Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Raději otrokem Bruselu než Moskvy. Dalšího KGBáka na Hradě nechci. Dostane to Karel.

3 4
možnosti

Levá i pravá extréma, volí Zemana.

1 4
možnosti

P94a52v37e27l 18S40y73c74h71a

13. 1. 2013 20:24

To není drzost jak píšete. To je jen hloupost:)

2 5
možnosti

řeknu jen jak to vnímám. Mezi kandidáty jsem neměl favorita. Nakonec jsem volil paní doktorku Roithovou, protože mi svým pojetím byla nejbližší. První kolo dopadlo, jak dopadlo a tak budu volit pana Schwarzenberga. Není to ani volit menší zlo, ani volit proti někomu. Ale svými hodnotami je mi daleko bližší než Zeman. Včera v diskusi se mě pan Skružný zeptal, proč, když pocházím ze starého selského rodu budu volit šlechtice. Přemýšlel jsem o tom a moje odpověď je, že uznáváme stejné hodnoty a principy. Vadí mi velké nadšení knížete pro EU, ale to je i u Zemana. Jenže můj euroskepticimus není založen na likvidaci EU, vystoupení z EU, ale na proměně EU na svazek svobodných a demokratických států jako tomu bylo v dějinách například během trvání Svaté říše římské, kdy byly sdíleny společné principy a hodnoty, ale jinak to co si každý udělá doma bylo věcí těch států (státečků)

5 5
možnosti

K tomu ale, jak se zdá, EU nespěje.

3 1
možnosti
Foto

Po přečtení několika diskusích bych řekla, že Váš nadpis je výstižný (vynecháme-li otazník). 

Naštěstí mlčící většina se neprojevuje. Doufejme, že je soudná. 

A to bez ohledu na to, kdo druhé kolo vyhraje.

2 2
možnosti

Obávám se, bez ohledu na to kdo vyhraje (protože to je v tomto případě v podstatě jedno), že mlčící většina soudná není.

1 2
možnosti

Zvolili jsme dědky.

Ale ten Zeman je pravý Čech a neskrývá se mu za zadkem Kalousek!;-D!!

7 5
možnosti

No tak, mladíku, vždyť jsou blízcí Vašemu věku! ;-D

0 0
možnosti

A co byste si představoval? Schwarzenberg je nejen pravicový kandidát, ale jako potomek významné české šlechty je zároveň i sám symbolem konzervatismu. Dopouštíte se toho omylu, že ztotožňujete své politické názory (a sympatizuji s nimi) s pojmem pravice, což je u nás běžné. Je to ovšem jinak a pojem je širší a to daleko širší a hlubší než levice. Pravice ve smyslu klasického liberalismu nebo libertarianismu v Evropě ve formě významné politické strany podstatě neexistuje a to proto, že prostě o to lidé nestojí. Druhé kolo volby bude lakmusovým papírkem pravolevé dyády. Není možné očekávat kandidáta splňujícího všechna kritéria námi kladená, ale ať už jsme napravo kdekoli je pro nás KS ideově blíže, stejně jako levičák bude mít ideově blíže k MZ. Je to asi jako když si má heterosexuál vybrat do postele mezi ošklivou ženskou a pěkným chlapem, určitě může najít na tý ženský spoustu chyb, ale pokud je skutečně heterosexuál, tak zvolí ženskou. ;-) Z mého hlediska je podstatné, aby na hrad nedosedl socialista Zeman a jiná volba než KS není. Jinak osobní sympatie a nesympatie je věc druhá a samozřejmě to zohledňujeme.

6 5
možnosti

Mně to ovšem připadá, že výsledky volby v českých končinách neznamenají, z hlediska vytvoření si obrazu o pravolevé orientaci společnosti, vůbec nic. Když se zahledím na výsledky všelijakých průzkumů oblíbenosti, důvěry ve vládu a vládní strany, názory na fungování EU atd. a porovnám to s výsledky už jen prvního kola voleb, připadá mně to, že volič je schopen v pátek volit KS a v pondělí jít na staromák demonstrovat proti vládě, kalousko-drábkovým "asociálním" reformám, zvyšování daní atd.

3 0
možnosti
Foto

bohuzel smutna pravda z diskusi je žumpa nadavek v zakopove valce

2 1
možnosti
Foto

zrušení anonymity vůbec nepomohlo :-/

1 1
možnosti

J48a29n 58P60a54p23e10ž

13. 1. 2013 21:27

Netvrdil tady někdo ještě nedávno, že nepůjde k volbám a proto nebude výsledek komentovat :) _?

2 0
možnosti
  • Počet článků 501
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4865x
Člověk s vlastním názorem a veselým duchem. Narozen ve znamení lva roku 1966. V současné době majitel obchodní firmy. Dříve učitel, který přerušil svoje studium na pedagogické fakultě Masarykovy univesity, aby mohl okusit "radosti" soukromého podnikání. Mojí ideou je svobodný občan, který se umí postarat sám o sebe a malý, ale výkonný státní aparát, který jej nešikanuje a měří každému stejným metrem. Více článků a zajímavých informací najdete na www.pravyprostor.cz