Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TS

tom_sykora

2. 10. 2011 7:30
fajn,

tak autor shrnul, jak to u nas vypada... Jo, je to des, ale nadeje umira posledni. Otazka zni, kdy toho inteligentniho (a to on je!) hajzlika na postu ministra financi, ktery si zaslouzi makat u cesty po zbytek sveho zivota (zadne veseni!), tam, poradne profackovaneho, posleme? A jak to udelame? A jak zajistime, ze tam neprijdou dalsi Kalouskove, Klausove, Dybove... a pripadne dalsi vychcankove s IQ tykve, ci profesorskym titulem. Matko prirodo!, vzdyt clovek nemusi mit ani hotovou stredni skolu, aby se stydel za to co mame na hrade. Jak asi rektorovi VSE je? Je smutne, ze existuji i prokazatekne genialni jedinci, kteri to omezene narcisovske individum povazuji za sobe, v oblasti vzdelani, rovne. Jak dal, kdyz obsah parlamentu - to je des. Jiste, i tam se najdou velice chytri lide. Ale jen o chytrost prece nejde. Spis o cest a poctivost - a ty v nasem state uz kde kdo vyhodne (?) prodal. Ukazte mi z parlamentu nekoho chytreho a poctiveho. Takze jeste jednou - jake se nabizi reseni?

0 0
možnosti
B

BobSenklar

1. 10. 2011 21:15
Brzy !

0 0
možnosti
K

karelman

1. 10. 2011 10:59
Nic nového,

jen kompilát po gottwaldovsku. Normální člověk tohle ví, vědí to i Nečasové a Kalouskové; že se chovají jinak, je jiný problém.

Samotná kritika je destrukce.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

30. 9. 2011 16:23
Menova reforma probiha kazdy den

Kazdy den se vytvori nove korunku do obehu, ktere snizuji realnou hodnotu tech starych. Komunisti nedokazali nic lepsiho nez prijit pred lidi a do oci jim rict: rozkradli jsme uplne vsechno. Soucasni politici tomu rikaji inflace a meri tim zmeny vhodne zvoleneho kose spotrebnich produktu. Ze realne je inflace neco uplne jineho (prave ono mnozeni obeziva), to nikoho nezajima, hlavne ze to mame pod tri procenta a lidi oznaceni inflace bastej.

Inu spapirkovy system s castecnymi rezervami, co byste chtel.

0 0
možnosti
S

Stoura

1. 10. 2011 20:07
Re: Menova reforma probiha kazdy den

Měnová reforma je něco jiného než inflace. Zatímco inflace je postupné znehodnocování měny, tak měnová reforma prostě starou měnu kompletně zruší.

Inflace probíhala prakticky vždy, když existovaly peníze. Měnové reformy probíhaly obvykle po válkách. V našich zemích bylo několik měnových reforem už za Rakouska, následovaly i po jeho rozpadu. Ta komunistická byla jen jednou v řadě - byť její dosah byl z těch větších.

0 0
možnosti
MK

mašlomcha

29. 9. 2011 22:52
"To se nám to hoduje, když nám druzí půjčují..."

si pochvaloval nejenom feldkurát Katz ve Švejkovi ale mohou tak činit i naši důchodci.

Mimochodem, tento rok nám - jakožto státu jménem Česká republika - zase naroste jistina celkového zadlužení o další zhruba desetinu biliónu korun, a bude tomu tak, jako už bylo, rok co rok. Dokud se nepodaří snížit strukturální schodek. Prý jen schodek v penzijním systému představuje nějakých 30 miliard korun ročně!

Za to, že na část důchodů si stát půjčuje, důchodci asi přímo nemohou. To spuštění dluhové laviny má na svědomí nezřízená touha politiků po znovuzvolení. Dluh nedluh, o hlasy důchodců se svádí lítý boj. 

Nikdo přece před volbami neprohlásí: "Podívejte se, nějak se to špatně spočítalo a vlastně si už mnoho let na určitou část důchodů musí stát půjčovat, takže jako stát jsme se docela hodně a hloupě zadlužili. Takže milí důchodci protože nehrozí, že byste všichni naráz do tří let po nároku na důchod umřeli, bude se muset všem důchod krátit tak, abychom si jako stát půjčovat nemuseli."

0 0
možnosti
VB

velky bratr

30. 9. 2011 16:27
Re:

Mohou za to tim, ze znacnou cast zivota prosazovali a volili neco, co nedavalo smysl. Takrka vsichni dnesni duchodci volili v ramci 95% aktivnich volicu pokracovani 20 let toho marasmu co tu mame - takze jejich podil viny je velky.

0 0
možnosti
M

maruširi.vr.10

29. 9. 2011 19:34
Klíďo píďo,

mně měnová reforma vadit nebude.

0 0
možnosti
T

Tommy

29. 9. 2011 16:57
Mate pravdu

Bohuzel to citim taky tak. Mate naprostou pravdu pane. Jenom doufam, ze na posledni odstavce nedojde. Kazdopadne mate muj hlas.

0 0
možnosti
MS

milan166474

29. 9. 2011 14:39
Nevím

proč autora napadáte?Nečekám sice nějakou měnovou reformu ale že jde stát cu grunt nevidí jen hlupák.A o prašule nás připraví i bez reformy.Jo a ještě pokud jde o ty kašnikovy,tenhle národ?Snad jste upadl na hlavu?:-)[>-]

0 0
možnosti
D

Dark5

29. 9. 2011 17:09
Re: Nevím

Kdyz nejsou politici schopni udelat dnes reformu tak, aby uz ted byl vyrovnany statni ropocet, tak ty dluhy nelze jinak umorit nez obrovskym rustem (coz je velmi nepravdepodobne) nebo umelou inflaci. To je cesta, kterou uz soudruh Kalousek zapocal zvednutim DPH a jinych dani. Problem je, ze hromadu veci dovazime a devalvaci meny tak drasticky stounou ceny, takze jeste vic lidi pujde do ;-O. Tezko nekoho presvedcite, ze si ma utahovat opasek, kdyz politikovi roste bricho. Jenze tenhle tupy narod voli state dokolecka ty same lidi, kteri byli a jsou propleteni s minulym rezimem, jen se otevreli hranice a ruda se prebarvila na modrou, oranzovou ci fialovou.Rv

0 0
možnosti
P

Polárníkočka

29. 9. 2011 8:36
bu bu bu

0 0
možnosti
N

nabuk

28. 9. 2011 20:08
Není to náhodou

šíření poplašné zprávy? 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4834x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz