje, příkladného soužití a vzájemného obohacování všech kultur, ras, náboženství či sexuálních orientací však zřejmě brzy praskne i v textech a obrazech dobře placených mediálních kurtizán.

 

Ve skutečnosti se mácháme po ramena ve výkalech už několik let. Bylo nám sice dopřáno nasadit si na to značkové gumáky a víceméně dovoleno křičet, že to tady opravdu zapáchá, ale pro slušného člověka je výsledek stále stejný. Každý den příděl nové kejdy z výšin vládních a parlamentních paláců, za kterou navíc ještě musí pod dohledem úřednických drábů zaplatit více jak tři čtvrtiny svého výdělku.

 

Jaká je tedy vlastně skutečná realita a proč ona otázka v titulku?

 

  • celý stát živí stále se zmenšující skupina produktivních obyvatel, dnes už zhruba pouhá jedna pětina populace, kterým je však všemožně jejich činnost ztěžována stovkami a tisíci vyhlášek, nařízení, zbytečných zákonů a víceméně ničena stále bující nepřehlednou daňovou džunglí
  • veškerá politická reprezentace má zřejmě za to, včetně “dvojnásobného nejlepšího ministra financí”, že když znovu a znovu přivedou státní kasu “zu grunt”, tato skupina lidí opět jen zatne zuby a znovu ji naplní díky dalšímu nařízenému zvýšení všemožně vymýšlených daní
  • dlohodobou populistickou masáží si většina méně přemýšlivého obyvatelstva vzala za své tvrzení, že stát je spasitel, neboť přece mají nárok na svoje dávky, které se každý měsíc líhnou na poště jen tak z ničeho. Že jsou to peníze jiných lidí, kteří je museli před tím někde těžce vydělat, pak jim byly znárodněny a teprve potom se rozdávají třeba i někomu, kdo o práci jen slyšel v televizi, je pro ně naprosto nepochopitelná utopie.
  • vysmátí a opravdu bohatí jsou dnes jen ti, kteří dokáži nějakým způsobem podojit státní penězovod. Většina politiků od komunálních po vrcholové, včetně samozřejmě jejich rodinných příslušníků, jejich kamarádi žijící ze státních zakázek, úředníci s rozhodovací pravomocí na rozpočtech, “manageři” polostátních monopolních molochů s exklusivními pracovními smlouvami. Stovky miliard korun takto skončily v nesmyslných, většinou i nepotřebných předražených projektech s korupční nadhodnotou, aby se pak vracely ve správných obálkách do správné kapsy zadavatele.
  • a tak peníze nejsou. Nemá je stát, nemá je drtivá většina lidí. Ani je nemůže mít, skotačily na jachtách v Toskánsku, na golfu v Dubaji či v hotelu Kempinski, aby se přetavily v byty na Floridě, konta ve Švýcarsku, vily v Itálii, penzióny na Bruntálsku, zázračné akcie či skvěle zhodnocené pozemky a buřtopívodavidovské volební kampaně v reality show “Kdo ovládne státní kasu?”

 

 

Parlamentní oligarchie nás přesvědčuje, že není tak zle. Mezi řádky slyšíme – půjčíme si, zvedneme daně, natiskneme, pořád bude dobře. Ti ze Strakovy akademie se u toho tváří státotvorně, rádoby i zodpovědně, údajně prý pravicově, ti co momentálně nejsou u hlavního lizu a musí hrát ve sněmovně jen betla zase vyhrožují jak to všechno budou dělat jinak, lépe, radostněji. Přitom obojí se jen třesou na každou kačku ukradenou daňovému poplatníkovi a těší se jak přistane na jejich soukromých kontech. Na štítě pak mají všichni heslo: “Po nás potopa!”

 

Důsledky jejich konání v nejbližší době se rýsují zcela jasně:

 

  • neplacené neúměrné daně, odvody, poplatky. Likvidace malých a středních firem, živnosti využívané většinou pouze na Schwarz systém.
  • odchod nadnárodních výrobců do levnějších a podnikatelsky přivětivějších zemí, neboť jim končí různé pobídky a úlevy. Drasticky zvýšená nezaměstnanost.
  • panika na trhu úvěrů a hypoték, tisíce nesplácených, na nové málokdo dosáhne.
  • obrovský propad na příjmové stránce státního rozpočtu povede k drastickým škrtům, proti němuž je současná vládní “reforma” slaboučká káva
  • stát nemá na výplatu sociálních dávek, důchodů a na mzdy přebujelého státního aparátu
  • roztáčí se inflační spirála, stát pumpuje do zhroucené ekonomiky další a další ničím nekryté peníze
  • potištěné papírky ztrácí hodnotu, stát bankrotuje, většina obyvatelstva doživotně zadlužená pod kuratelou exekutorů, dochází k masovým nepokojům, rabování, totální anarchie, chaos a zmar

 

Jaké by asi napadlo mocenskou věrchušku jediné řešení? Měnová reforma a silové potlačení nepokojů. Nic lepšího si představovat nemůžeme. Opravdu budeme strkat hlavu do písku tak dlouho než k tomu dojde? Myslíte, že se snad situace vyvíjí jinak? Máte jiné zkušenosti, jiné informace, jiné závěry? Nebo si stejně jako já myslíte, že je to jen otázka času?

 

 

Autor: Karel Kříž | neděle 25.9.2011 18:36 | karma článku: 47,42 | přečteno: 17150x
  • Další články autora

Karel Kříž

Klinika: Mozky vymyté komunismem

To si tak se svými rudými kamarády vyhlédnete dům, který zrovna nikdo nevyužívá. Je opuštěný. Ale celkem pěkný a velký.

9.1.2019 v 14:08 | Karma: 30,32 | Přečteno: 1134x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Totalitní dobroserismus

Asi tak bych pojmenoval současné společenské uspořádání. Lepšolidé, nebo chcete-li bolševici mysli, nám tlačí jejich “dobro” přes mrtvoly ...

8.1.2019 v 7:39 | Karma: 29,30 | Přečteno: 1178x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Štědrovečerní Kouzelník Žito. Chyběl už jen prvomájový průvod

Málokdy se pouštím do recenzí "uměleckých děl" z českého televizního světa, ale prime time ČT na Štědrý večer je přeci jen alespoň minimálně k zamyšlení.

26.12.2018 v 8:25 | Karma: 44,65 | Přečteno: 5804x | Diskuse| Kultura

Karel Kříž

Koblihy nejsou zadarmo

Z kruhů blízkých agrofertímu hnízdu neustále slyšíme jak je Burešova vláda ohromně úspěšná, jak se Česku daří a jak je vše zahaleno v růžovém oparu prosperující budoucnosti.

26.11.2018 v 17:28 | Karma: 32,62 | Přečteno: 1104x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Od Jakeše po Bureše II.

Pokud se v naší zemi chodí na výročí 17. listopadu chodit klanět k pomníku "sametové revoluce" estébáci a bývalí nomenklaturní kádři KSČ, není jen něco shnilého ve státě Českém, ale je to s naší společnosti totálně, ...

17.11.2018 v 16:17 | Karma: 25,40 | Přečteno: 642x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

„Tak dlouho tam ta zrůda byla...“ Zjištění o střelbě na fakultě rozlítila pozůstalé

18. června 2024

Premium Univerzita Karlova i pozůstalí podali stížnosti proti policejním závěrům prosincové střelby na...

Počet obětí pouti do Mekky vzrostl na 900, teploty stoupaly nad 50 stupňů

19. června 2024  16:44,  aktualizováno  21:11

Při letošní velké muslimské pouti do Mekky zemřelo zhruba 900 poutníků, píše agentura AFP s...

Šlachta se v televizi hrubě pohádal s komentátorem, Schmarz pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Bouře nad Českem. Východem Čech a Moravou prochází silné bouřky s krupobitím

19. června 2024  7:56,  aktualizováno  20:36

Pásmo velmi silných bouřek právě postupuje přes východní a střední Moravu. Je mezi nimi několik...

Mašínům brání k vyznamenání část jejich příběhu, řekl Pavel při návštěvě Ústí

19. června 2024  19:47,  aktualizováno  20:10

Prezident Petr Pavel neocení v říjnu státním vyznamenáním bratry Mašíny. Na vyznamenání je už...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz