Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Je presidentský volič jen nekritická či nenávidějící ovce?

Stále více se ukazuje, že nová česká všelidová hra na presidenta dokázala opravdu národ zabavit tak zásadním způsobem, jenž snad neplánovali ani její strůjci. V době, kdy se lidem z podhradí pomalu a nenápadně utahují šrouby osobní i ekonomické svobody, přišel fenomén volby hradního pána obyčejným člověkem jako na zavolanou. Tedy pro vládnoucí parlamentní oligarchii. Lidé dole si totiž mohli začít myslet, že na ně panstvo z vysoka kálí.  

reflex.cz

 

Lidem se tedy dostalo her, zatímco chléb se zase o něco obalil daní. Nicméně v éře talentových estrád a všemožných reality show je to sázka na dobrou kartu. Národ chytnul na první nakopnutí. Mainstreamová média, internet, hospody i náměstí žijí volbou a glorifikací svých či dehonestací ostatních kandidátů tak čile, že to připomíná zcela zásádní bitvu o zrno za bolševiků. Václav Moravec téměř nesleze z obrazovky, TV Nova má speciální redakci na zkoumání kvality zdarma rozdávaného pití a jídla ve volebních štábech.

 

Z devíti, pro liberálně uvažujícího voliče, nevolitelných kandidátů zbyli dva. Jakoby z divadelní hry Franty Ringo Čecha vystoupivší lidový bavič Miloš “Bimbo” Zeman a “Czeska prezydent, topra prezydent”, kníže a hajný Karel z Černé hory. Dobře vím, že již jen touto větou jsem článek totálně pohřbil. Taková opovážlivost, taková drzost, taková neúcta k budoucí hlavě státu! Vždyť oba pánové mají politické mozoly do krve rozdrásané, zkušenosti nedosažitelné a charisma do nebeských výšin stoupající! Kdo to nevidí u Miloše je vůl, kdo to nevidí u Karla je vůl korunovanej.

 

Ovšem jen do té doby než se tábory podporovatelů postaví proti sobě. To je potom moje nevinná charakterizující větička jen slabým vánkem v tornádu urážek, plivanců, fabulací či konspirací. Stádo zavětří pach pižma svého vůdce a jde v rytmu jeho bonmotů jak na porážku. Nechci zde lacině vypisovat všechny podpásové údery a nadávky či naopak zase oslavné výkřiky rozvášněných davů, které rezonují českým mediálním éterem. Co mne však zaráží je, jak málo lidí se dokáže na situaci Zeman versus Schwarzenberg podívat s nadhledem.

 

Pokud jsem ve svých dřívějších článcích psal o čím dál větším politickém rozdělení české společnosti, dnešní realita snad překonává všechna očekávání. Zloba a zášť ovládla většinové uvažování, bojuje se jen za chcíplou kozu na sousedově dvorku. A bojuje se ne silou myšlenky, silou reálných činů, ale obsahem žumpy politických volebních manuálů, stranických doktrín a usnesení předsednictev.

 

Pravicový volič neměl volbu v kole prvním, nemá ji samozřejmě ani v kole druhém. Pokud však nemáte jakýsi mentální deficit jako presidentský kandidát ČSSD Jiří Dientsbier, který označil za pravičáka Miloše Zemana. Blahoslaven buď, Jirko! S tímto rozhledem by bylo však lepší kandidovat někam, kde bude ještě lépe působit stín slavného otce. A moc nemluvit.

 

Ukazuje se tak v plném světle kam se současná politická situace u nás, potažmo i v celé Evropské unii posunula. Zkorumpovaný dotačně-regulační mafiánský eurosocialismus natolik posunul měřítka uvažování politických špiček i elektorátu, že socálně demokratická politika (u nás současná vládní koalice) je považována za pravicovou a levice má vyhrazený koridor politiky bolšeické závisti, spálené země, totálního rozkladu a kroucení krkem boháčům, kapitalistickým vydřiduchům či nepoddajným, svobodomyslným jedincům.

 

Důkazem budiž i davová hysterie kolem volby presidenta ČR. Stádo rozškatulkováno, rozděleno, mediálně infikováno. Můžete si zvolit demoktraticky. Milošův echtsocialismus s tváří ovaru a slivovice, opírající se o žebrotu u kovaných bolševiků, zkušenosti Miroslava Šloufa a peníze jeho kamarádů exekutorů či Lukoilu nebo Karlův eurosocialismus s daňovou tváří Miroslava Kalouska, ze zázemím u oligarchů z Bildenberg Group, který svou knížecí noblesu dávno prodal za dotace na svoje rybníky. Nevím co je horší...

 

 

 Diskuse bez registrace a mnoho dalších článků: ZDE.

Autor: Karel Kříž | neděle 13.1.2013 18:40 | karma článku: 33,32 | přečteno: 2387x
  • Další články autora

Karel Kříž

Bude presidentem ČR zbabělec, komunista nebo narcis?

Už podruhé volíme presidenta přímo. Už podruhé je seznam kandidátů žalostné počtení.Už podruhé chybí osobnost, pro kterou by bylo hodné bojovat, pro kterou dříve muži chodili do vražedných bitev, pro kterou by se dalo dýchat,

13.1.2018 v 10:51 | Karma: 27,51 | Přečteno: 2336x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Betonové vánoce

Tak nevím. Prý se nemusíme ničeho bát, multikulturní obohacení probíhá dobře, integrace jiných kultur se daří, Evropa může jásat, neboť její důchodový účet je zachráněn, miliony imigrantů se už brzy zapojí do pracovního procesu

6.12.2017 v 8:45 | Karma: 40,60 | Přečteno: 1739x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Co nás čeká po těchto dalších "osudových" volbách?

Tak se nám opět přiblížily další parlamentní volby a nejčastější poznámka z řad pravicově naladěných voličů znovu zní: Není koho volit. Bohužel.

17.10.2017 v 18:00 | Karma: 32,20 | Přečteno: 1342x | Diskuse| Politika

Karel Kříž

Jsme už dostatečně semknutí, frau Merkel?

Kolik litrů původní evropské krve ještě musí být prolito, kolik "zdivočelých" dodávek musí ještě zmasakrovat bezbranné chodce na vycházce, kolik bílých krků musí být ještě v Evropě podřezáno,

6.6.2017 v 10:25 | Karma: 39,66 | Přečteno: 1802x | Diskuse| Společnost

Karel Kříž

Když (politická) žumpa vyteče na povrch

Poslední dobou si soudný člověk musí klást otázku, zdali má česká politická žumpa vůbec nějaké dno.

19.5.2017 v 8:38 | Karma: 33,57 | Přečteno: 1385x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Taxikáři říkal, že postřílí několik lidí. Policie u duševně nemocného našla pušky

2. května 2024

Psychiatrický pacient si na internetu koupil tři funkční historické brokovnice a tvrdil, že je...

Odbrzděná dodávka se zmrzlinou vjela do davu dětí, několik je vážně zraněných

2. května 2024  15:55

Na západě Kyrgyzstánu najela během kulturní akce do davu desítek dětí ve věku od 9 do 16 let...

Poslanci mohou jednat i přes noc, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:53

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49,  aktualizováno  15:38

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz